Μία γιορτή που θέλει λίγο περισσότερο σασπένς!

Αντώνης Καλκαβούρας Αντώνης Καλκαβούρας
Μία γιορτή που θέλει λίγο περισσότερο σασπένς!

bet365

O Αντώνης Καλκαβούρας παρακολούθησε το ΕΚΟ All-Star Game της Πάτρας και καταγράφει τα πολλά συν και τα ελάχιστα πλην ενός θεσμού που, μετά από 4 χρόνια απουσίας, επέστρεψε για να μείνει!

0% Γκανιότα* & Αποκλειστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Κατ' αρχήν, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην διοίκηση του ΕΣΑΚΕ, τα Ελληνικά Πετρέλαια (και ιδιαίτερα στον Γιώργο Καλαφατάκη που συνέβαλε σημαντικά στο όλο εγχείρημα) για την χορηγία αλλά και στην διοίκηση του Προμηθέα, που ανέλαβε τα διαδικαστικά μίας διοργάνωσης, που ετοιμάστηκε μέσα σε χρόνο ρεκόρ! Και το αποτέλεσμα ήταν άκρως ενθαρρυντικό κι άφησε υποσχέσεις για να ανέβει ακόμη περισσότερο ο πήχης των προσδοκιών μας.

Η επιλογή της Πάτρας αποδείχτηκε εξαιρετική, όχι μόνο λόγω της κοντινής απόστασης από την Αθήνα (2 ώρες οδικώς), αλλά και γιατί το «Δημήτριος Τόφαλος» πληροί τις προϋποθέσεις οργάνωσης μίας τέτοιας γιορτής, ενώ βρίσκεται στην είσοδο της πόλης και έχει πολύ εύκολη πρόσβαση.

Πάμε, όμως, στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, το οποίο ομολογουμένως - τηλεοπτικά τουλάχιστον - αποδείχτηκε καλύτερο του αναμενόμενου και κράτησε τον τηλεθεατή πρώτα στον καναπέ και στη συνέχεια στην συχνότητα της κρατικής τηλεόρασης.

Τι μας άρεσε

* Η ιδέα του αγώνα των σπουδαίων παλαιμάχων του αθλήματος (All-Time Stars) με τη νέα γενιά του Ελλήνων παικτών (Rising Stars), η οποία πάντως, εξετέθη από την ήττα (92-108) με συνοπτικές διαδικασίες. Για την ακρίβεια, αν ήθελαν, οι παλιοί θα κέρδιζαν ακόμη και με 30! Όπως και να ΄χει πάντως, η «παρέλαση» όλων αυτών των τεράστιων ονομάτων, που για κάτι περισσότερο από μία δεκαετία διατήρησαν το ελληνικό μπάσκετ στην «ελίτ» του κόσμου, σε εθνικό και διασυλλογικό επίπεδο, ήταν το πιο... εύγεστο «ορεκτικό» σε μία τέτοια μπασκετική γιορτή. Κρίμα που δεν γέμισε το γήπεδο και το Σάββατο, γιατί πραγματικά το «πρώτο πιάτο» του εορταστικού διημέρου, ήταν κάτι περισσότερο από συναρπαστικό και μας θύμισε τι παιχταράδες είχαμε και τι στιγμές ζήσαμε.

* Η τετράδα Παπαλουκά (MVP)-Διαμαντίδη-Ντικούδη-Τσαρτσαρή!!! Τα παλικάρια έχουν σταματήσει το μπάσκετ από 3 έως 5 χρόνια και όπως είναι αυτή τη στιγμή, έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε οποιαδήποτε ομάδα της Basket League, πλην των δύο αιωνίων αντιπάλων, στους οποίους πάντως, θα είχαν εύκολα έναν ρόλο ποιοτικού ρολίστα 7-10 λεπτών! Ευτυχώς που ο Μπάνε Πρέλεβιτς το κατάλαβε και δεν τους χρησιμοποίησε ποτέ - όλους μαζί - στην ίδια πεντάδα, γιατί πολύ απλά θα χανόταν η μπάλα.

