Ο «μίδας» της διπλανής πόρτας!

Αντώνης Καλκαβούρας
Ο Αντώνης Καλκαβούρας σας βάζει για λίγο στα άδυτα της οικογένειας Αντετοκούνμπο κι εξηγεί πως ο αναλλοίωτος χαρακτήρας του Γιάννη τον έχει κάνει να μοιάζει... μία κατηγορία μόνος του σε σύνδεση με το οικονομικό του status αλλά και σε σύγκριση με τους υπόλοιπους εκατομμυριούχους NBAers.

Όταν ένας μπασκετμπολίστας έχει υπογράψει συμβόλαιο αξίας 228 εκατομμυρίων δολαρίων και στην έως τώρα διαδρομή του στο επαγγελματικό μπάσκετ, έχει εξασφαλίσει κέρδη που αγγίζουν τα 340 εκατομμύρια, χωρίς στο συνολικό του εισόδημα να υπολογίζονται έσοδα από τις διαφημίσεις και τις εμπορικές συμφωνίες, τότε νομίζω ότι αν υπάρχει κάτι για το οποίο δεν χρειάζεται να ανησυχεί, αυτό έχει να κάνει με τον βιοπορισμό του ιδίου, των παιδιών του και των δισέγγονών του.

Ειδικότερα, αν πρόκειται για έναν άνθρωπο συνετό, μετρημένο και ολιγαρκή – τηρουμένων πάντα των αναλογιών – και με το παρελθόν του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Αν υπάρχει, λοιπόν, κάτι το οποίο δεν ξέρει ο πολύς ο κόσμος για τον πολυτιμότερο παίκτη των εφετινών τελικών του ΝΒΑ, αυτό σίγουρα σχετίζεται με την προσωπική του ζωή και με τον τρόπο με τον οποίο περνάει τον ελεύθερο χρόνο και (δεν) σκορπάει τα χρήματά του.

Κοινώς, όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι ο “Greek Freak” υπέγραψε το ακριβότερο συμβόλαιο στην ιστορία του ΝΒΑ αλλά και ότι είναι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές παγκοσμίως. Ελάχιστοι, όμως, ξέρουν τι αυτοκίνητα οδηγεί, που ψωνίζει, πόσο ή ποια ακριβά γούστα έχει (που δεν έχει), αλλά και τι κάνει στον ελεύθερο χρόνο του. Καθώς επίσης και ότι δεν έχει αλλάξει καθόλου τις συνήθειές του...

Τα χρήματα δεν τον άλλαξαν

Αυτό συμβαίνει γιατί πρώτον, αποτελεί επιλογή του να μην διαφημίζει την προσωπική του ζωή και τις όποιες επιλογές του μέσα από τα social media και δεύτερον, γιατί είναι ένας πολύ συνηθισμένος και απλός άνθρωπος που του φτάνουν οι μικρές απολαύσεις της καθημερινότητας, για να είναι ευτυχισμένος.

Όπως μία έξοδος για cinema (είναι λάτρης αυτού του τύπου της διασκέδασης), για ένα φαγητό ή για μία βόλτα στο ζωολογικό κήπο και στο πάρκο με τον γιο του, χωρίς να προκαλεί καθόλου στις δημόσιες εμφανίσεις του. Δηλαδή δεν εμφανίζεται με άνδρες ασφαλείας, ούτε με τίποτε ογκώδη τζιπ με φιμέ τζάμια και όταν βγαίνει κάνει τα πάντα για να περάσει απαρατήρητος. Χωρίς, όμως, να είναι δυσπρόσιτος και απόμακρος με τον κόσμο που τον πλησιάζει.

Τις περισσότερες φορές, βέβαια, προτιμά να μένει με όλη του την οικογένεια (η μητέρα του και ο Θανάσης μένουν μαζί του) στην έπαυλη που αγόρασε (έναντι 1,8 εκ.$) από τον πρώην συμπαίκτη του, Μίρζα Τελέτοβιτς, στο προάστιο Ρίβερ Χιλς, που απέχει 15 χιλιόμετρα βόρεια από το κέντρο της πόλης. Να φανταστείτε ότι στα πρώτα πέντε χρόνια, έμενε αρχικά σε ένα συγκρότημα κατοικιών στα νότια προάστια (όταν είχε πρωτοπάει στο Μιλγουόκι) και στην συνέχεια, σε ένα πολύ κοινότυπο διαμέρισμα πολυκατοικίας, σχεδόν απέναντι από το γήπεδο.

Με βάση τα χρήματα που κερδίζει ετησίως, θα μπορούσε να έχει αγοράσει την πιο ακριβή βίλα της ευρύτερης περιοχής και φυσικά να ξυπνάει και να κοιμάται με θέα την λίμνη Μίσιγκαν. Αλλά αυτά τα σπίτια του φάνηκαν υπερβολικά ακριβά και δεν μπήκε στην διαδικασία να τα συζητήσει...

Δεν θα τον δείτε ποτέ με πανάκριβα κοσμήματα και ρούχα ή σε michelin εστιατόρια (πολύ σπάνια). Όχι γιατί δεν θέλει να προκαλεί και να προβάλλει τον εαυτό του, αλλά γιατί του δεν του λένε πολλά πράγματα οι μεγάλες υλικές απολαύσεις. Μπορεί να περάσει το ίδιο καλά ξοδεύοντας λιγότερα. Μέχρι τα 18 του χρόνια, άλλωστε, είχε μάθει δουλεύει σκληρά για τον επιούσιο και να χαίρεται με ένα σουβλάκι, μία πορτοκαλάδα κι ένα ζευγάρι παπούτσια που μοιραζόταν με τον αδελφό του. Φυσικά δεν μπορούσε να φανταστεί ποτέ ότι μέσα σε σύντομο χρονικά διάστημα, όλος ο κόσμος θα απλωνόταν στα πόδια του.

Ο Γιάννης είναι... το αντικριστό και το γαλακτομπούρεκο του Θανάση!

Η ατάκα του Θανάση, στο ξεκίνημα του instagram live που έκανε πριν την εορταστική παρέλαση των Μπακς, μέσα από το αυτοκίνητό του, τα λέει όλα για την απλότητα της οικογένειας: «Τίποτε παιδιά, μετά απ' όλο αυτό που έχει συμβεί και το οποίο ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω, θέλω να γυρίσω Αθήνα, να κάτσω δέκα ώρες στο μπαλκόνι και να μην κάνω τίποτε. Θα παραγγείλω αντικριστό και γαλακτομπούρεκο και απλά θα ηρεμώ...»

Είναι χαρακτηριστικό ότι το περασμένο φθινόπωρο που ήρθε στην Ελλάδα, επέλεξε να νοικιάσει ένα ρετιρέ στο Παλαιό Φάληρο, οδηγούσε μόνος του το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε, έφαγε ουκ ολίγες φορές σε drive through fast food στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης, ενώ δεν είχε ούτε νταντά για τον ολίγων μηνών τότε, Λίαμ Τσαρλς.

Δεν ήταν λίγες οι φορές, που στο παρελθόν μου είχε πει ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να ζήσει μέσα στα φώτα μεγαλουπόλεων όπως η Νέα Υόρκη ή το Λος Άντζελες, όπου δεν θα ήταν σε θέση να κάνει βήμα χωρίς την παρουσία των media και φυσικά δεν θα χαιρόταν με τίποτε την ιδιωτικότητα του. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2018, αρνήθηκε να ταξιδέψει δύο μέρες νωρίτερα στο L.A. για ένα διαφημιστικό αξίας 500.000 δολαρίων, για να ταλαιπωρηθεί λιγότερο απ' όσο στην διάρκεια των συμβατικών υποχρεώσεών του για το All Star Weekend.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο λατρεύει το Μιλγουόκι, το οποίο πλέον και δικαιωματικά είναι «η πόλη του»! Ο κόσμος εκεί είναι χαμηλών τόνων, σέβεται απόλυτα τον χαρακτήρα του και του επιτρέπει να απολαμβάνει με ηρεμία την ζωή του. Και φυσικά τον αντιμετωπίζει ως τον απόλυτο «Μεσσία», υπό την έννοια ότι «έριξε» πάνω στους Μπακς την προσοχή της παγκόσμιας αθλητικής κοινής γνώμης.

Πίσω από έναν πετυχημένο άνδρα, βρίσκεται πάντα μία δυνατή γυναίκα!

Με αυτή την κατεύθυνση ζωής συμβαδίζει και η σύντροφός του, Μαράϊα Ρίντλσπρίγκερ, η οποία είναι ένα πολύ χαμογελαστό και κοινωνικό κορίτσι, το οποίο περιμένει το δεύτερο παιδί της με τον Γιάννη. Γεννημένη στο Φρέσνο της Καλιφόρνια, έπαιξε βόλεϊ στο γυμνάσιο και στο πανεπιστήμιο Rice. H γνωριμία της με τον Έλληνα ηγέτη των Μπακς, προέκυψε όταν εκείνη έκανε την πρακτική της στο sport management για λογαριασμό των Φιλαντέλφια Σίξερς.

Την ώρα που οι περισσότεροι superstars του ΝΒΑ συνήθως βγαίνουν ή παντρεύονται με super μοντέλα ή influencers του instagram, η σύντροφος του Αντετοκούνμπο δεν έχει καμία σχέση με το συγκεκριμένο προφίλ. Και έχει και πλήρη αυτογνωσία γι' αυτό.

«Βλέπω και ακούω αρκετό κόσμο να λέει για μένα ότι δεν είμαι super model! Και έχουν απόλυτο δίκιο. Δεν είμαι, δεν θα γίνω και δεν με ενδιαφέρει κόλας! Η μητέρα μου έκανε πολύ καλή δουλειά, θυμίζοντάς μου συχνά-πυκνά πόσο καλή και όμορφη είμαι. Ήταν μία υπενθύμιση ότι αξίζω πολλά, μόνο και μόνο γι΄αυτό που είμαι. Ανεξαρτήτως του πως και γιατί...», σχολίασε σε μία πρόσφατη συνέντευξή της στο πλαίσιο της προώθησης του brand casual ρούχων “Sincerely Mariah”, που λάνσαρε πρόσφατα στην αγορά.

Δεν τον ενδιαφέρει να φτάσει την εμπορική αξία του ΛεΜπρόν

Διαβάσαμε πρόσφατα ότι ο “King James” που ετοιμάζεται για την 19η σεζόν του, έγινε o πρώτος και μοναδικός NBAer που ξεπερνά το 1 δις εσόδων από την ενασχόλησή του με το μπάσκετ, ενόσω είναι εν ενεργεία παίκτης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Γιάννης μπορεί να τον πλησιάσει, να τον φτάσει ή ακόμη και να τον περάσει, αν είναι υγιής και θελήσει να παίξει μπάσκετ για τουλάχιστον μία δεκαετία ακόμη.

Ωστόσο, όσο διψασμένος παραμένει ο Έλληνας πρωταθλητής του ΝΒΑ για τίτλους, τόσο το αντίθετο συμβαίνει όσον αφορά το κομμάτι της εμπορικής του εκτόξευσης κι εκμετάλλευσης των επιτυχιών του. Όλοι όσοι είναι σε θέση να ξέρουν πράγματα και καταστάσεις, μπορούν βεβαιώσουν ότι αν ήθελε, ο Αντετοκούνμπο θα μπορούσε να εισπράττει πολλά περισσότερα χρήματα από τις εμπορικές συμφωνίες μέχρι τώρα. Πολλώ δε μάλλον από 'δω και στο εξής μετά το ιστορικό κατόρθωμα της επιστροφής του τίτλου στο Μιλγουόκι μετά από 50 χρόνια, στο οποίο έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του.

Οι διακοπές στην Ελλάδα

Πλέον, τα αδέλφια Αντετοκούνμπο ανυπομονούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα για τουλάχιστον ένα γεμάτο διάστημα ξεκούρασης και ξεγνοιασιάς, που τοποθετείται προς τον Σεπτέμβριο, όταν η Μαράϊα θα έχει φέρει στον κόσμο το δεύτερο αγοράκι, καρπό της σχέσης με τον Γιάννη. Ο MVP των τελικών με τον αδελφό του, δεν αποκλείεται να έρθουν ινκόγκνιτο την άλλη εβδομάδα στην Αθήνα για να πάρουν μερικές ανάσες, να δουν φίλους και να κάνουν πράγματα που τους έχουν λείψει.

Η άφιξή τους θα γίνει με ιδιωτικό αεροσκάφος που ο Γιάννης νοικιάζει πλέον για όλες τις μεγάλες μετακινήσεις της οικογένειάς του, έτσι ώστε να αποφεύγει την ταλαιπωρία των πολλαπλών πτήσεων και των αναμονών στα αεροδρόμια.

Αυτή είναι ίσως η μεγαλύτερη αλλά άκρως απαραίτητη πολυτέλεια που επιτρέπει στον εαυτό του. Μετά από κάποια χρόνια που δεν πετούσε ούτε καν business... Όσο για την κρουαζιέρα που έκανε πέρυσι οικογενειακώς στον Κορινθιακό κόλπο, ήταν δώρο επιχειρηματία στις ενοικιάσεις σκαφών. Είπαμε, ωραίες οι χλιδές αλλά εκείνος δεν τις έχει συνηθίσει, δεν τις έχει ανάγκη και γι' αυτό δεν τις προτιμά... Και όταν κάποια στιγμή θελήσει να τις απολαύσει, να 'στε σίγουροι ότι δεν θα τις διαφημίσει!