Περιστέρι: Για το restart στο Μαυροβούνιο κόντρα στη Μόρναρ

Περιστέρι: Για το restart στο Μαυροβούνιο κόντρα στη Μόρναρ

Gazzetta team
Περιστέρι: Για το restart στο Μαυροβούνιο κόντρα στη Μόρναρ

bet365

Το Περιστέρι winmasters δοκιμάζεται στο Μαυροβούνιο κόντρα στη Μόρναρ (12/11, 21:00) με στόχο την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα στο Basketball Champions League έπειτα από τις δυο σερί ήττες από τη Νίζνι και την Τενερίφη.

Η ομάδα του Ηλία Ζούρου εξασφάλισε την πρόκριση της στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και πλέον στρέφεται στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της.

Έτσι, λοιπόν το καλεντάρι της 5ης αγωνιστικής του BCL στέλνει το Περιστέρι στο Μαυροβούνιο για την αναμέτρηση με τη Μόρναρ που έχει ρεκόρ 0-4 στον Γ' όμίλο της διοργάνωσης.,

Η Μόρναρ φιγουράρει στην 6η θέση της Αδριατικής Λίγκας, μετρώντας 3 νίκες και 3 ήττες, έχοντας χάσει εντός έδρας μόνο από την Παρτιζάν.

Ο Τζέικομπ Πούλεν είναι ο 7ος σε αξιολόγηση της Αδριατικής Λίγκας με 15.8 βαθμούς και 3ος σκόρερ με 17.8 πόντους μέσο όρο, εκτελώντας σχεδόν 7 τρίποντα σε κάθε παιχνίδι στο BCL

Πρόκειται για μια μία ομάδα που στηρίζει πολλά στους δύο γκαρντ, τον Πούλεν και τον Νίνταμ.

Στους ψηλούς η παρουσία του Λούκοβιτς δεν προσφέρει πολλούς πόντους ούτε τη δυνατότητα για λόου ποστ παιχνίδι, αλλά ο κόουτς Παβίτσεβιτς προσπαθεί να φέρει τη μπάλα στο καλάθι με διάφορους τρόπους.

Ο Ιγκόρ Λούκοβιτς τόνισε ενόψει του αγώνα με το Περιστέρι: «Δεν είναι καθόλου ωραίο να βλέπουμε το όνομα της Μόρναρ στο βυθό της βαθμολογίας, χωρίς καμία νίκη. Πρέπει να λήξουμε αυτό έστω κι αν παίζουμε κόντρα σε μία πολύ καλή ομάδα. Αυτό το ματς θα εξαρτηθεί από εμάς, περισσότερο από τους αντιπάλους. Ήλθε η ώρα να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Οι οπαδοί μας αυτή τη φορά δε θα απογοητευτούν. Αυτό το ματς, θα σηματοδοτήσει την αλλαγή της Μόρναρ και όλα θα πάνε καλύτερα».

Από κει και πέρα, η Mόρναρ είναι η μοναδική ομάδα στον όμιλο χωρίς νίκη μετά από 4 ματς. Ενα στοιχείο που διαφοροποιεί τις δύο ομάδες είναι το γεγονός ότι ο Ηλίας Ζούρος παίρνει περισσότερους πόντους από τους παίκτες που έρχονται από τον πάγκο (42 έναντι 23).

Το Περιστέρι πάντως κάνει περισσότερα λάθη από τους Μαυροβούνιους (14 έναντι 10), όμως είναι εμφανώς καλύτερο στην κατηγορία των κλεψιμάτων, όπου η ελληνική ομάδα έχει 10 μ.ο. έναντι 4 της Μόρναρ. Το Περιστέρι είναι ελαφρώς ανώτερο στα ριμπάουντ (36-35), και παρότι σουτάρει καλύτερα στα δίποντα (51% έναντι 45%), εκτελεί με χειρότερα ποσοστά έξω από τη γραμμή των τριών πόντων (32.7% έναντι 35.4% της Μόρναρ).

Οι Μαυροβούνιοι δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί από τη γραμμή των βολών (69%) ενώ υπάρχει ισορροπία στους πόντους που παίρνουν οι δύο ομάδες στο ανοιχτό γήπεδο.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα