ΑΕΚ: Τι γίνεται στη νοκ άουτ φάση του BCL, αν προκριθεί από τους «16»

ΑΕΚ: Τι γίνεται στη νοκ άουτ φάση του BCL, αν προκριθεί από τους «16»

bet365

Η ΑΕΚ βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκρισή της στους 8 του BCL. Όμως τι περιμένει την ομάδα του Ηλία Καντζούρη αν εξασφαλίσει την πρόκρισή της; Οι πιθανοί αντίπαλοι και πως γίνεται το σταύρωμα.

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε το δύσκολο κομμάτι του προγράμματός της στους «16» του BCL. Τρεις νίκες, οι δύο εκτός έδρας και μία ήττα, από την πανίσχυρη Μάλαγα.

Και μπροστά της η επόμενη πρόκληση, η φάση των «8». Αυτή θα παιχτεί με τη μορφή που είχαν και τα play in. Όποια ομάδα φτάσει πρώτη στις δύο νίκες θα ταξιδέψει στο Final 4, με την έδρα του να γίνεται γνωστή το επόμενο διάστημα.

Τι περιμένει την Ένωση; Αρχικά, το ματς με τη Γαλατασαράι στα Άνω Λιόσια (15/3, 19:30), όπου η νίκη θα δώσει στην ΑΕΚ την πρόκριση στην επόμενη φάση, ακόμη και η Γαλατά πάρει το εξ αναβολής ματς απέναντι στη Μάλαγα, στην Τουρκία.

Τελικός με Γαλατά

Αν η ομάδα του Ανδρέα Πιστιόλη ηττηθεί, τότε η ΑΕΚ... βολεύεται ακόμα και με ήττα, αρκεί να μη χάσει τη διαφορά της νίκης στην Πόλη (+10). Και αυτό για το ενδεχόμενο τελικής ισοβαθμίας με τους Τούρκους, με δεδομένο ότι την τελευταία αγωνιστική η ΑΕΚ υποδέχεται τη Μάλαγα και η Γαλατά αντιμετωπίζει την αποκλεισμένη Λιμόζ.

Πάμε στο επόμενο βήμα. Η διοργάνωση προβλέπει κλήρωση (24 Μαρτίου) για να προκύψουν τα ζευγάρια. Όπου οι πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο θα αντιμετωπίσουν μία από τις δεύτερες, με εξαίρεση τους αντιπάλους τους στον όμιλο των «16». Δηλαδή αν η ΑΕΚ προκριθεί και πάρει μαζί τη Μάλαγα, θα την αποφύγει στα προημιτελικά.

Η μορφή των αγώνων θα είναι 1-1-1, με την ομάδα που τερματίζει πρώτη να έχει δύο ματς στην έδρα, αν φυσικά τα χρειαστεί.

Αυτή τη στιγμή, στις άλλες έξι ομάδες που έχουν το προβάδισμα βρίσκονται τρεις ομάδες από την Ισπανία (Μανρέσα, Όμιλος J, Τενερίφη και Μούρθια, Όμιλος L), μία από το Ισραήλ (Χαποέλ Ιερουσαλήμ, Όμιλος Ι), μία από τη Γαλλία (Στρασμπούρ, Όμιλος Ι, η νέα ομάδα του Φρέζιερ) και μία από τη Γερμανία (Όμιλος J), η Βόννη, την οποία η ΑΕΚ είχε αντιμετωπίσει στην πρώτη φάση και είχε γνωρίσει δύο ήττες.

Ωστόσο, κάποιοι όμιλοι δεν έχουν ολοκληρώσει την 4η αγωνιστική, ενώ φυσικά υπολείπονται άλλες δύο αγωνιστικές για να «κλείσουν» οι δυάδες από κάθε όμιλο.

Το πανόραμα του BCL

Όμιλος Ι

  1. Χαποέλ Ιερουσαλήμ 3-1
  2. Στρασμπούρ 2-1
  3. Ντιζόν 2-1
  4. Χαποέλ Χολόν 0-4

Όμιλος J

  1. Βόννη 3-0
  2. Μανρέσα 2-1
  3. Ρίτας 1-2
  4. Μπαχτσεσεχίρ 0-3

Όμιλος K

  1. ΑΕΚ 3-1
  2. Μάλαγα 3-0
  3. Γαλατασαράι 1-2
  4. Λιμόζ 0-4

Όμιλος L

  1. Τενερίφη 4-0
  2. Μούρθια 2-2
  3. Μπιλμπάο 1-3
  4. Νταρουσάφακα 1-3
@Photo credits: Fiba Basketball
 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα