EOK: Προσωρινή διοίκηση και εκλογές από... Σεπτέμβρη!

EOK: Προσωρινή διοίκηση και εκλογές από... Σεπτέμβρη!

bet365

Το gazzetta.gr φωτίζει το παρασκήνιο γύρω από το σημερινό «θέατρο του παραλόγου» που παίχτηκε το πρωί στο Πρωτοδικείο, με την πλευρά Φασούλα να προλαβαίνει στην στροφή με δικόγραφο την απερχόμενη διοίκηση της ΕΟΚ, που μετέβη για να καταθέσει αίτημα ηγεσίας της ομοσπονδίας για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι τις εκλογές! Που οδηγούν οι εξελίξεις.

Η ουσία της ιστορίας έγκειται σε δύο δεδομένα, που πλέον μοιάζουν εξαιρετικά αδιαπραγμάτευτα. Το πρώτο έχει να κάνει με τις αρχαιρεσίες στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, που κατά πως φαίνεται θα παραμείνουν «στοιχειωμένες» και δύσκολα θα διεξαχθούν πριν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Και το δεύτερο έχει να κάνει με την διαφαινόμενη οριστική παύση της διοίκησης Βασιλακόπουλου, χάρη στην έγκαιρη ενεργοποίηση των δικηγόρων της παράταξης “Πρώτα το Μπάσκετ” με επικεφαλής τον Παναγιώτη Φασούλα.

Τι ακριβώς συνέβη; Οι νομικοί εκπρόσωποι της «αράχνης» του ελληνικού μπάσκετ πρόλαβαν και πέτυχαν 24ωρη αναβολή της συζήτησης, καταθέτοντας γραπτό αίτημα σωματείων με δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές, για ορισμό προσωρινής διοίκησης με πρόεδρο τον 57χρονο βετεράνο διεθνή άσο.

Το ίδιο ακριβώς είχε πράξει λίγο νωρίτερα και η πλευρά της ΕΟΚ και μάλιστα με υπογεγραμμένο αίτημα από τα 21 σωματεία, που βρίσκονται εκτός του Μητρώου της Γ.Γ.Α. και τα οποία, πριν από περίπου 10 μέρες, κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει επειδή είχαν τεθεί εκτός εκλογικού καταλόγου.

Με την μόνη διαφορά, όμως, ότι πλέον οι πιθανότητες της απερχόμενης διοίκησης να παραμείνει στην κεφαλή της ομοσπονδίας ως προσωρινή και μάλιστα με δικαστική απόφαση, είναι εξαιρετικά απίθανες από την στιγμή που ο Νόμος έχει θεσπίσει ηλικιακά κριτήρια και μόλις 3 μέλη του υπάρχοντος Διοικητικού Συμβουλίου (Μαρκάκης, Σαββίδης και Νικολόπουλος), τα πληρούν! Δηλαδή δεν έχουν ξεπεράσει το 70ο έτος!

Το παρών στο Πρωτοδικείο έδωσε και η παράταξη “Δώσε Πάσα” με επικεφαλής τον Βαγγέλη Λιόλιο, η οποία, όμως, δεν κατέθεσε γραπτό αίτημα και προφορικά εκδήλωσε την αντίθεσή της στην κίνηση της ομοσπονδίας. Κάτι που είναι πιθανό να πράξει πριν την αυριανή (30/03) συζήτηση, με πρόσθετη ή κύρια παρέμβαση στην υπόθεση και με στόχο να συμπεριληφθεί και το δικό της αίτημα στην υπόθεση.

Τι γίνεται από 'δω και στο εξής

Από την στιγμή, λοιπόν, που δεν έχει προκύψει έκπτωση της τωρινής διοίκησης, το Πρωτοδικείο καλείται να ορίσει ένα προσωρινό διοικητικό σχήμα που θα «τρέξει» την ομοσπονδία για ένα διάστημα, κατ' αρχήν μέχρι τις 10 Μαίου (τότε έχει οριστεί η εκδίκαση της υπόθεσης) και εν συνεχεία μέχρι να βγει οριστική απόφαση για την διοίκηση που θα οδηγήσει την ομοσπονδία σε εκλογές!

Πότε θα γίνουν αυτές; Αν (στην καλύτερη περίπτωση) ο δικαστής αποφανθεί μέχρι τα μέσα Ιούνη, τότε απαιτούνται μίνιμουμ 45 μέρες για την προκήρυξη και την οργάνωση των αρχαιρεσιών. Με δεδομένο ότι στην Ελλάδα, τίποτε δεν λειτουργεί τον Αύγουστο, όλα δείχνουν ότι η νέα διοίκηση αποκλείεται να προκύψει νωρίτερα από τα μέσα Σεπτέμβρη.

Αυτό σημαίνει ότι η ολυμπιακή προετοιμασία της Εθνικής ανδρών, η εμπιστοσύνη στην επιλογή του Ρικ Πιτίνο για την τεχνική της ηγεσία αλλά και πολλά άλλα καίρια ανοικτά ζητήματα, όπως η οργάνωση των μικρών Εθνικών ομάδων για τα πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα του καλοκαιριού, η τύχη των εθνικών πρωταθλημάτων αλλά και η εν γένει λειτουργία της ΕΟΚ, απαιτούν πλήρη απασχόληση και ενεργοποίηση και δύσκολα θα ανατεθούν σε παράγοντες που θα έπρεπε να έχουν ήδη ολοκληρώσει την θητεία τους.

Τα σωματεία που πρόσκεινται στην πλευρά του Παναγιώτη Φασούλα ζήτησαν προσωρινή διοίκηση με επικεφαλής τον 57χρονο βετεράνο διεθνή σέντερ και άλλους βετεράνους διεθνείς μπασκετμπολίστες, «με εγνωσμένη αξία και πολυετή προσφορά» (όπως αναφέρεται στο δικόγραφο), όπως ο Φάνης Χριστοδούλου, ο Ευθύμης Ρεντζιάς, ο Μέμος Ιωάννου, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος).

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Βαγγέλης Λιόλιος πρότεινε πρόσωπα κοινής αποδοχής (τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τον επί σειρά ετών διοικητικό ηγέτη του Ρεθύμνου, Κωστή Τζομπανάκη), ενώ στη συνέχεια επικοινώνησε με τους συνυποψηφίους του σε μία προσπάθεια να συμφωνήσουν όλοι μαζί για την σύνθεση ενός ενδεχόμενου προσωρινού διοικητικού σχήματος που θα ηγηθεί της ΕΟΚ μέχρι να γίνουν οι εκλογές.

Ο έτερος υποψήφιος για την προεδρία της ΕΟΚ, Άγγελος Παπανικολάου, προχώρησε σε ολομέτωπη επίθεση στον Βαγγέλη Λιόλιο «κατηγορώντας» τον για προσπάθεια διχασμού του ελληνικού μπάσκετ, ενώ στα γραφεία της ομοσπονδίας συνεκλήθη σύσκεψη με θέμα την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση στην αυριανή συζήτηση της υπόθεσης στο Πρωτοδικείο. Ακολούθησε η ανακοίνωση της ομοσπονδίας με την οποία διέψευσε ότι κατέθεσε αίτημα για προσωρινή διοίκηση, τονίζοντας ότι αν συνέβη από μεμονωμένα σωματεία, αυτό έγινε εν αγνοία της.

Η επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γ.Σ. Πολυνίκης, πάντως (ένα από τα 21 σωματεία που υπογράφουν το αίτημα της ΕΟΚ), δείχνει ότι στην προκειμένη περίπτωση, μάλλον το αντίθετο συνέβη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λιόλιος: «Ο Βασιλακόπουλος πήγε να πάρει την διοίκηση Πρωτοδικείου»

Επίθεση Παπανικολάου σε Λιόλιο: «Ο επίδοξος βασιλιάς είναι γυμνός»

ΕΟΚ: «Ουδέποτε προσφύγαμε στο Πρωτοδικείο»!

Φασούλας: «Παράνομη η αναβολή των εκλογών, η ΕΟΚ δεν ανήκει σε καμία ηγεσία»

«Ουδέποτε συμφωνήσαμε με την ΕΟΚ να ζητήσει ορισμό προσωρινής διοίκησης»!

 

Τελευταία Νέα