Μ.Βρετανία - Ιταλία 56-90: Μιλάνο τέλος και τώρα η Σερβία (vids)

Μ.Βρετανία - Ιταλία 56-90: Μιλάνο τέλος και τώρα η Σερβία (vids)

bet365

Η Ιταλία (3-2) επικράτησε της Μεγάλης Βρετανίας (0-5) με σκορ 90-56, αλλά δεν απέφυγε την 4η θέση του 3ου ομίλου, η οποία την φέρνει πάνω στη Σερβία στη φάση των «16».

Αποστολή στο Μιλάνο: Μιχάλης Γκιουλένογλου

Η αναμέτρηση ανάμεσα στην Ιταλία και τη Μεγάλη Βρετανία (90-56), η τελευταίο στον όμιλο του Μιλάνο, ξεκίνησε με κραυγές και χαμόγελα. Συνεχίστηκε με ενός λεπτού σιγή για το χαμό της Βασίλισσας Ελισάβετ και στο φινάλε έκρυβε μόνο χαμόγελα. Αν και μετρημένα. Πολλά προέκυψαν και από την εμφάνιση του Ντανίλο Γκαλινάρι στο Forum, μετά το σοβαρό τραυματισμό που υπέστη (ρήξη χιαστού).

Οι Ιταλοί ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις στην πατρίδα τους με νίκη, σφράγισαν την 4η θέση του ομίλου, η οποία ωστόσο τους φέρνει σε... μετωπική με τη Σερβία στη φάση των «16» στο Βερολίνο.

Οι παίκτες του Τζιανπάολο Ποτζέκο πήραν τον έλεγχο του αγώνα από το ξεκίνημα. Προηγήθηκαν με 10-0 και τον Φοντέκιο να έχει 6 πόντους.

Σταδιακά και μετά το σοκ της εκκίνησης η Μεγάλη Βρετανία προσπάθησε και βρήκε λύσεις. Όχι για να τρομάξει την Ιταλία, αλλά τουλάχιστον να της δείξει ότι είναι και αυτοί στο παρκέ. Κάποιοι μαζεμένοι πόντοι του Χέσον έφεραν τους Βρετανούς στο 29-20. Αλλά μέχρι εκεί.

Η διαφορά στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου έφτασε στη μέγιστη τιμή της. Αρχικά στους 13 πόντους και μετά στους 15 (52-37), με την Ιταλία να έχει 52% στα δίποντα (13/25) και 50% στα τρίποντα (6/12) σε εκείνο το σημείο.

O Φοντέκιο κουβάλησε την Ιταλία στο σκορ, ακούγοντας τις ιαχές του MVP από το κοινό στο Mediolanum Forum. Ο Νικολό Μέλι πρόσφερε 11 πόντους και η Ιταλία συνέχισε να ελέγχει τη ροή του αγώνα.

Κόντρα στα χαμένα ριμπάουντ (στα μέσα της 3ης οι Βρετανοί είχαν σχεδόν μία ντουζίνα παραπάνω, ωστόσο μετά το χάσμα μειώθηκε), αλλά η διαφορά στις ασίστ μπορεί να δώσει μία καλή εξήγηση για το προβάδισμά της στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης.

Την ώρα που η Μεγάλη Βρετανία έχανε συνεχώς επιθέσεις, είτε από λάθη, είτε από άστοχα σουτ, η Ιταλία έβρισκε τον τρόπο να μεγαλώνει τη διαφορά: +18 (72-54, 8:25 πριν το τέλος), +21 (75-54), +24 (78-54) με τρία σερί τρίποντα του Τζίτζι Ντατόμε (13π.), ο οποίος αποθεώθηκε από το κοινό!

Η 4η περίοδος ολοκληρώθηκε με το απίθανο 20-2 υπέρ των Ιταλών!

Το ματς ήταν τόσο άνετο για την Ιταλία, όπου πήρε χρόνο συμμετοχής και ο Αμεντέο Τεσιτόρι, ο οποίος αντικατέστησε τον Ντανίλο Γκαλινάρι στην αποστολή και δεν είχε αγωνιστεί δευτερόλεπτο στα προηγούμενα ματς.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο τέλος της 2ης και στην αρχή της 3ης περιόδου, όταν η Ιταλία κατάφερε να αποσπαστεί, αρχικά με διαφορά 10 πόντων και στη συνέχεια με 15.

MVP: Ο Σιμόνε Φοντέκιο. Το ήθελε αυτό το ματς, μετά τις μέτριες εμφανίσεις στα τελευταία ματς. Ο Ιταλός τελείωσε το ματς με 18 πόντους (3/4 τριπ.), 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ σε 15:55.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Νικολό Μέλι βοήθησε σε σκορ και ριμπάουντ, όμως ο Ρίτσι ερχόμενος από τον πάγκο πρόσφερε σε πολλούς τομείς (10π., 8 ριμπ., 1 μπλοκ). Σημαντική και η προσφορά του Ντατόμε (13π.).

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Ελάχιστη η προσφορά του άποντου Νταν Κλαρκ σε 17:54 στο παρκέ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι 30 ασιστ των Ιταλών, σε σύγκριση με τις 10 των Βρετανών.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Οι Ιταλοί μπόρεσαν να κάνουν ό,τι δεν έκαναν στα άλλα ματς. Η Μεγάλη Βρετανία αποδείχτηκε ο «σάκος του μποξ» για τον όμιλο, οπότε δεν μπορεί να γίνει και μεγάλη κουβέντα για τα κέρδη της Ιταλίας.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-29, 37-47, 54-67, 90-56

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα