Το κοινωνικό πρόγραμμα του Ρεθύμνου έφτασε ως την Τανζανία! (pics)

Gazzetta team
Το κοινωνικό πρόγραμμα του Ρεθύμνου έφτασε ως την Τανζανία! (pics)

bet365

Σε μία μεγάλη προσπάθεια αλληλεγγύης και εθελοντισμού συνέβαλε το Ρέθυμνο Cretan Kings, μέσω του κοινωνικού προγράμματος «Cretan Kings Assist».

Οι Κρητικοί ξεπέρασαν τα σύνορα της Ελλάδας, βοηθώντας τους «Backpack Brothers», Βαγγέλη και Σαράντη Σιμάκη, στο κοινωνικό έργο προσφοράς τους στη μακρινή Τανζανία.

Από την Κρήτη στην Τανζανία ταξίδεψαν οι Βαγγέλης και Σαράντης Σιμάκης για να συμμετέχουν στο πρότζεκτ «My Quest Tanzania» του εθελοντικού οργανισμού «Wheeling2help», με στόχο να βοηθήσουν μαζί με άλλους εθελοντές στην κατασκευή του εκπαιδευτικού κέντρου βιώσιμης γεωργίας «Kilimo+» στο χωριό Gongo, που θα δώσει τη δυνατότητα στους ντόπιους για εναλλακτικές πηγές εισοδήματος, προστατεύοντας παράλληλα το υπέροχο δάσος της περιοχής.

Παράλληλα, οι δυο νεαροί Κρητικοί που βρίσκονται για 2η φορά στην Aφρικανική χώρα θέλησαν στην επίσκεψη τους αυτή, να ενισχύσουν με το δικό τους πρόγραμμα «Back pack brothers», στην εκπαίδευση των παιδιών του χωριού Gongo. Για αυτόν τον λόγο δημιούργησαν ένα foundation, όπου συγκεντρώθηκαν χρήματα για την αγορά σχολικών ειδών και βιβλίων σε Αγγλικά και Σουαχίλι, δίνοντας εφόδια στα παιδιά για ευκολότερη μόρφωση.

Να σημειώσουμε ότι περίπου το 10% των παιδιών καταφέρνουν να προχωρήσουν από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο. Από τα 450 παιδιά που έχει όλο το Δημοτικό σχολείο, τα 40 θα συνεχίσουν στο επόμενο επίπεδο, ενώ στο Πανεπιστήμιο θα καταφέρει να φτάσει μόλις ένα ή και κανένα παιδί.

Το κοινωνικό πρόγραμμα «Cretan Kings Assist» στάθηκε αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια των «Backpack brothers», προσφέροντας αθλητικό υλικό στα παιδιά που φοιτούν στην μεγαλύτερη τάξη του Δημοτικού σχολείου, μοιράζοντας χαρά, χαμόγελα και… χρώμα σε 60 παιδιά.

Μπες στο Fantasy του Gazzetta για το ελληνικό πρωτάθλημα, εντελώς δωρεάν. Φτιάξε την δική σου ομάδα, αγόρασε τους κατάλληλους παίκτες και κέρδισε μεγάλα δώρα. Κάνε τις μεταγραφές που πιστεύεις, δημιούργησε το δικό σου πρωτάθλημα και ταυτόχρονα μπορείς να συμμετέχεις στη συνολική βαθμολογία για τα έπαθλα. 

 

Στο Transfer Center του Gazzetta θα μάθεις για όλες τις μεταγραφές που έχουν γίνει το καλοκαίρι για να μην πιαστείς αδιάβαστος στο νέο Fantasy.

BASKET LEAGUE NEWS FEED