«Continuing Οur Legacy» (pics & vids)

«Continuing Οur Legacy» (pics & vids)

Γιάννης Ράμμας
«Continuing Οur Legacy» (pics & vids)

bet365

Το gazzetta.gr κάνει το rewind στο 2015 του Παναθηναϊκού, το οποίο τα 'χε όλα: Χαρές, λύπες, τιμωρίες κι όπως πάντα τουλάχιστον έναν τίτλο τα τελευταία 20 χρόνια.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ

Ο Παναθηναϊκός κατακτά τουλάχιστον έναν τίτλο ανά αγωνιστική περίοδο απ' το 1996 και μετά και το 2015 δε διέφερε σε τίποτα. Ο νικηφόρος (53-68 επί του Απόλλωνα Πάτρας στο ΟΑΚΑ) τελικός Κυπέλλου Ελλάδος της 5/4 τον ανέβασε στις 16 κατακτήσεις, τις οποίες φιλοδοξεί ν' αυξήσει κι άλλο, αφού η τελευταία εντός συνόρων υποχρέωση του έτους (90-69 επί του Άρη στο ΟΑΚΑ στις 27/12) τον βρήκε να προκρίνεται για 12η συνεχόμενη φορά στην αναμέτρηση τροπαίου (vs. Φάρος Κερατσινίου στις 21/2).

ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ

Είχε αρχίσει να γίνεται σύνθημα στα χείλη των φίλων της ομάδος, αλλά ξαφνικά... σιωπή. Ο Νίκος Παππάς δε θέλει να θυμάται την 16/5, όταν σε προσπάθεια για layup στο 27' (55-49) του Game 2 (75-73 & 1-1) της πρώτης φάσης των playoffs της Α1 προσγειώθηκε άτσαλα στο παρκέ του «Βενετόκλειο» της Ρόδου και δεν απέφυγε τα χειρότερα: Ρήξη πρόσθιου χιαστού κι έξω μηνίσκου στο δεξί γόνατο κι εκτός για 198 ημέρες (30/11 @ Λαύριο 72-79 - 8η αγων. Α1).

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΗΛΩΣΗ

Υπάρχουν πολλών ειδών Παναθηναϊκοί. Κι υπάρχει κι ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. Η 23/9 ούτως ή άλλως ήταν συναισθηματικά φορτισμένη για όλους όσοι ήταν παρόντες στην εκδήλωση «Honouring Our Legacy» στο ΟΑΚΑ κι ο άλλοτε διοικητικός παράγοντας της ΚΑΕ & πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού την ανέβασε ακόμη ένα επίπεδο.

«Φίλοι μου αγαπημένοι, σας ευχαριστώ για την παρουσία σας κι επίσης γιατί ακολουθείτε την Παναθηναϊκή ιδέα. Σας παρακαλώ να με ακούσετε με λίγη ησυχία. Θέλω να κάνω μία παραίνεση και μία παράκληση: Όταν πεθάνω, να με θάψετε με τη σημαία του Παναθηναϊκού!» είπε με τετράμμενη φωνή και δάκρυα στα μάτια.

«ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ» ΔΗΛΩΣΗ

«Δεν το σκέφτομαι περισσότερο, είναι ειλημμένη απόφαση», «Μέσα μου δεν το έχω καταλάβει ακόμα το "σταματάω" γιατί δεν το 'χω ζήσει. Σίγουρα ξέρω πως θα μου λείψει το μπάσκετ γιατί είναι αυτό που κάνω τόσα χρόνια, ο τρόπος της ζωής μου, αυτό που αγαπάω, η ζωή μου κυλά γύρω απ' αυτό». Τα λόγια ανήκουν στον 35χρονο αρχηγό της ομάδος, Δημήτρη Διαμαντίδη, στην εφημερίδα «η ΠΡΑΣΙΝΗ» της 2/9, όταν είπε για πρώτη φορά δημοσίως αυτό που όλοι δεν ήθελαν ν' ακούσουν. Έκτοτε κάθε αναμέτρηση που περνά φέρνει και το «αντίο» πιο κοντά για έναν εκ των κορυφαίων Ευρωπαίων όλων των εποχών.

