Ο Άρης, ο Μπούμπουρας και μια σκέψη που έμεινε στη μέση…

Ο Άρης, ο Μπούμπουρας και μια σκέψη που έμεινε στη μέση…

Ο Άρης, ο Μπούμπουρας και μια σκέψη που έμεινε στη μέση…

bet365

Το gazzetta.gr καταγράφει αν υπάρχει ενδεχόμενο εμπλοκής της οικογένειας Μπούμπουρα στην ΚΑΕ Άρης, αναφέρεται σε μια συζήτηση που έγινε και εξηγεί γιατί μία σκέψη έμεινε στη μέση.

Σημερινό (26/3) δημοσίευμα της εφημερίδας «Livesport» σημειώνει ότι υπήρξαν συζητήσεις μεταξύ ανθρώπων του Άρη με την οικογένεια Μπούμπουρα, επί της ουσίας διερευνήθηκε το ενδεχόμενο απόκτησης της ΚΑΕ από τους νυν ιδιοκτήτες του Ήφαιστου Λήμνου. Δεδομένης και της πρόθεσης απεμπλοκής των τελευταίων από την ομάδα του νησιού καθότι το κόστος συντήρησής του είναι αρκετά μεγάλο και σίγουρα δυσανάλογο των εσόδων της εταιρίας. Στους κύκλους του μπάσκετ θεωρείται δεδομένο ότι στο τέλος της αγωνιστικής χρονιάς (ανεξαρτήτως της… μορφής του τέλους που θα επιλέξουν οι αρμόδιοι φορείς), θα ανακοινωθεί και η απεμπλοκή της οικογένειας από τον Ήφαιστο Λήμνου.

Η αλήθεια είναι ότι εδώ και τουλάχιστον τρεις μήνες, στη Θεσσαλονίκη, το ενδεχόμενο εμπλοκής της οικογένειας Μπούμπουρα στην ΚΑΕ Άρης απέκτησε τη μορφή ενός… κοινού μυστικού. Όλοι γνωρίζουν ότι κάτι συνέβη ή συμβαίνει, ελάχιστοι μπορούν να μιλήσουν με ασφάλεια και επί της ουσίας κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα αν υφίσταται θέμα. Άπαντες αναγνωρίζουν και επιμένουν ότι με την υπάρχουσα κατάσταση και με τα δυσβάσταχτα χρέη που καλείται εκ νέου να αντιμετωπίσει η εταιρία, είναι εξαιρετικά δύσκολο να τα βγάλει εις πέρας, δίχως την εμπλοκή ισχυρού επιχειρηματία.

Πάμε στο ενδεχόμενο εμπλοκής της οικογένειας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι όντως έγινε κρούση από ανθρώπους του Άρη στην οικογένεια, δεδομένου του ότι η τελευταία είχε εξετάσει την περίπτωση εμπλοκής και στην ΠΑΕ Άρης πριν από τρία χρόνια. Τότε, ο κ. Παντελής Μπούμπουρας είχε συναντηθεί με τον Θόδωρο Καρυπίδη, δεν μπήκαν σε διαδικασία λεπτομερούς αναφοράς των οικονομικών δεδομένων και το ζήτημα τελείωσε εν τη γενέσει του. Τότε μάλιστα ο ίδιος ο ισχυρός επιχειρηματίας είχε περιγράψει ένα περιβάλλον το οποίο τον απέτρεψε να ασχοληθεί με τον Άρη.

Για να πάμε στην ΚΑΕ, στην προκειμένη περίπτωση η οικογένεια Μπούμπουρα γνωρίζει τα οικονομικά δεδομένα. Ξέρει δηλαδή ότι το λογιστικό χρέος της εταιρίας ανέρχεται στο ποσό (περίπου) των πέντε εκατομμυρίων ευρώ. Οι σχετικές επαφές έγιναν πριν από τουλάχιστον 2-2½ μήνες και με το άκουσμα του ύψους των χρεών, ουσιαστικά απομακρύνθηκε κάθε σενάριο εμπλοκής.

Στο ίδιο διάστημα υπήρξαν πληροφορίες οι οποίες κινούνταν μεταξύ μύθου και πραγματικότητας φτάνοντας μέχρι και στο σημείο είτε αλλαγής ΑΦΜ της ΚΑΕ Άρης είτε απορρόφησής της από τον Ήφαιστο Λήμνου με σκοπό την απαλλαγή από τα χρέη. ΚΑΝΕΙΣ στον Άρη δεν είναι υπέρ νομικών τεχνασμάτων κι έτσι αυτό το σενάριο ουσιαστικά δεν υφίσταται.

Αντλώντας πληροφορίες απ’ όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, αυτή τη στιγμή δεν τίθεται θέμα εμπλοκής της οικογένειας Μπούμπουρα στην ΚΑΕ Άρης. Ο λόγος δεν έχει να κάνει μόνο με το ύψος των χρεών της εταιρίας και το ύψος της επένδυσης που θα χρειαστεί ούτως ώστε να αποκτήσει ισορροπημένο ισολογισμό, όσο με την οικονομική κατάσταση που διαμορφώνεται (λόγω του κορονοϊού) σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία αναγκάζει ισχυρούς επιχειρηματίες να εστιάσουν στην επιβίωση των εταιριών τους και όχι σε επένδυση σε ήδη προβληματικές εταιρίες.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα