Tα Τρίκαλα υποδέχονται τους Παίδες! (vid)

Gazzetta team
Tα Τρίκαλα υποδέχονται τους Παίδες! (vid)

bet365

Τα Τρίκαλα είναι έτοιμα να υποδεχτούν την τελική φάση του 43ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παίδων (28/6-2/7) κι ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μίλησε στο gazzetta.gr για τη σημαντικότητα της διοργάνωσης.

Η Θεσσαλία έχει παράδοση στο μπάσκετ κι έχει... γεννήσει μεγάλα αστέρια του ελληνικού αθλητισμού. Όταν ακούς «Λάρισα» σου έρχεται στο μυαλό ο Βασίλης Σπανούλης, όταν ακούς «Καρδίτσα» ο Γιάννης Μπουρούσης, ενώ και την περασμένη σεζόν τα Τρίκαλα έκαναν σπουδαία σεζόν στην Α1.

Έτσι, η Θεσσαλία είναι κατάλληλη και τα Τρίκαλα, που είναι τόπος γέννησης του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας και παλαίμαχου μπασκετμπολίστα Ευθύμη Ρεντζιά, έτοιμα να φιλοξενήσουν την τελική φάση του 43ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων. Εξάλλου, αυτή είναι η τρίτη μεγάλη διοργάνωση που φιλοξενεί φέτος η πόλη, αφού ήδη έχει διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΣΕΓΑΣ Παίδων και Κορασίδων, ενώ θα πραγματοποιηθεί και το Πανελλήνιο Ποδηλασίας (10-12/7).

Το... τζάμπολ της φετινής διοργάνωσης θα δοθεί με την αναμέτρηση του Πανιωνίου, περσινού Πρωταθλητή, με την ΑΟΚ Ακαδημία Αθηνών, αλλά πριν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μίλησε στο gazzetta.gr για τη σπουδαία διοργάνωση που θα φιλοξενήσει η πόλη των Τρικάλων:

«Είναι είναι ένα σημαντικό γεγονός για τη Θεσσαλία που στηρίζει το μπάσκετ και το έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια. Όχι μόνο το μπάσκετ, αλλά και τον αθλητισμό. Μάλιστα, φιλοξενήσαμε επίσης το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΣΕΓΑΣ Παίδων και Κορασίδων, ενώ θα φιλοξενήσουμε και το Πανελλήνιο Ποδηλασίας (10-12/6). Κι οι τρεις είναι μεγάλες διοργανώσεις» κι εξήγησε τα πλεονεκτήματα που θα έχει στη νέα γενιά:

«Ο αθλητισμός δίνει κίνητρο, είναι οξυγόνο της ζωή. Δημιουργεί υγιή πρότυπα στην κοινωνία και τους νέους και ταυτόχρονα τους δίνει ζωή. Ειδικά, το μπάσκετ που μας έχει χαρίσει μεγάλες στιγμές και συγκινήσεις. Μας έχει κάνει περήφανους.

Μέσα από τον αθλητισμό θέλουμε να προβάλουμε υγιή πρότυπα στα παιδιά και ο αθλητισμός είναι η κινητήριος δύναμη. Κι έτσι ξεφεύγουν από τους κινδύνους που κρύβει η ζωή. Τα κρατάει μακριά από παραβατικές συμπεριφορές και τα ναρκωτικά. Το μέλλον μας περνάει μέσα από τον αθλητισμό. Ο αθλητισμός δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια. Κάνει ανθρώπους που ξέρουν να παλεύουν να συνεργάζονται. Ανθρώπους και χαρακτήρες δυνατούς. Μέσα από τον αθλητισμό ο άνθρωπος αποκτάει πειθαρχεία. Μαθαίνει τόσο να κερδίζει, όσο και να χάνει. Μέσα από τον αθλητισμό τα παιδιά γίνονται καλύτεροι πρεσβευτές της περιοχής μας».

Το Πανελλήνιο Παίδων αναμένεται να βοηθήσει και σε άλλους τομείς την Περιφέρεια: «Πρόκεται για μία μεγάλη διοργάνωση κι η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει όλες τις αθλητικές διοργανώσεις που βοηθούν τόσο κοινωνικά, οικονομικά, όσο και πολιτισμικά. Είναι σημαντικό μέσα από αυτές τις διοργανώσεις να προβάλουμε τον τόπο μας και να έρχονται άνθρωποι από διαφορετικές πόλεις ή και χώρες. Ταυτόχρονα είναι σημαντικό για την οικονομία, αφού γεμίζουν τα ξενοδοχεία και τα μαγαζιά. Kι είναι σημαντικό να συντηρούνται θέσεις εργασίας στην περιοχή μας».

43o Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων (28/6-2/7)-Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Τρικάλων

ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ

16.00 Πανιώνιος-ΑΟΚ Ακαδημία Αθ.
18.00 Ξάνθη-ΟΦΗ

19.30 ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

20.00 Άρης-Προμηθέας

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ
16.00
ΟΦΗ-Πανιώνιος
18.00 ΑΣΠΙΣ Ξάνθης-Άρης
20.00 ΑΟΚ Ακαδημία Αθ.-Προμηθέας

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ
15.00
Πανθώνιος-ΑΣΠΙΣ Ξάνθης
17.00 Άρης-ΑΟΚ Ακαδημία Αθ.
19.00 Προμηθέας-ΟΦΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ
14.00
Άρης-Πανιώνιος
16.00 ΟΦΗ-ΑΟΚ Ακαδημία Αθ.
18.00 ΑΣΠΙΣ Ξάνθης-Προμηθέας-Προμηθέας

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ
09.30
ΟΦΗ-Άρης
11.30 Προμηθέας-Πανιώνιος
13.30 ΑΟΚ Ακαδημία Αθ.-ΑΣΠΙΣ Ξάνθης

15.00 ΑΠΟΝΟΜΕΣ

*Οι αγώνες διοργανώνονται από την ΕΟΚ και την ΕΣΚΑΘ με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και τον Δήμο Τρικκαίων.

 

Τελευταία Νέα