* Αν προσθέσετε και τον Φώτση (παίζει ακόμη στην A' ΕΣΚΑ) με τον Λάζο (Παπαδόπουλος) τότε έχετε 6 πρωταθλητές Ευρώπης και δευτεραθλητές κόσμου (2006), που με 2-3 προπονήσεις την εβδομάδα, στέκονται ακόμη σε πολύ υψηλό επίπεδο. Αν και το συγκεκριμένο δίδυμο είναι ασυναγώνιστο κι εκτός παρκέ με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πήρε δέκα με τόνο και στον χαβαλέ, το βράδυ στο ξενοδοχείο! Το τερπνόν μετά του ωφελίμου...

* Η εκπληκτική προσποίηση του ευτραφούς πλέον, Δημήτρη Παπανικολάου που «ζάλισε» τον νικητή του διαγωνισμού καρφωμάτων, Γιώργο Τσαλμπούρη, ο οποίος πάντως, δεν κράτησε καμία κακία και απέτισε τον δέοντα σεβασμό στον πρώτο "Παπ" του ελληνικού μπάσκετ.

* Ο Αντώνης Κόνιαρης! Το παλικάρι συνδυάζει το ταλέντο, τα αθλητικά προσόντα και τη σκληρή δουλειά και απλά θέλει λίγο δουλειά στον τομέα της ψυχολογίας, που είναι το μόνο κομμάτι που του λείπει για να ανέβει στο κορυφαίο επίπεδο. Η βελτίωση που έχει κάνει στο σουτ, φάνηκε στους Lux διαγωνισμούς τριπόντων (δις νικητής) και μένει πλέον να φαίνεται με μεγαλύτερη συχνότητα και στο γήπεδο.

* Το φίλαθλο κοινό της Πάτρας! Ο κόσμος της αχαϊκής πρωτεύουσας γέμισε το γήπεδο (4.000 θεατές) και φάνηκε ότι διψάει για μπάσκετ υψηλού επιπέδου. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού αντιμετωπίστηκαν ως rock stars και η... πολιορκία των αποδυτηρίων και του parking για ένα αυτόγραφο ή μία φωτογραφία, δεν είχε προηγούμενο!

* Ο Στέφαν Μούντι (16π.), ο Θαντέους ΜακΦάντεν (18π.), ο Μάνι Χάρις (21π.) και ο Μακένζι Μουρ (25π.)! Οι τέσσερις Αμερικανοί «έκλεψαν» την παράσταση και το πάθος και η αγωνιστική τους διάθεση, ήταν ο κύριοι λόγοι για τους οποίους οι World Stars νίκησαν με 144-137 τους αντίστοιχους Greek Stars.

* O βραχύσωμος (1,78) point-guard του Ρεθύμνου, που αναδείχτηκε νικητής στον Lux διαγωνισμό καρφωμάτων, πήρε άριστα (10) απ' όλους τους κριτές, χάρη στην εκπληκτική προσπάθεια να καρφώσει την μπάλα, πηδώντας πάνω από τον Θανάση Αντετοκούνμπο.

* Ο Θανασάρας (Αντετοκούνμπο)! Είχε μακράν την μεγαλύτερη διάθεση για μπάσκετ, έπαιξε πολύ επιθετικά, επεδίωξε πολλές φορές να καρφώσει για να ξεσηκώσει το κοινό και αν οι υπόλοιποι έπαιζαν άμυνα, να 'στε σίγουροι ότι και κλεψίματα θα έκανε και τάπες θα μοίραζε. Γενικά το ματς, ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του και σωστά αναδείχτηκε MVP!

* Το χιούμορ και η όρεξη για πλάκα των Ελλήνων παικτών! Όσοι ήταν κοντά στο παρκέ, άκουσαν σπαρταριστές ατάκες και εισέπραξαν ένα πολύ ζεστό κλίμα.

* Η selfie του Καλάθη με τους Σπανούλη και Πρίντεζη! Ένα ακόμη δείγμα ότι έξω από τις τέσσερις γραμμές, οι παίκτες των «αιωνίων» αντιπάλων δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν! Όσοι συνάδελφοι έχουν καλύψει τις Εθνικές ομάδες, μπορούν να συνυπογράψουν...

* Το τρομερά χαλαρό στυλ του Πασκουάλ και του Σφαιρόπουλου. Ο τηλεοπτικός φακός τους έπιασε πολλές φορές να χαμογελάνε και η συνολική εικόνα τους δεν παρέπεμψε καθόλου στο πολύ πιο «σφιγμένο» προφίλ, που αναγκαστικά βγάζουν στους αγώνες της Euroleague και στα «αιώνια» ντέρμπι! Τι σου κάνει η πίεση για το αποτέλεσμα...

