EuroBasket 2022: «Τελείωσαν» με απόφαση της FIBA μετά το εξόφθαλμο λάθος τους οι τρεις διαιτητές του Λιθουανία - Γερμανία (vid)

Δημήτρης Οικονόμου
EuroBasket 2022: «Τελείωσαν» με απόφαση της FIBA μετά το εξόφθαλμο λάθος τους οι τρεις διαιτητές του Λιθουανία - Γερμανία (vid)

bet365

Το EuroBasket 2022 τελειώνει για τους τρεις διαιτητές του Λιθουανία - Γερμανία μετά από απόφαση τις FIBA, τιμωρώντας τους έτσι για το τραγικό λάθος τους.

Η ένσταση της Λιθουανίας για το παιχνίδι με τη Γερμανία μπορεί να μην έγινε δεκτή, καθώς ήταν εκπρόθεσμη, όμως η διαιτητική τριάδα της αναμέτρησης θα τεθεί εκτός EuroBasket, μετά από απόφαση της FIBA, επικυρώνοντας έτσι το τελικό 107-109 υπέρ των δεύτερων στη δεύτερη παράταση.

Συγκεκριμένα οι Ματσόνι, Λίσκα και Προτς δε θα ξανασφυρίξουν στη διοργάνωση, μετά το λάθος που έκαναν στο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής. Οι Λιθουανοί έπρεπε να εκτελέσουν μία βολή τεχνικής ποινής, με το σκορ στο 60-63 ένα λεπτό πριν το τέλος της 3ης περιόδου, μετά από την τεχνική ποινή που δέχτηκε ο Χέρμπερτ, κάτι που τελικά δεν έγινε ποτέ.

Οι ίδιοι πήγαν να διορθώσουν το λάθος τους, σκεπτόμενοι να δώσουν στους Λιθουανούς την ευκαιρία να εκτελέσουν τη βολή πριν το φινάλε του 4ου δεκαλέπτου, κάτι που φυσικά εξόργισε τους Γερμανούς και δε συνέβη ποτέ. Αυτό το εξόφθαλμο λάθος των τριών διαιτητών αποδείχθηκε τελικά μοιραίο για τη συνέχειά τους στη διοργάνωση, αφήνοντας τη Λιθουανία στο 0-3 και με δικαιολογημένα παράπονα...

@Photo credits: FIBA
 

EUROBASKET Τελευταία Νέα