Βόβορας: «Η διαιτησία δημιούργησε τις προϋποθέσεις για τη νίκη του Ολυμπιακού» (vid)

Newsroom
Βόβορας: «Η διαιτησία δημιούργησε τις προϋποθέσεις για τη νίκη του Ολυμπιακού» (vid)
Ο Γιώργος Βόβορας μίλησε μετά την ήττα του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού και στάθηκε στην κακή εικόνα της ομάδας του στην άμυνα στο τρίτο δεκάλεπτο, ενώ αναφέρθηκε και στη διαιτησία.

Ο Ολυμπιακός έκανε το break μέσα στο ΟΑΚΑ και πλέον χρειάζεται άλλη μια νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό για να πάρει το πρωτάθλημα. Ο Γιώργος Βόβορας στάθηκε στη διαφορά που έχασε πολύ εύκολα η ομάδα του, ενώ μίλησε για την άμυνα των πρασίνων στο καταστροφικό τρίτο δεκάλεπτο και στάθηκε στην διαιτησία που όπως είπε, βοήθησε το σύνολο του Μπαρτζώκα.

«Ο Ολυμπιακός βρήκε πολλή μεγάλη ενέργεια. Το πρώτο πεντάλεπτο του δεύτερου ημιχρόνου στην άμυνα ήταν καταστροφικό για μας. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με μεγάλη εμπειρία, τους δώσαμε το μομέντουμ, η πίεση πήγε σε εμας και έφτασαν στη νίκη. Δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε την πίεση. Όταν έχεις μια διαφορά στο γήπεδο σου και δεν τη διαχειρίζεται σωστά, σίγουρα έχεις κάνει λάθη. Διαχειριστήκαμε λάθος κάποιες καταστάσεις», ανέφερε στην αρχή.

Για τον τρίτο τελικό που έρχεται: «Πρέπει να καθαρίσουμε λίγο το μυαλό μας. Σήμερα είχαμε μεγάλη θέληση, αλλά θα έπρεπε να τη διαχειριστούμε σωστά. Πρέπει να ηρεμήσουμε να καθαρίσουμε το μυαλό μας και να παλέψουμε. Υπήρχε θέληση, αλλά πρέπει να διαχειριστούμε σωστά τα θέλω μας».

Στη συνέχεια δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου

«Είδαμε δύο διαφορετικά παιχνίδια. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε μια εξαιρετική αμυντική αντίδραση, ειδικά στο 2ο δεκάλεπτο και καλό διάβασμα στην επίθεση. Ήταν ίσως το καλύτερό μας ημίχρονο. Στο 2ο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ επιθετικά. Ξέραμε πως τα πρώτα πέντε λεπτά θα ήταν το κλειδί. Δώσαμε στον Ολυμπιακό την αυτοπεποίθηση να γυρίσει το ματς, βάλαμε πίεση στον εαυτό μας. Φύγαμε από το επιθετικό πλάνο και την ηρεμία που είχαμε. Δεχτήκαμε 8/16 τρίποντα και βάλαμε 2/16. Χάσαμε το μυαλό μας με αυτή την νευρικότητα».

Για τη διαφορά της εικόνας του Παναθηναϊκού στα δύο ημίχρονα: «Δεν διαχειριστήκαμε καλά το ξεκίνημα του 3ου δεκαλέπτου. Η άμυνα θα έκρινε την εξέλιξη του αγώνα. Δώσαμε εύκολα σουτ στον Ντόρσεϊ. Το κομμάτι της διαιτησίας, όχι μόνο στην 3η περίοδο, βοήθησε τον Ολυμπιακό με τις προϋποθέσεις που δημιούργησε στο 1ο ημίχρονο να είναι πιο κοντά στο σκορ. Δεν έκρινε το παιχνίδι, αλλά έβαλε τις προϋποθέσεις για να πάρει ο Ολυμπιακός το αβαντάζ».

Στη συνέχεια είπε: «Υπάρχει θέληση στην ομάδα, το θέμα είναι πώς τη διαχειρίζεσαι. Πρέπει να καθαρίσουμε το μυαλό μας σήμερα και από αύριο να ξεκινήσουμε. Θα πάμε στο ΣΕΦ, θα πρέπει να παλέψουμε για 40 λεπτά. Ό,τι και αν προετοιμάζεις από πριν πρέπει να είσαι σκληρός και να μείνεις συγκεντρωμένος. Είναι δύσκολο, αλλά θέλουμε να γυρίσουμε τη σειρά ξανά στο ΟΑΚΑ».

Για τα όσα είπε στο ημίχρονο στους παίκτες του: «Οι προπονητές σε τέτοιες συνθήκες λένε ένα πράγμα. Τα πρώτα πέντε λεπτά της αμυντικής μας νοοτροπίας θα δείξουν την εικόνα του παιχνιδιού. Γι' αυτό και ξεκινήσαμε με την ίδια πεντάδα. Είχαμε εξαιρετική αμυντική νοοτροπία στο 2ο δεκάλεπτο. Θέλαμε να ξεκινήσουμε το δευτερο ημίχρονο σκληρά στην άμυνα. Δεν το διαχειριστήκαμε σωστά, ο Ολυμπιακός έβαλε μεγάλα και δύσκολα σουτ,όπως το γκολ-φάουλ. φάουλ είχε γίνει νωρίτερα από όταν δόθηκε. Η διαιτησία συνέβαλε στις προϋποθέσεις, ώστε ο Ολυμπιακός να φύγει νικητής από εδώ».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα