Μακάμπι: Ανακοίνωσε την επιστροφή Μπλατ

Νίκος Καρφής
H Mακάμπι ανακοίνωσε και επίσημα την επιστροφή του Ντέιβιντ Μπλατ στην ομάδα, ενός ανθρώπου που είχε πανηγυρίσει μαζί της τη Euroleague του 2014.

Ήταν γνωστή η επιστροφή του Ντέιβιντ Μπλατ στη Μακάμπι και τώρα έγινε και επίσημη. Οι Ισραηλινοί ανακοίνωσαν την επιστροφή του ανθρώπου που τους οδήγησε στον τίτλο της Euroleague το 2014, όμως αυτή τη φορά θα έχει τον ρόλο του ειδικού συμβούλου στην ομάδα.

Η Μακάμπι κινείται σε όλα τα επίπεδα, αφού ο Οντέντ Κάτας αναμένεται να γίνει ο επόμενος προπονητής της και πλέον θα υπάρχει ένα ειδικό τμήμα που απαρτίζεται από τον ίδιο τον Μπλατ, τον αθλητικό διευθυντή Νίκολα Βούιτσιτς, τον head scout Άβι Εβέν και τον νέο head coach. Aυτή η τετράδα θα δουλέψει μαζί σαν ομάδα για να φέρει επιτυχίες στο club. «Είναι μια σημαντική στιγμή για μένα. Σαν μια νέα ομάδα θέλουμε να πετύχουμε ξεχωριστά πράγματα εδώ. Θα δώσουμε τα πάντα για να ενθαρρύνουμε ο ένας τον άλλο και να επιτύχουμε όλοι μαζί», ήταν τα λόγια του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού.

Ο Μπλάτ έχει υπάρξει προπονητής της Μακάμπι σε δύο διαφορετικές περιόδους. Από το 2001 μέχρι το 2003 και από το 2010 μέχρι το 2014 πριν κάνει το άλμα για το ΝΒΑ και τους Καβς του ΛεΜπρόν Τζέιμς