Ρούμπιτ στο gazzetta.gr: «Αν μπορείς να περάσεις από τέτοιο ΟΑΚΑ, μπορείς να περάσεις από παντού»!

Κάτια Πετροπούλου
Ρούμπιτ στο gazzetta.gr: «Αν μπορείς να περάσεις από τέτοιο ΟΑΚΑ, μπορείς να περάσεις από παντού»!

bet365

Ο Όγκουστιν Ρούμπιτ έμεινε άφωνος από την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ και μίλησε στο gazzetta.gr για την «υπέρβαση» της Μπάμπεργκ να νικήσει την καλύτερη ομάδα του BCL μπροστά σε τέτοιο κοινό.

Η Μπάμπεργκ δεν... μάσησε από τους 18.000 οπαδούς της ΑΕΚ που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ και κατάφερε να προκριθεί στο Final 4 του Basketball Champions League, αφού υπερασπίστηκε την διαφορά του πρώτου προημιτελικού στη Βαμβέργη.

Οι δύο ομάδες έδωσαν μια πραγματική «μάχη», αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που χαμογέλασαν στο τέλος, με τον Όγκουστιν Ρούμπιτ να δηλώνει στο gazzetta.gr: «Νιώθω πολύ ωραία, ειδικά μετά τον τρόπο που παίξαμε! Η ΑΕΚ ήταν συνεχώς πρώτη στα rankings, οπότε το να έρθουμε εδώ, να μείνουμε τόσο κοντά στο παιχνίδι και τελικά να προκριθούμε, είναι ένα υπέροχο συναίσθημα! Παίξαμε με την καλύτερη ομάδα στο Basketball Champions League και όλο αυτό είναι μια επιβράβευση για όλη την σκληρή δουλειά που έχουμε ρίξει».

Ο ψηλός της γερμανικής ομάδας, που ολοκλήρωσε το ματς με 9 πόντους και 10 ριμπάουντ, έμεινε άφωνος από την ατμοσφαιρα που δημιούργησαν οι «κιτρινόμαυροι» οπαδοί κι είπε εντυπωσιασμένος: «Ήταν εκπληκτικά! Ο καθένας μπορούσε να το δει! Ο κόσμος είχε πολλή ενέργεια και το ξέραμε πως θα είναι έτσι, ερχόμενοι στο ΟΑΚΑ. Αν μπορείς να περάσεις από τέτοια έδρα, τότε μπορείς να περάσεις από παντού!».

Όσο για τις απουσίες της «Βασίλισσας» και κατά πόσο αυτές επηρέασαν τους γηπεδούχους, ο 29χρονος φόργουορντ ανέφερε: «Σίγουρα μια ομάδα είναι πάντα καλύτερη όταν έχει μαζί της τους καλύτερους παίκτες. Άλλαξαν λίγο το στυλ τους, κάποιοι, βέβαια, έπαιξαν πολύ καλά, αλλά σε τέτοιο σημείο χρειάζεσαι τους καλούς σου. Κι εμείς επίσης παίξαμε χωρίς τον Χάρις στο πρώτο ματς. Πρέπει με ό,τι έχεις εκείνη τη στιγμή, να βγεις και να παίξεις. Έτσι, είναι το παιχνίδι».

Η άποψη πως όποια από τις δύο ομάδες προκριθεί στο Final 4, θα είναι και αυτή που θα σηκώσει το τρόπαιο, δεν εκφράζει απόλυτα τον Ρούμπιτ. «Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Νιώθω πως μπορούμε να τους νικήσουμε όλους, αλλά πρέπει να είμαστε καλοί στο παρκέ. Υπάρχουν ακόμα καλές ομάδες που προκρίθηκαν, δεν θα είναι εύκολα».

Ο Ρούμπιτ αποτελεί έναν από τους πιο αξιόλογους και σταθερούς ψηλούς του ευρωπαϊκού θεσμού, ο ίδιος, όμως, δεν στέκεται στην ατομική προσπάθεια, αλλά την ομαδική. «Είμαι καλά, ειδικά μετά τις νίκες που κάναμε και γυρίσαμε την κατάσταση, γιατί δεν είχαμε ξεκινήσει καλά. Τα πράγματα ήταν κάπως αβέβαια, αλλά η ταυτότητά μας και ο τρόπος που παίζουμε ήταν τα πιο σημαντικά για μένα. Εγώ βοηθάω την ομάδα και κάνω το... κομμάτι μου, αλλά οι νίκες είναι το πιο σημαντικό».

Μετά την αποδέσμευση του Άιναρς Μπαγκάτσκις, η Μπάμπεργκ «πρωτοτύπησε» και αποφάσισε να δώσει τα «κλειδιά» της ομάδας στον 34χρονο Φεντερίκο Περέγκο, ο οποίος τα έχει πάει πολύ καλά μέχρι στιγμής και ο Ρούμπιτ θεωρεί πως ήταν ένας από τους λόγους που άλλαξε το... τσιπάκι για τους Γερμανούς.. «Σίγουρα! Έχει διαφορετικό στυλ, το οποίο πιστεύω ότι οφέλησε όλη την ομάδα, γιατί κάποιοι... πάσχιζαν με άλλο στυλ παιχνιδιού. Τώρα μπορούν να παίξουν και οι νέοι και να προσφέρουν».

Όσο για τον αρχηγό Νίκο Ζήση, ο απόφοιτος του South Alabama είπε με χαμόγελο: «Προφανώς και είναι ένας "θρύλος"! Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, που κρατά ενωμένα τα αποδυτήρια, είναι ηγέτης! Είναι ένας από τους κύριους λόγους της επιτυχίας μας! Όλοι ακολουθούν τα βήματά του και είναι ένας μεγάλος ηγέτης για όλους τους παίκτες στην ομάδα».

Ο Ρούμπιτ έζησε δύσκολες καταστάσεις μικρός, αλλά χάρη στα μαθήματά του και το μπάσκετ, μπήκε στο σωστό δρόμο και η Γερμανία έχει γίνει το... σπίτι του, αφού εδώ και πέντε χρόνια αγωνίζεται εκεί. «Μού αρέσει πολύ στη Γερμανία. Είναι χαλαρά και ήσυχα, έχω γνωρίσει υπέροχους ανθρώπους. Δεν θεωρώ ότι "πρέπει" να είναι η Γερμανία, αλλά σίγουρα τη νιώθω σαν το σπίτι μου».

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα