Λυκογιάννης: «Δύσκολο να γίνει απολογισμός αυτή τη στιγμή, η σεζόν καταλήγει με αποτυχία»

Λυκογιάννης: «Δύσκολο να γίνει απολογισμός αυτή τη στιγμή, η σεζόν καταλήγει με αποτυχία»

Newsroom
Λυκογιάννης: «Δύσκολο να γίνει απολογισμός αυτή τη στιγμή, η σεζόν καταλήγει με αποτυχία»

bet365

Ο ΠΑΟΚ νίκησε άνετα την ΑΕΚ στην Πυλαία, όμως δεν κατάφερε να μπει στην οκτάδα, με τον Άρη Λυκογιάννη να επισημαίνει πως η σεζόν καταλήγει με αποτυχία για τον Δικέφαλο.

Μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ, ο έμπειρος τεχνικός δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου: «Κάναμε ένα καλό παιχνίδι σε επίθεση και άμυνα. Είχαμε διάθεση να πασάρουμε τη μπάλα, φαίνεται και από τις ασίστ. Κάναμε σωστό παιχνίδι απέναντι σε μια ποιοτική ομάδα. Η ΑΕΚ φάνηκε κάπως άδεια απέναντί μας».

Στη συνέχεια ο κόουτς Λυκογιάννης σχολίασε πως «είναι δύσκολο να γίνει απολογισμός της σεζόν αυτή τη στιγμή. Το συμπέρασμα είναι ότι η σεζόν καταλήγει με αποτυχία. Εμείς δεν είχαμε τραυματισμούς, είχαμε αλλαγές. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα στην Ελλάδα που να είχε τόσες αλλαγές. Πολλά παιχνίδια χάθηκαν στον πόντο. Δεν είχαμε επίσης καλή χημεία. Έτσι όπως είναι διαμορφωμένο το ελληνικό μπάσκετ, τον καθοριστικό ρόλο τον έχουν οι ξένοι παίκτες».

Για την έλλειψη καλής χημείας: «Η μεταξύ μας κακή χημεία όσο περνούσε ο καιρός μεγάλωνε. Χτίσαμε την ομάδα πάνω σε έναν συγκεκριμένο κορμό κι αυτοί έφυγαν. Έφερα παίκτες που είχαμε συνεργαστεί στο παρελθόν και δεν μπόρεσαν να ενσωματωθούν και να δεχθούν το ρόλο τους στην ομάδα. Δεν θέλω να αναφέρω ονόματα».

Σχετικά με το πλάνο της νέας χρονιάς: «Θα πάμε σε ένα πιο χαμηλό μπάτζετ και θα προσπαθήσουμε να βρούμε παίκτες με κίνητρο. Είμαι ευχαριστημένος με την παρουσία του Ρένφρο που δεν το περίμενε κανείς, αλλά άρπαξε την ευκαιρία. Οι παίκτες που έχασε ο ΠΑΟΚ ήταν οι βασικοί πυλώνες πάνω στους οποίους χτίστηκε η ομάδα. Ο Γκρίφιν ήταν 2.5 μήνες στην ομάδα, χωρίς να μπορεί να παίζει».

Για το τι θα άλλαζε σε ο,τι αφορά την εφετινή σεζόν: «Δεν θα επέλεγα σίγουρα κάποιους παίκτες. Πήραμε κάποιους και δεν πήραμε τα πράγματα τα οποία περιμέναμε. Ο προπονητής πρέπει να βλέπει τα γεγονότα και πως αυτά επηρεάζουν μια κατάσταση. Πέρσι τρία σουτ έφεραν νίκες και άλλαξαν την ροή της χρονιάς μας. Αυτό πάντα παίζει τον ρόλο του. Πολύ αμφιβάλλω ότι θα ολοκληρωνόταν διαφορετικά η σεζόν αν είχαμε τους τρεις παραπάνω παίκτες».

Για τον αποκλεισμό από τα playoffs: «Ο ΠΑΟΚ με βάση το ρόστερ του δεν θα έπρεπε να μείνει εκτός playoffs. Δεν θα έπρεπε να χάσει το εντός έδρας παιχνίδι με τον Ιωνικό. Κάποιος μπορεί να βλέπει το ρόστερ αυτό πολύ πλούσιο ή πολύ φτωχό. Για κανέναν λόγο δεν έπρεπε να χάσει ο ΠΑΟΚ από τον Ιωνικό».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα