Ο Ναν εξηγεί στο Gazzetta την τέχνη των βολών: «Βιάστηκα, αστόχησα και εκνευρίστηκα» (vid)

Ο Ναν εξηγεί στο Gazzetta την τέχνη των βολών: «Βιάστηκα, αστόχησα και εκνευρίστηκα» (vid)

Ο Κέντρικ Ναν.

bet365

Ο Κέντρικ Ναν σπάνια χάνει βολές. Στη νίκη του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (77-71) έχασε την πρώτη μετά από 25 εύστοχες. Και εξηγεί στο Gazzetta όχι μόνο γιατί αστόχησε, αλλά και την τέχνη της ελεύθερης βολής.

Ο Κέντρικ Ναν σπάνια θα.. σπάσει το χαρακτήρα του. Ένας παίκτης συγκεντρωμένος. Με σχεδόν... βλοσυρό βλέμμα. Ένας κανονικός «killer» στο παρκέ. Ένας σκόρερ χρειάζεται να έχει το δικό του προσωπείο. Και το δικό του ρόλο.

Αυτός που έχει αναλάβει στον Παναθηναϊκό είναι πρωταγωνιστικός. Το πρώτο όνομα, αυτό με τα πιο λαμπερά φωτάκια, σε μία ομάδα γεμάτη από αστέρια.

Ο Αμερικανός γκαρντ έζησε ακόμη ένα ντέρμπι «αιωνίων». Με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί το απόλυτο απέναντι στον Ολυμπιακό στις αναμετρήσεις της Stoiximan Basket League (3/3).

Το τελικό 77-71 είχε και τη... σφραγίδα του Ναν. Και ας έχασε το σερί των βολών. Ένα στατιστικό στοιχείο που κρατούσε ο γκαρντ του Παναθηναϊκού από την αρχή της σεζόν.

Ο Ναν μπορεί να μην έχει το ολοστρόγγυλο 100%, αλλά και το 79/81 που έχει σε πρωτάθλημα και EuroLeague αγγίζει το όριο του μυθικού.

«Φίλε, είναι ένας εύκολος πόντος»

Βιάστηκα. Συνήθως παίρνω το χρόνο μου, αλλά αυτή τη φορά βιάστηκα. Και εκνευρίστηκα. Αλλά πρέπει να προχωρήσω», παραδέχτηκε μιλώντας στο Gazzetta.

Και συνέχισε, εξηγώντας πως απέκτησε την απίστευτη ευστοχία: «Είναι κάτι που είχα από μικρός. Φίλε, είναι μία ελεύθερη βολή.

Αν το σκεφτείς, είναι ένας εύκολος πόντος. Οπότε, μεγαλώνοντας ήθελα να σιγουρεύω ότι θα βάζω τις βολές μου. Μερικές φορές, περισσότερο από άλλες μένω στην προπόνηση για να κάνω μόνο βολές.

Συνήθως πρέπει να βάλω 10 βολές για να φύγω από το γήπεδο».

«Αφήνω το ρυθμό και τη θέλησή μου»

Ο Ναν μπορεί να μην ήρθε στην αρχή της σεζόν, ωστόσο πλέον έχει... συνηθίσει τις αναμετρήσεις απέναντι στον Ολυμπιακό. Είτε αυτές έχουν αρνητικό, είτε θετικό αποτέλεσμα.

«Σίγουρα, τους ξέρω απέξω και ανακατωτά, έχουμε παίξει πολλές φορές. Το θέμα είναι να παίζουμε έξυπνα για να φτάνουμε στις νίκες. Οι συμπαίκτες μου κάνουν εξαιρετική δουλειά, μου κάνουν σκριν, μου ανοίγουν χώρους, ξέρω ότι πολλές μπάλες θα περάσουν από τα χέρια μου, άρα και πολλές αποφάσεις.

Σημασία έχει η προετοιμασία και να παίζω ελεύθερα. Με ελεύθερο μυαλό και να αφήσω το ρυθμό και τη θέλησή μου και τα μάτια μου, τα οποία διαβάζουν την αντίπαλη άμυνα, να με καθοδηγούν», εξήγησε στο Gazzetta.

«Θα είμαστε έτοιμοι για τα play off»

Το ντέρμπι τελείωσε. Όμως για τον Παναθηναϊκό (όπως και για τον Ολυμπιακό) ακολουθούν τα play off της EuroLeague. Και ο Κέντρικ Ναν δηλώνει στο Gazzetta ενθουσιασμένος.

«Είμαι ενθουσιασμένος. Θα δούμε το ματς, για να μάθουμε τον αντίπαλό μας. Θα είμαστε έτοιμοι γι' αυτό. Θα έχουμε χρόνο να προετοιμαστούμε», είπε.

@Photo credits: INTIME
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα