Ολυμπιακός: Πολύ κοντά στον Κάνααν (vid)

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται μια ανάσα από την απόκτηση του Αϊζάια Κάνααν, ο οποίος ήταν εξ αρχής ψηλά στη λίστα του Γιώργου Μπαρτζώκα έπειτα από την αποχώρηση του Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Οι Μάβερικς βρίσκονται σε συζητήσεις με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ προσφέροντας two-way συμβόλαιο στον πρώην γκαρντ του Ολυμπιακού και πλέον οι Πειραιώτες είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Αϊζάια Κάνααν.

Από τη στιγμή που ο Ντόρσεϊ ενημέρωσε τον Ολυμπιακό (όπως και τη Φενέρμπαχτσε) ότι θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στο ΝΒΑ, οι «ερυθρόλευκοι» στράφηκαν στην περίπτωση του Κάνααν (31χρ., 1μ.83) για να τον αντικαταστήσουν.

Ο 31χρονος Αμερικανός γκαρντ μετράει 235 συμμετοχές στο ΝΒΑ και 8.1 πόντους, 1.9 ριμπάουντ, 1.9 ασίστ μ.ό. με τους Ρόκετς, τους Σίξερς, τους Μπουλς, τους Ρόκετς, τους Σανς, τους Τίμπεργουλβς και τους Μπακς.

Την τελευταία διετία αγωνίστηκε στην Ούνικς Καζάν, σημειώνοντας 11.8 πόντους, 1.8 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ σε 24 συμμετοχές στην EuroLeague πριν από την αποβολή των ρωσικών ομάδων από τη διοργάνωση. Το φινάλε της σεζόν 2021-22 τον βρήκε στη Γαλατάσαραϊ του Ανδρέα Πιστιόλη, με την οποία έφτασε ως τα ημιτελικά των τουρκικών playoffs.

@Photo credits: EuroLeague