Φενέρμπαχτσε - Εφές 93-78: Μια νίκη μακριά απ' τον τίτλο η ομάδα του Τζόρτζεβιτς

Φενέρμπαχτσε - Εφές 93-78: Μια νίκη μακριά απ' τον τίτλο η ομάδα του Τζόρτζεβιτς

bet365

Η Φενέρμπαχτσε ήταν αισθητά ανώτερη της Αναντολού Εφές και την κέρδισε εύκολα με 93-78, κάνοντας το 2-0 στους τελικούς της τουρκικής Λίγκας.

Showtime στην Πόλη, με τη Φενέρμπαχτσε να παίζει κατά διαστήματα εντυπωσιακό μπάσκετ και να νικά εν τέλει πολύ εύκολα με διαφορά 15 πόντων την Πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Το σύνολο του Τζόρτζεβιτς προηγήθηκε για αρκετή ώρα και με διαφορά μεγαλύτερη των 20 πόντων, με την ομάδα του Αταμάν απλώς να κατεβάζει τον δείκτη της διαφοράς στο τελευταίο δεκάλεπτο σε πιο φυσιολογικά επίπεδα. Μάλιστα στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου το σκορ ήταν στο 54-32 υπέρ των γηπεδούχων! Η Φενέρ είναι πια στο 2-0 στους τελικούς της BSL και χρειάζεται μια ακόμη νίκη ούτως ώστε να στεφθεί πρωταθλήτρια Τουρκίας για την αγωνιστική περίοδο 2021-22. Από την άλλη, η Εφές είναι μεν με... την πλάτη στον τοίχο, εντούτοις η σειρά πηγαίνει στην έδρα της για το Game 3 (και Game 4 εφόσον χρειαστεί), όπου θα έχει ευκαιρία αντίδρασης.

Ο Γιαν Βέσελι με 18 πόντους συν 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Γκούντουριτς να έχει επίσης 18 πόντους σε μόλις 16 λεπτά δράσης. Από 'κει και πέρα, μεγάλη εμφάνιση έκανε κι ο Ταρίκ Μπιμπέροβιτς με 17 πόντους και 2 ριμπάουντ, ενώ ο Ντε Κολό πρόσθεσε 16 πόντους όντας άχαστος με 5/5 σουτ εντός πεδιάς και 2/2 βολές, καθώς και 3 ασίστ.

H Εφές πήρε 19 πόντους από τον Ελάιτζα Μπράιαντ και 12 από τον Τουντσέρ, με τον Μίτσιτς που επέστρεψε στην δράση να είναι εμφανώς επηρεασμένος από τον πρόσφατο τραυματισμό του. Ο Σέρβος τελείωσε το ματς με 7 πόντους και 3 ασίστ αλλά ήταν άστοχος με 2/9. Σε ο,τι αφορά τον Λάρκιν, έμεινε στους 10 πόντους που πέτυχε στο α' μέρος.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-20, 54-32, 74-49, 93-78.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΤΟΥΡΚΙΑ Τελευταία Νέα