ΑΕΚ - Χάποελ Ιερουσαλήμ: Η «σύγκρουση» των φαβορί! (pics & vids)

Κάτια Πετροπούλου
ΑΕΚ - Χάποελ Ιερουσαλήμ: Η «σύγκρουση» των φαβορί! (pics & vids)

bet365

ΑΕΚ και Χάποελ Ιερουσαλήμ βρίσκονται ξανά αντιμέτωπες στο Basketball Champions League (23/10, 19:30, ΕΡΤSports) και το gazzetta.gr αναλύει το νέο «ραντεβού».

Δύο ομάδες που ήταν πέρυσι στο ίδιο γκρουπ και θεωρούνταν από τα φαβορί της διοργάνωσης. Που αποκλείστηκαν στους «8» από άλλα... φαβορί (Μπάμπεργκ, Τενερίφη). Που φέτος συναντιούνται ξανά στη φάση των ομίλων, έχοντας αμφότερες προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ τους.

Η ΑΕΚ φιλοξενείται στην έδρα της Χάποελ (23/10, 19:30, ΕΡΤSports), για την 2η αγωνιστική του BCL, και αντιμετωπίζει την ομάδα από την Ιερουσαλήμ για τρίτη φορά στο θεσμό.

Οι «κιτρινόμαυροι» πέρυσι είχαν ηττηθεί την πρώτη αγωνιστική στο ΟΑΚΑ (75-79), ωστόσο έφυγαν με το «διπλό» από την «Pais Arena» δύο μήνες αργότερα (70-83) κι ευελπιστούν σε ένα τέτοιο αποτέλεσμα ξανά.

Ο Όντετ Κάτας συνεχίζει στον πάγκο της Χάποελ, καθώς επέκτεινε το συμβόλαιό του τον προηγούμενο Μάρτιο μέχρι το 2020, και προχώρησε σε αλλαγές στο ρόστερ. Ταμίρ Μπλατ, Τζέιμς Φελντέιν, Τζέι Κόβαν Μπράουν, Μπαρ Τίμορ, ΤαΣον Τόμας παρέμειναν στην ομάδα και προστέθηκαν οι Αζέια Κάζινς, Νίμροντ Λέβι, Σουλεϊμάν Μπράιμο, Ίνταν Ζάλμανσον, Τρεντ Λόκετ, Μιντάουγκας Κούπσας, Αλόν Επέλ, Ντάνιελ Ροσενμπάουμ.

Ο Μπλατ (ο γιος του Ντέιβιντ Μπλατ) είναι το «μυαλό» της ομάδας και από τα χέρια του περνά η οργάνωση της. Ο Μπράουν έχει έφεση στο σκοράρισμα, ο Φελντέιν απολαμβάνει την ελευθερία να ασκεί τα «εκτελεστικά» του καθήκοντα, ενώ ο ΤαΣόν Τόμας βάζει δύσκολα στους αντιπάλους του κάτω από τη ρακέτα.

Η Χάποελ, βέβαια, δεν είναι... άγνωστη στους «κιτρινόμαυρους», καθώς δεν είναι μόνο οι αναμετρήσεις που έχουν δώσει μεταξύ τους, αλλά υπάρχουν διάφορες «συνδέσεις».

O Μάρκους Σλότερ αγωνίστηκε στη Χάποελ τη σεζόν 2007-08. Ο Κέντρικ Ρέι και ο Τζέιμς Φελντέιν έπαιξαν στο ίδιο κολέγιο, το Quinnipiac. O πρώτος αποφοίτησε το 2014 και ο δεύτερος το 2010. Ο γκαρντ της ΑΕΚ ήταν και συμπαίκτης για μερικούς μήνες με τον Νίμροντ Λέβι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ το 2018-19. Επίσης, ο Γιόνας Μασιούλις και ο Μιντάουγκας Κούπσας ήταν συμπαίκτες για δύο μήνες στην Μπαλτάι, όπου ο αρχηγός της ΑΕΚ έπαιξε χωρίς να πάρει χρήματα, επιστρέφοντας από τον τραυματισμό του και πριν υπογράψει στη Σιένα.

Στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, η Χάποελ, που έχει ρεκόρ 4-0 σε Ισραήλ κι Ευρώπη, επικράτησε δύσκολα της Μπαντίρμα στην Τουρκία με 73-69. Ο Μπράουν ήταν πρώτος σκόρερ με 19 πόντους, ο Τόμας πρόσθεσε άλλους 16 και πήρε 9 ριμπάουντ και ο Μπράιμο είχε 15 πόντους και 5 ριμπάουντ.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα