Πάρκερ: «Θα έπαιζα στην εθνική μέχρι να... πεθάνω, για να πάρω το χρυσό»

Gazzetta team
Πάρκερ: «Θα έπαιζα στην εθνική μέχρι να... πεθάνω, για να πάρω το χρυσό»

bet365

Η εθνική Γαλλίας είναι πάντα στην καρδιά του Τόνι Πάρκερ και ο ίδιος μίλησε για την πιο έντονη στιγμή που βίωσε με το εθνόσημο.

Το 2013 ήταν μεγάλη χρονιά για τον Γάλλο γκαρντ, καθώς κατέκτησε το Eurobasket και πήρε τα βραβεία του MVP και του Top Scorer.

Με την απόσυρσή του από τα παρκέ μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας του για την σημασία της εθνικής ομάδας και τόνισε:

«Αν έπρεπε να κρατήσω μόνο έναν τίτλο; Θα κρατούσα αυτόν με την Εθνική Γαλλίας. Κι αυτό επειδή ήταν ο πιο δύσκολος τίτλος που κατακτήσαμε και χρειαστήκαμε 10 χρόνια για να φτάσουμε στο στόχο μας.

Με την εθνική ομάδα είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα. Πολλοί άνθρωποι με ρωτούν για το συναισθηματικό δέσιμο που είχα με την Εθνική ομάδα. Το Eurobasket του 2013 και η νίκη μας στον ημιτελικό εναντίον της Ισπανίας είναι το πιο έντονο συναίσθημα που ένιωσα στην καριέρα μου.

Όταν τελείωσε το ματς, μπορούσες να το δεις στο πρόσωπό μου. Μετά αγκάλιασα τον Νάντο ντε Κολό και τον Αντουάν Ντιό. Ήταν το πιο έντονο συναίσθημα της καριέρας μου. Πάντα έλεγα ότι αν δεν κατακτούσα έναν τίτλο με την Εθνική ομάδα, η καριέρα μου δεν θα ήταν ολοκληρωμένη.

Θα έπαιζα στην Εθνική μέχρι να πεθάνω, προκειμένου να κατακτήσω αυτό το μετάλλιο. Νομίζω ότι αν δεν είχαμε καταφέρει εκείνη την επιτυχία, θα έπαιζα ακόμα στην Εθνική».

 

Τελευταία Νέα