Σπανού: «Ήμασταν μια γροθιά!»

Σπανού: «Ήμασταν μια γροθιά!»

bet365

H Εθνική Γυναικών πέτυχε τον στόχο της και η Άρτεμις Σπανού μίλησε για το μυστικό της επιτυχίας της ομάδας, όσο και για το που φτάνουν οι προσωπικοί της στόχοι με τη γαλανόλευκη.

Τα κορίτσια του Τζώρτζη Δικαιουλάκου θα βρίσκονται στο Ευρωμπάσκετ 2015 και η Άρτεμις Σπανού μίλησε για την επίτευξη του στόχου στο επίσημο site της ΕΟΚ.

Η Εθνική πέρασε στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2015. Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας; «Ο στόχος από την αρχή που μαζευτήκαμε για προετοιμασία ήταν να πάρουμε την πρόκριση. Βλέπαμε βήμα βήμα τον στόχο. Μέσα από την προπόνηση προσπαθούσαμε να κάνουμε την ομάδα όσο γίνεται καλύτερη και μαζί με τους προπονητές μας τα καταφέραμε. Δώσαμε και κάποια φιλικά που μας βοήθησαν πολύ. Πιστεύω ότι όλη η ομάδα ήμασταν μια γροθιά, από τους προπονητές μέχρι και τις κοπέλες που κόπηκαν. Και αυτό συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχία μας. Ακολουθήσαμε φυσικά τις οδηγίες των προπονητών μας μέσα στο παρκέ και θέλαμε πολύ να φέρουμε την εθνική μας εκεί που της αξίζει. Και τα καταφέραμε».

Τι ήταν αυτό που η Ελλάδα έκανε καλύτερα στα ματς με την Πολωνία και πήρε την πρόκριση; «Η Πολωνία ήταν και αυτή αναμφίβολα καλή ομάδα. Εμείς, όμως, θέλαμε πολύ την πρόκριση και είχε γίνει εξαιρετικό σκάουτινγκ από το προπονητικό τιμ. Επίσης πολύ σημαντικό κατά τη γνώμη μου ήταν και το γεγονός ότι έγινε το πρώτο ματς στην έδρα μας και με τη βοήθεια του κόσμου πήραμε τη διαφορά των 15 πόντων. Πήγαμε λοιπόν με αβαντάζ στην Πολωνία, αλλά ούτως ή άλλως πάντα εμείς μπαίναμε στο γήπεδο για να κερδίζουμε».

Τι είναι αυτό που κρατάς από τη συνολική φετινή πορεία της Εθνικής; «Εγώ είμαι σε αυτή την ομάδα τέσσερα χρόνια. Κάθε φορά που αγωνίζομαι παίρνω εμπειρίες που θα μου είναι πολύτιμες για τη συνέχεια. Έτσι και φέτος παίζοντας αντίπαλη με πιο έμπειρες παίκτριες πιστεύω ότι κατάφερα να γίνω καλύτερη και μέσα από αυτό να βάλω και εγώ το λιθαράκι μου στην πρόκριση της Εθνικής ομάδας. Από τη συνολική πορεία της Εθνικής, μου μένει το πάθος και η θέληση που είχαμε σαν ομάδα για να πάρουμε την πρόκριση. Αυτό μας βγήκε μέσα στο γήπεδο, κάτι το οποίο φάνηκε και από τα αποτελέσματα».

Που φτάνουν οι στόχοι σου με την Εθνική; «Η Εθνική είναι η ομάδα που λατρεύω και αγαπάω και περιμένω πως και πως κάθε το καλοκαίρι να έρθω στην Ελλάδα και να παίξω σε αυτή. Πετύχαμε το στόχο μας, περάσαμε στο Πανευρωπαϊκό του 2015 και αυτό που θέλω πια είναι να δουλέψω όσο γίνεται περισσότερο ώστε να βοηθήσω την ομάδα να πάει όσο γίνεται καλύτερα στην τελική φάση σε δύο χρόνια».

Έχεις ακόμα ένα ακόμη χρόνο στην Αμερική στο Κολλέγιο Ρόμπερτ Μόρις. Φέτος συμπεριλήφθηκες στην τρίτη καλύτερη πεντάδα του κολλεγιακού πρωταθλήματος. Ποια είναι τα όνειρά σου σε προσωπικό επίπεδο; «Δεν θέλω να βάζω όρια στους στόχους μου. Στο μυαλό μου έχω κάθε μέρα που περνάει να γίνομαι καλύτερη, για να βελτιώνομαι και να μπορέσω να φτάσω όσο ψηλότερα μπορώ είτε αυτό λέγεται εθνική ομάδα, είτε wnba, είτε Ευρώπη».

 

Τελευταία Νέα