Αρβανίτης: «Μειωμένο μπάτζετ στον Άρη, προχωρά το "Αλεξάνδρειο"»

Αρβανίτης: «Μειωμένο μπάτζετ στον Άρη, προχωρά το "Αλεξάνδρειο"»

Gazzetta team
Αρβανίτης: «Μειωμένο μπάτζετ στον Άρη, προχωρά το "Αλεξάνδρειο"»

bet365

Ο Λευτέρης Αρβανίτης μίλησε για θέματα που απασχολούν τον Άρη, στη συνέντευξη Τύπου του Ερασιτέχνη που έγινε την Δευτέρα (03/08).

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη αναφέρθηκε στα διαρκείας, στο ενδεχόμενο δημιουργίας του ARIS TV, στις απαγορεύσεις μεταγραφών και στο μπάτζετ της ομάδας για τη σεζόν 2020-21.

«Κάρτες διαρκείας/στήριξης και ARIS TV»

Ο Λευτέρης Αρβανίτης είπε αρχικά: «Έχουμε μιλήσει με κάποιους Αρειανούς παράγοντες, που πάντα στήριζαν. Πέρυσι είχαν βάλει οι συγκεκριμένοι περίπου 200.000 ευρώ, αλλά δεν φτάνουν. Χρειάζονται κι άλλα χρήματα πέρα από αυτούς τους ανθρώπους. Στοχεύουμε για το ίδιο ποσό, ίσως και για λίγο παραπάνω. Οι ανάγκες είναι μεγάλες, τις έχουμε εξηγήσει, γι’ αυτό μέσα σε όλες τις δράσεις, υπάρχει και η πολυμετοχικότητα».

Για τα διαρκείας υποστήριξε: «Έχουμε στο μυαλό μας να ανακοινώσουμε τα εισιτήρια διαρκείας. Μίλησα με το Υπουργείο για το αν θα ξεκινήσουμε με ή χωρίς κόσμο, αλλά ό,τι και να πούμε σήμερα, μπορεί αύριο να αλλάξει. Τα διαρκείας θα τα ανακοινώσουμε έστω και με τη μορφή στήριξης της ομάδας, μπορεί να το συνδέσουμε και με το ARIS TV. Αυτό που λέμε, ειδικά για τα διαρκείας, είναι βασικό έσοδο των ομάδων. Το να ζητά μια διοίκηση από τον κόσμο διαρκείας είναι φυσιολογικό, γιατί υπάρχει ένα προϊόν».

Για το ARIS TV σχολίασε: «Είμαστε υπέρ της κεντρικής διαχείρισης, αλλά να γίνει σωστά. Αν δεν συμβεί, έχουμε ήδη προχωρήσει επαφές για τη δημιουργία του ARIS TV, έχουμε οργανώσει και έχουμε σχεδόν φτιάξει, αλλά εξαρτάται από το πώς θα πάει η κεντρική διαχείριση. Ελπίζουμε σε πολλά έσοδα. Σίγουρα, αν μιλήσουμε για κάποια ποσά, ίσως θα είναι διπλάσιο ποσό από το φετινό τηλεοπτικό συμβόλαιο».

«Επαφές με FIBA και ΕΟΚ για τις απαγορεύσεις μεταγραφών»

Εκτός από το θέμα της εγγυητικής επιστολής, ο Αρβανίτης στάθηκε και στους διακανονισμούς με τη FIBA για τα bans: «Υπάρχει καλή ψυχολογία και σε μας και στη FIBA, γιατί ξέρουν ότι το έχουμε ξανακάνει. Εντός της βδομάδας θα έχουμε μια τηλεδιάσκεψη με τη FIBA, για να δούμε πώς μπορούμε να φτάσουμε σε μια λύση, μιλάμε και με την ΕΟΚ. Η FIBA θα πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι μαγαζάκι μανατζαραίων και δικηγόρων και θα αφήσουν τον Άρη να κάνει διακανονισμούς και να πληρώνει. Για να πάρεις χρήματα, πρέπει να τον αφήσεις να δουλεύει και να παράγει. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι πιστωτές. Η FIBA θα πρέπει να αποδείξει κάποια πράγματα και να μη λειτουργεί με διαφορετικά μέτρα και σταθμά».

«Προχωρά η παραχώρηση του "Αλεξανδρείου"»

Επίσης αναφέρθηκε και στην ανανέωση της παραχώρησης του «Παλέ» στον Άρη για άλλα 49 χρόνια. «Σημαντικό είναι η τελευταία εξέλιξη σχετικά με το γήπεδο. Έχουν παραλάβει στο Υπουργείο τη θετική εισήγηση του ΕΑΚ, το έχουν δώσει κατά προτεραιότητα σε νομικούς συμβούλους, ώστε να γίνει το συμφωνητικό και να προχωρήσει η παραχώρηση του "Αλεξανδρείου". Αυτό συμπεριλαμβάνεται μέσα στις δράσεις που είχαμε πει ότι θα κάνουμε και είναι κάτι που θα βοηθήσει και τον ΑΣ και την ΚΑΕ. Την Παρασκευή υπάρχει ένα ραντεβού με εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων, για να δούμε πως μπορούμε να το αξιοποιήσουμε».

«Μειωμένο μπάτζετ, με καλά, φθηνά "υλικά"»

Όσο για τον σχεδιασμό της ομάδας, τονίστηκε πως το μπάτζετ θα είναι μειωμένο και στόχος είναι η δημιουργία ενός καλού συνόλου, με φθηνά «υλικά». «Πέρυσι και πρόπερσι οι ομάδες ήταν ακριβές. Φέτος είπαμε ότι θα πάμε με αυτά που μπορούμε. Πρέπει να πληρώνουμε αυτούς που παίζουν και κάποια από τα προηγούμενα. Θα στηριχθούμε σε χαμηλό μπάτζετ, θα ποντάρουμε σε πρόσωπα και χαρακτήρες. Ξέρουμε να φτιάχνουμε ομάδες με λίγα χρήματα. Στο μπάσκετ παίζει ρόλο η χημεία. Ο Πρίφτης τα έλεγε και τον λοιδορούσαν κάποιοι. Η ομάδα που θα κάνουμε θα είναι ανταγωνιστική. Δεν θα πάρει το πρωτάθλημα, αλλά δεν θα κινδυνεύσει».

Δείτε όλη τη συνέντευξη Τύπου

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα που παίζουν σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα