Ρούντι: «Κρίμα που δεν θα έχουμε τον Πάου στα ημιτελικά να βάλει 40» (vid)

Ρούντι: «Κρίμα που δεν θα έχουμε τον Πάου στα ημιτελικά να βάλει 40» (vid)

Σταυρούλα Μουστακάτου
Ρούντι: «Κρίμα που δεν θα έχουμε τον Πάου στα ημιτελικά να βάλει 40» (vid)

bet365

Ο Ρούντι Φερνάντεθ μίλησε για τον επερχόμενο αγώνα με τη Γερμανία στους «4» του Eurobasket 2022 και γύρισε τον χρόνο πίσω στο 2015 και την εξωπραγματική εμφάνιση του Πάου Γκασόλ με τη Γαλλία στα ημιτελικά.

Η Ισπανία γύρισε τον διακόπτη κόντρα στη Φινλανδία και εξασφάλισε το εισιτήριο των ημιτελικών του Eurobasket 2022, εκεί όπου θα βρεθεί αντιμέτωπη με την οικοδέσποινα Γερμανία (16/09, 21:30). O πολύπειρος Ρούντι Φερνάντεθ που ηγείται της Εθνικής του , μίλησε λίγο μετά την προπόνηση της ομάδας και στάθηκε στην προσπάθεια που αξίζει ένα μετάλλιο, ενώ γύρισε τον χρόνο στην... 40άρα του Πάου Γκασόλ στην έκδοση του 2015!

«Είμαι χαρούμενος, απολαμβάνοντας αυτή τη στιγμή που μπορούμε και συνεχίζουμε σε αυτό το τουρνουά» είπε αρχικά ο αρχηγός των ρόχας.

Για να προσθέσει πώς αισθάνεται ο ίδιος σωματικά: «Όσο η ομάδα και εγώ ανυπομονούμε να αγωνιστούμε σε έναν ημιτελικό, που χρειάζεται να είσαι στο εκατό τοις εκατό, όποιος είναι στο παρκέ πρέπει να ξεχάσει όλο τον πόνο από το πρωτάθλημα, γιατί δεν ξέρουμε αν θα είμαστε ξανά σε αυτή τη θέση.

Συνεχίζουμε να σκεφτόμαστε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και νομίζω ότι χάρη στην ταπεινότητα αυτής της ομάδας φτάσαμε εδώ. Γνωρίζουμε ότι η Γερμανία είναι μια σπουδαία ομάδα που παίζει το καλύτερο μπάσκετ σε αυτό το Eurobasket, οπότε πρέπει να απολαύσουμε έναν ημιτελικό και περισσότερο με ένα γεμάτο γήπεδο».

«Η άμυνα μας έφερε στον ημιτελικό του Eurobasket, δεν έχουμε τον Πάου να βάλει 40 πόντους»

Όσον αφορά το αν πρόκειται το καλύτερο Eurobasket της Ισπανίας αμυντικά, ο Ρούντι είπε: «Για να δούμε. Είναι αλήθεια ότι γερνάω και ξεχνώ πράγματα. Υπάρχουν όμως Ευρωμπάσκετ στα οποία έχουμε κάνει σπουδαίες άμυνες. Τώρα θυμάμαι ένα ματς, νομίζω, στα προημιτελικά με τη Γαλλία να αμύνεται με απίστευτο τρόπο... Στο τέλος, αυτό που μας έκανε να είμαστε στα πρωταθλήματα ήταν η άμυνα. Αν και δεν έχουμε κορυφαίους παίκτες, επιθετικά έχουμε παίκτες με πόρους. Aυτό που μας έχει δώσει περισσότερα στα τελευταία παιχνίδια είναι ότι είμαστε ενωμένοι στην άμυνα».

Ενώ για το αν η αναμέτρηση με τη Γερμανία στα ημιτελικά του φέρνει στο μυαλό εικόνες από τη Λιλ στο Eurobasket 2015 (όπου είχαν αντιμετωπίσει τη Γαλλία πριν φτάσουν στην κατάκτηση κόντρα στους Λιθουανούς), τόνισε: «Κρίμα είνgαι ότι δεν έχουμε τον Πάου για να σκοράρει 40. Παίζουν όμως σε απίστευτο επίπεδο. Αυτό που είπαμε είναι ότι πρέπει να απολαύσουμε αυτή τη στιγμή. Δεν ξέρουμε αν αυτή η ομάδα θα επιστρέψει. Μιλώ ως αρχηγός και λέω ότι αυτή η ομάδα το αξίζει γιατί δουλεύει με ταπεινότητα και νομίζω ότι θα ήταν ένα απίστευτο έπαθλο να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι, αλλά αυτά τα παιδιά το αξίζουν για τη δουλειά που έχουν κάνει. Όχι μόνο στα παράθυρα, αλλά και στην προετοιμασία. Ξεκινήσαμε με 24 παίκτες, σχεδόν μια ποδοσφαιρική ομάδα. Και αξίζουν κάτι καλό».

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα