Στόκτον… ξανά! (vids)

Στόκτον… ξανά! (vids)

Φάνης Παναγιώτου
Στόκτον… ξανά! (vids)

bet365

Ο Τζον Στόκτον έγραψε ιστορία στο ΝΒΑ. Μερικά χρόνια μετά οι Σακραμέντο Κινγκς υπέγραψαν τον… νέο Στόκτον!

Το όνομα του Τζον Στόκτον είναι γραμμένο με χρυσά γράμματα στο βιβλίο της ιστορίας του ΝΒΑ. Ο άλλοτε γκαρντ των Γιούτα Τζαζ είναι 10 φορές All Star και παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να πανηγυρίσει την κατάκτηση πρωταθλήματος, αποτελεί μία ιστορική μορφή, με τις ασίστ του να εντυπωσιάζουν ακόμη και σήμερα, ενώ στα highlights είναι οι συνεργασίες του με τον Καρλ Μαλόουν!

Αυτά, όμως, είναι λίγο έως πολύ γνωστά. Εκείνο που μας ενδιαφέρει στην προκειμένη είναι ο Ντέιβιντ Στόκτον. Ο γιος του Τζον Στόκτον, που είναι γεννημένος στις 24 Ιουνίου του 1991 κι έχει ύψος 1.80 μέτρα.

Ο Τζον Στόκτον φοίτησε στο Gonzaga από το 2010 έως το 2014 δίχως να εντυπωσιάσει με την παρουσία του… Δεν έγινε draft το 2014, με αποτέλεσμα τα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας να τα περάσει στο NBDL. Συγκεκριμένα, φόρεσε τη φανέλα των Reno Bighorns και μέτρησε 20 πόντους (39.8% στα τρίποντα), 9.2 ασίστ, 4.2 ριμπάουντ, 2.5 κλεψίματα και μόλις 3.4 λάθη κατά μέσο όρο.

Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΓΚΣ
Η πόρτα του ΝΒΑ δεν άνοιξε για τον γιο του Στόκτον το 2014 όταν πήρε μέρος στο Summer League με τους Σανς κι εν συνεχεία υπέγραψε στους Γουίζαρντς, αφού αποδεσμεύτηκε πριν παίξει σ’ επίσημο ματς. Η ευκαιρία, όμως, ήρθε φέτος. Στις 20 Φεβρουαρίου οι Σακραμέντο Κινγκς υπέγραψαν τον Ντέιβιντ Στόκτον με 10ήμερο συμβόλαιο, ακολούθησε ακόμα ένα συμβόλαιο λίγων ημερών κι έπειτα επιστροφή στο NBDL, όπου έκανε ρεκόρ στις ασίστ με τις 22 που μοίρασε κόντρα στους Texas Legends!

Αυτό ήταν. Στις 12 Απριλίου ολοκληρώνεται ένα μεγάλο του όνειρο, με τους Σακραμέντο Κινγκς να τον υπογράφουν για τη σεζόν 2015-2016! Μέχρι τώρα έχει παίξει σε 2 ματς, με μέσο όρο 1.5π., 1ασ. και 1ρ. Οι Κινγκς δεν θα είναι στα playoffs φέτος και ο Ντέιβιντ Στόκτον έχει μπροστά του όλο το καλοκαίρι για να δουλέψει και να εμφανιστεί έτοιμος την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Θα καταφέρει να κάνει καριέρα σαν του πατέρα του; Θα κάνει τουλάχιστον κάτι καλύτερο από τον μεγάλο του αδερφό, Μάικλ Στόκτον (γενν. το 1989, ύχος 1.85μ.), ο οποίος αγωνίζεται στη γερμανική Λούντβιγκσμπουρκ; Ίδωμεν!

Το μπάσκετ πάντως υπάρχει στο dna του!

 

NBA Τελευταία Νέα