* Οι χορευτές Art of Soul και η ομάδα επίδειξης Dunking Devils, που έδωσαν φοβερό ρυθμό και φυσικά οι cheerleaders της Ζαλγκίρις, που ήρθαν από το Κάουνας για το ελληνικό All-Star Game και έκλεψαν καρδιές!

Τι δεν μας άρεσε

* Η απουσία του κόσμου από το ματς All-Time Stars με τους Rising Stars, την πρώτη μέρα της διοργάνωσης, με την είσοδο ελεύθερη! Δε γίνεται να μην γεμίζει το γήπεδο όταν παίζει η μισή Εθνική ανδρών (Διαμαντίδης, Παπαλουκάς, Φώτσης, Παπαδόπουλος, Ντικούδης, Τσαρτσαρής, Κακιούζης) της διετίας 2005-06 (χρυσή στο Eurobasket και αργυρή στο Mundobasket) αλλά και οι χρυσοί παγκόσμιοι έφηβοι του 1995 (Ρεντζιάς, Παπανικολάου, Κακιούζης, Χατζής) το μισή Εθνική εφήβων του '95 (χρυσή στο Παγκόσμιο)...

* Η απουσία του κόσμου επίσης από τον πρώτο ακόμα αγώνα των αθλητών μπάσκετ με αμαξίδιο! Τέτοιες προσπάθειες πρέπει να στηρίζονται και να επιβραβεύονται! Νίκος Γκάλης και αδερφοί Αντετοκούνμπο έχουν δείξει την στήριξή τους στους εν λόγω αθλητές, καθώς συνεργάζονται αφιλοκερδώς με την ΟΣΕΚΑ. Οι παίκτες τουλάχιστον των προαναφερθέντων ομάδων έκατσαν όλοι στη σειρά μετά τον αγώνα τους και έκαναν high five με όλους, τιμώντας τους με τον τρόπο τους.

* Ο αγώνας των World Stars με τους Greek Stars! Μεγάλη βαρεμάρα κυρίως από τους Έλληνες, καμία διάθεση στην άμυνα (ακόμη και προς το τέλος, όταν η διαφορά μειώθηκε και υπήρχε προοπτική ανατροπής), ελάχιστες συνεργασίες, πολύ ένας-ένας και γενικά καθόλου ανταγωνιστικό πνεύμα. Ίσως οι διοργανωτές πρέπει να βρουν κάποιο υψηλό κίνητρο για τους παίκτες, έτσι ώστε από ΄δω και στο εξής, το «κυρίως πιάτο» της γιορτής να γίνει πιο ελκυστικό για τον θεατή και τον τηλεθεατή.

* Η απουσία του «Elevator» και του Μουρ από τον διαγωνισμό καρφωμάτων! Οι τύποι ήταν από τις «εξαιρέσεις» στον αγώνα World Stars vs Greek Stars, έψαχναν συνεχώς το κάρφωμα και γενικά «γούσταραν» να ξεσηκώσουν τον κόσμο. Δηλαδή πόσο μεγαλύτερος θα ήταν ο κίνδυνος τραυματισμού τους και οι ομάδες τους (ΠΑΟ και Λαύριο) τους απαγόρευσαν τη συμμετοχή (όπως και του Γκέϊμπριελ που είχε αρχικά δηλωθεί); Σκέφτεστε τι θα γινόταν σε ενδεχόμενο τελικό του Αντετοκούνμπο με τον Μουρ ή τον Γκέϊμπριελ; Αυτό είναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει τη λίγκα...

* Η άτυχη στιγμή του τραυματισμού του «Κολοσσάρα»! Γενικά οι μασκοτ των ομάδων που ήταν παρούσες, έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στην γιορτή και διασκέδασαν τον κόσμο και το λυπηρό συμβάν στα αποδυτήρια (χτύπησε στο κεφάλι και χρειάστηκε ράμματα), τρόμαξε τους πάντες στο γήπεδο και προς στιγμήν έδιωξε το χαμόγελο από τα χείλη τους.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!