Λαρεντζάκης για Γουόκαπ: «Μας ήρθε λίγο απότομο, να αφήσουμε την γκρίνια και να μην επαναπαυόμαστε ως Έλληνες για τη θέση μας» (vid)

Newsroom
Λαρεντζάκης και Γουόκαπ
Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης στάθηκε στην ελληνοποίηση του Τόμας Γουόκαπ και τόνισε τα... οφέλη του ανταγωνισμού.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Άρη στο πρώτο ματς των play-offs και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης μιλώντας μετά το ματς στην κάμερα της ΕΡΤ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον Τόμας Γουόκαπ και την πολιτογράφησή του ως Έλληνας.

«Ο Τόμας είναι ένα παιδί που έχουμε δεθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Ξέρουμε όλοι το επίπεδό του. Θεωρώ ότι είναι πολύ χρήσιμος και θα βοηθήσει πολύ την Εθνική αν εν τέλη η απόφαση είναι να παίξει. Από εκεί και πέρα είμαι χαρούμενος γιατί του αρέσει πολύ η Ελλάδα και το δείχνει με πράξεις» είπε αρχικά.

Ενώ για την αντίδρασή τους: «Δεν το περιμέναμε, δεν είχε γραφτεί ή συζητηθεί κάτι. Μας ήρθε λίγο απότομο. 'Ομως εκείνοι που πήραν αυτή την απόφαση θα το έχουν σκεφτεί πολύ καλά. Είναι πολύ χρήσιμο και για τον Ολυμπιακό και την Εθνική... Για το ελληνικό μπάσκετ! Δείχνει μια πολύ καλή κίνηση».

Για τη θέση του ΠΣΑΚ, o "Λάρι" τόνισε: «Και οι μεν και οι δε έχουν δίκιο. Θεωρώ ότι ο ανταγωνισμός είναι υγιής. Κάθε παίκτης είτε Έλληνας είτε ξένος πρέπει να αποδεικνύει στο παρκέ πως πρέπει να βρίσκεται στην Εθνική και την ομάδα του. Ας έρθει κάποιος Έλληνας, ή εγώ, που ο Τόμας μπορεί να είναι στη θέση μου να πάω στο γήπεδο και να παλέψω για τη θέση μου. Ο ανταγωνισμός μόνο καλύτερο σε κάνει.

Να αφήσουμε την γκρίνια και την αδικία, να δουλέψουμε και να δείξουμε στο παρκέ ότι αξίζουμε. Εγώ έχω αυτή τη φιλοσοφία για αυτό έχω φτάσει σε αυτό το επίπεδο, κανείς δεν μου έχει χαριστεί. Δεν πρέπει επειδή είμαστε Έλληνες να επαναπαυόμαστε στα λόγια».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα