Σκαριόλο: «Θα αντιμετωπίσουμε την καλύτερη ομάδα του Eurobasket, το 80% δεν θα είναι αρκετό» (vid)

Σκαριόλο: «Θα αντιμετωπίσουμε την καλύτερη ομάδα του Eurobasket, το 80% δεν θα είναι αρκετό» (vid)

bet365

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο στάθηκε στην μέχρι τώρα πορεία της Γερμανίας και επισήμανε την δυσκολία του επερχόμενου αγώνα της Ισπανίας για τα ημιτελικά του Eurobasket 2022.

Ισπανία και Γερμανία συνθέτουν ένα από τα ζευγάρια των ημιτελικών του Eurobasket 2022 και ο Σέρτζιο Σκαριόλο κλήθηκε να σχολιάσει τον επόμενο μεγάλο αγώνα για την ομάδα του, με φόντο μία θέση στο βάθρο.

Μεταξύ άλλων, εστίασε στη δυναμική του συνόλου του Γκόρντον Χέρμπερτ τονίζοντας πως οι παίκτες του θα πρέπει να καταθέσουν τα πάντα στο παρκέ για μία ανάλογη συνέχεια.

Συγκεκριμένα, ο τεχνικός των «ρόχα» είπε: «Υπάρχει ένα αίσθημα ικανοποίησης για ό,τι έχει γίνει μέχρι στιγμής, για το ότι είμαστε στα ημιτελικά σε ένα τουρνουά τόσο απαιτητικό και ποιοτικό.

Θα αντιμετωπίσουμε την καλύτερη ομάδα μέχρι στιγμής στο Eurobasket. Δεν υπάρχει αμφιβολία και όλοι πιστεύουν το ίδιο. Όχι μόνο λόγω της δύναμης που έχουν αλλά και για το πώς παίζουν. Υπάρχει ένας πρόσθετος και σημαντικός παράγοντας που είναι η έδρα. Θα υπάρξει ένα περιβάλλον που θα ασκήσει μεγάλη πίεση στους παίκτες και τους διαιτητές. Οι ίδιοι καταλαβαίνουν ότι θέλουν πραγματικά να κερδίσουν το τρόπαιο εντός έδρας. Παράλληλα όμως αυτό είναι ένα πρόσθετο κίνητρο για εμάς.

Νομίζω ότι θα χρειαστούμε υψηλό επίπεδο συγκέντρωσης. Γνωρίζουμε ότι αν πάμε στο 80 τοις εκατό δεν θα είναι αρκετό.. Η βάση του παιχνιδιού μας ήταν πάντα η ατομική άμυνα και η ατομική ευθύνη που βάζει ο καθένας σε αυτό. Νομίζω ότι, με μια ομάδα πιο δυνατή σωματικά από εμάς, αυτό είναι καθοριστικό. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να επιβεβαιώσουν τη φυσική τους υπεροχή, γιατί θα περάσουμε πολύ άσχημα».

Σχολίασε, βέβαια, και την απουσία των Γιάννη Αντετοκούνμπο, Λούκα Ντόντσιτς και Νίκολα Γιόκιτς από τη συνέχεια του θεσμού: «Έκαναν ένα υπέροχο πρωτάθλημα, έλαμψαν με εξαιρετικές ατομικές εμφανίσεις, αλλά στο τέλος του τουρνουά, φτάνουν οι τέσσερις καλύτερες ομάδες και δεν χρειάζεται να είναι οι ομάδες με τα περισσότερα αστέρια ή με το περισσότερο ταλέντο. Φτάνουν αυτοί που έχουν παίξει καλύτερα, όσοι έχουν προπονηθεί καλύτερα ή έχουν ενωθεί καλύτερα».

@Photo credits: FIBA
 

EUROBASKET Τελευταία Νέα