MVP

Κάνει τα πάντα και δεν είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Ούτε τον ήξεραν πολλοί πριν απ' την υπογραφή του. Κι αποκτήθηκε τελευταίος όλων (28/8). Αλλά κάθε φορά αποδεικνύει πως μόνο... τελευταίος δεν είναι. Ο γεννημένος στη Νέα Υόρκη από Δομινικανή μητέρα Τζέιμς Φελντέιν έχει εξελιχθεί σε κάτι περισσότερο από «value for money» και βοηθά τον Παναθηναϊκό να 'ναι εντός όλων των στόχων, κερδίζοντας όλο και περισσότερους θαυμαστές. Αν συνεχίσει έτσι, ο ίδιος κι οι συμπαίκτες του θα κερδίζουν όλο και περισσότερους αντιπάλους.

ΤΟΝ... ΞΕΧΑΣΑΜΕ

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει βρεθεί αρκετές φορές υπόλογος στις ημέρες του στον Παναθηναϊκό, αλλά όχι στο δεύτερο μισό του 2015. Σε μία απόλυτη αλλαγή τακτικής ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ έχει επιλέξει να μη προσπαθεί να γίνει πρωταγωνιστής στη θέση των πρωταγωνιστών, ενώ αποφεύγει και τον... χαρτοπόλεμο με την ΚΑΕ Ολυμπιακός. Η πιο πρόσφατη... εμφάνισή του ήταν στις 27/12 αμέσως μετά το νικηφόρο ημιτελικό με τον Άρη (90-69) στο ΟΑΚΑ, όταν ευχήθηκε μεταξύ άλλων «να μη κρεμάσει τη φανέλα ο Διαμαντίδης».

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ

Το ΟΑΚΑ είθισται να πιάνει 5ψήφιο αριθμό προσέλευσης μόνο στα ντέρμπι «αιωνίων» και στις μεγάλες ευρωπαϊκές αναμετρήσεις, αλλά η «Ημέρα» Φιλάθλου» τείνει να εξελιχθεί σ' εξαίρεση στον κανόνα. Μετά την περσινή επιτυχία (12.000), το δεύτερο σχετικό εγχείρημα της ΚΑΕ με €1 γενική είσοδος προσέλκυσε στο κλειστό 7.000 κόσμου σε μία αναμέτρηση με αντιεμπορικό κι εν προκειμένω κι ουραγό αντίπαλο (88-54 επί της Καβάλας στις 23/12). Η προσέλευση ξεπέρασε τις 10.000+ στην αμέσως επόμενη νίκη-πρόκριση της ομάδος (90-69 επί του Άρη στις 27/12). Ευχή όλων οι τσέπες κι οι εξέδρες να 'ναι γεμάτες το 2016.

ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ

Ήταν 30/4, όταν έγινε γνωστό πως ο Τζέιμς Γκιστ είχε βρεθεί θετικός (στις 8/5 το δεύτερο δείγμα) σε χρήση ινδικής κάνναβης σ' έλεγχο μετά τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος (5/4). Ελάχιστα 24ωρα αργότερα ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να χάνει απ' τον Ολυμπιακό (και) στο ΟΑΚΑ στην κανονική περίοδο της Α1, ακολούθως άλλες 3 φορές σε ισάριθμες αναμετρήσεις εντός κι εκτός έδρας στους Τελικούς των playoffs και μαζί τα πρωτεία στην κατηγορία. Ο ίδιος δεν έχασε το συμβόλαιό του κι έτσι ήξερε τι έπρεπε να κάνει στην επιστροφή του στη δράση μετά από 6μηνη (8μηνη αρχικά) τιμωρία. Πλέον ο Παναθηναϊκός μετρά 2-0 επί του «αιωνίου» αντιπάλου σε Κύπελλο Ελλάδος & Α1 κατά σειρά.

VIDEO ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Κάθε επιστροφή πρώην είναι ξεχωριστή στο ΟΑΚΑ, αλλά η εκδήλωση της 23/9 ήταν και παραμένει μοναδική. Τουλάχιστον μέχρι την επόμενη. Η ονομασία της «Honouring Our Legacy» προμήνυε τι θα επακολουθούσε, πολύ περισσότερο με βραβεύσεις σε μέλη της οικογένειας του Παναθηναϊκού όπως οι Διαμαντίδης, Μποντιρόγκα, Αλβέρτης, Φώτσης & Βράνκοβιτς, οι εξέδρες γέμισαν κι άπαντες αποθεώθηκαν όπως παλιά, ενώ η παρουσία κι η βράβευση του άλλοτε ιδιοκτήτη & προέδρου της ΚΑΕ, Παύλου Γιαννακόπουλου, τ' ονοματεπώνυμο του οποίου φέρει έκτοτε το κλειστό του «Απόστολος Νικολαΐδης», την έκανε ακόμη πιο... Παναθηναϊκή.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα