EuroBasket 2022: Εκτός διοργάνωσης οι τέσσερις από τους πέντε πρώτους σκόρερ, μόνο ο Ντόντσιτς μπορεί να φτάσει στα ημιτελικά (vid)

Δημήτρης Οικονόμου
EuroBasket 2022: Εκτός διοργάνωσης οι τέσσερις από τους πέντε πρώτους σκόρερ, μόνο ο Ντόντσιτς μπορεί να φτάσει στα ημιτελικά (vid)

bet365

Ο Λούκα Ντόντσιτς είναι ο μοναδικός από την πεντάδα των πρώτων σκόρερ του EuroBasket που μπορεί να φτάσει στα ημιτελικά, μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας του Γιάννη Αντετοκούνμπο και της Φινλανδίας του Λάουρι Μάρκανεν.

Η ήττα από τη Γερμανία με 107-96 για τα προημιτελικά του EuroBasket, όπως ήταν λογικό έφερε απογοήτευση στην Εθνική, που δεν τα κατάφερε για άλλη μία φορά τα τελευταία χρόνια να επιστρέψει με ένα μετάλλιο από μία μεγάλη διοργάνωση.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αυτήν τη φορά ήταν παρών και έκανε ό,τι μπορούσε, όμως ούτε αυτό ήταν αρκετό. Ο Γιάννης αποχαιρετά τη διοργάνωση, όντας ο πρώτος σκόρερ της τη δεδομένη χρονική στιγμή, με έναν αστερίσκο που λέγεται Λούκα Ντόντσιτς και αγωνίζεται το βράδυ της Τετάρτης (14/9) κόντρα στην Πολωνία για μία θέση στην τετράδα.

Με 29.3 πόντους ανά αγώνα, ο Greek Freak ηγείται της σχετικής λίστας, που βρίσκει όμως τους τέσσερις εκ των πέντε ήδη αποκλεισμένους, μετά και την ήττα της Φινλανδίας από την Ισπανία που σήμανε το «αντίο» του Μάρκανεν, με τον Ντόντσιτς τελευταίο επιζών και τη Σλοβενία στον δρόμο για το repeat.

Αντετοκούνμπο, Μάρκανεν, Βεζένκοβ και Γιόκιτς έχουν ήδη αποκλειστεί με τις ομάδες τους και ο Ντόντσιτς είναι ο μόνος από τους πέντε πρώτους σκόρερ του EuroBasket που έχει τη δυνατότητα να φτάσει στα ημιτελικά.

Οι πρώτοι σκόρερ του EuroBasket

Γιάννης Αντετοκούνμπο 29.3 (πόντοι ανά αγώνα)
Λούκα Ντόντσιτς 28.0*
Λάουρι Μάρκανεν 27.9
Σάσα Βεζένκοβ 26.8
Νίκολα Γιόκιτς 21.7

*Συνεχίζει στο EuroBasket

@Photo credits: INTIME
 

EUROBASKET Τελευταία Νέα