Ο μπερδεμένος Πολ Τζορτζ και το σκληρό… πόκερ των Θάντερ! (pics)

Νίκος Καρφής
Ο μπερδεμένος Πολ Τζορτζ και το σκληρό… πόκερ των Θάντερ! (pics)

bet365

Το gazzetta.gr μπαίνει στο μυαλό του Πολ Τζορτζ και προσπαθεί να αναλύσει την δύσκολη (αλλά όχι ακατόρθωτη) αποστολή των Θάντερ να τον πείσουν να παραμείνει στην Οκλαχόμα και μετά το επόμενο καλοκαίρι.

H μετακίνηση του Πολ Τζορζ στην Οκλαχόμα ήταν μια από τις πιο πολυσυζητημένες του καλοκαιριού, αφού ελάχιστοι ήταν αυτοί που περίμεναν τέτοια εξέλιξη . Μέχρι και ο ίδιος ο «PG» αποκάλυψε πως οι Πέισερς μιλούσαν με 4-5 άλλες ομάδες για πιθανή ανταλλαγή, αλλά η... σφήνα των Θάντερ ήταν αναπάντεχη.

Πορτογαλία U19 – Αγγλία U19 με επιστροφή, αν καταλογιστεί κόκκινη κάρτα (21+).

Τον υποδέχθηκαν σαν ήρωα

Από την πρώτη στιγμή οι φίλαθλοι της Οκλαχόμα ήθελαν να τον κάνουν να νιώσει σαν στο σπίτι του. Μαζεύτηκαν περίπου 500 από αυτούς στην άφιξη του και του έδειξαν κατευθείαν τη στήριξη και την αγάπη τους.

Παρόλο που η πτήση του παλιού ηγέτη των Πέισερς καθυστέρησε περίπου μια ώρα, οι φίλαθλοι των Θάντερ αψήφησαν τον καύσωνα και περίμεναν υπομονετικά τον άνθρωπο που θα συνθέσει ένα από τα πιο... θανατηφόρα δίδυμα της λίγκας μαζί με τον Ράσελ Ουέστμπρουκ.

Η απειλή των Λέικερς

Οι φίλοι της ομάδας δεν σταμάτησαν να τραγουδούν το P-G-O-K-C. Προσπαθούν να τον πείσουν πως η πορεία του στην πόλη δεν θα διαρκέσει μόνο ένα χρόνο. Μην ξεχνάμε πως ο Τζορτζ έχει πρότυπο τον Κόμπι Μπράιαντ και ονειρεύεται μια μέρα να παίξει στους Λέικερς (πολλοί λένε πως αυτό θα γίνει το επόμενο καλοκαίρι). Άρα στην Οκλαχόμα θα έχουν πολύ δύσκολο έργο να τον κρατήσουν.

Ο 27χρονος θα είναι unresticted free agent το επόμενο καλοκαίρι και ήδη οι κακές γλώσσες λένε πως κοιτάζει προς το Λος Άντζελες. Ίσως είναι ρίσκο να τον φέρεις για μια χρονιά μόνο, όμως ο GM της ομάδας του Μπίλι Ντόνοβαν, Σαμ Πρέστι δεν το σκέφτηκε ούτε λεπτό. Το να τοποθετήσεις ένας all star δίπλα στον MVP Ράσελ Ουέστμπρουκ θα δημιουργούσε ένα εκρηκτικό μείγμα. Ο Πρέστι θαμπώθηκε από την πιθανή συνύπαρξη των δύο και έτσι όλα πήραν τον δρόμο τους.

Οι νίκες που ίσως κρίνουν την παραμονή

Η Οκλαχόμα… τζογάρει μελλοντικά με αυτήν την επιλογή, όμως ο Τζορτζ δεν έχει πάρει ακόμα την τελική απόφαση του για την επόμενη σεζόν όπως διαβεβαιώνει μια πηγή που είναι πολύ κοντά στον παίκτη. Όλα παίζονται. Το ενδεχόμενο να μείνει στην Οκλαχόμα είναι ορατό. Ο δρόμος πάντως των Θάντερ για να τον πείσουν να πράξει κάτι τέτοιο είναι απίστευτα δύσκολος.

Όμως σύμφωνα με αμερικάνικα δημοσιεύματα, ο άνθρωπος με το νούμερο 13 στην πλάτη είναι πολύ χαρούμενος που θα είναι συμπαίκτης του Ουέστμπρουκ, αφού για αυτόν η προτεραιότητα είναι η νίκη. Να βρεθεί σε ένα περιβάλλον που θα μπορεί να κερδίσει πράγματα και γιατί όχι τον τίτλο (αν ο επιτρέψουν οι Ουόριορς).

Στους Πέισερς ένιωθε πως το καράβι οδηγείται στα… βράχια, αφού δεν υπήρχε ξεκάθαρη κατεύθυνση, ξεκάθαρο κίνητρο και στόχος. Βέβαια και το να πάει στους Λέικερς, μια ομάδα που πέρυσι έκανε μόλις 26 νίκες δεν είναι και η πιο ασφαλής επιλογή για τα πιστεύω του. Εκτός και αν οι «λιμνάνθρωποι» παράγουν ένα σταρ η φέρουν κάποιον μέσω ανταλλαγής. Το ταλέντο υπάρχει (Ίνγκραμ, Μπολ, Ραντλ), μένει να δούμε αν θα έρθει η εκτόξευση κάποιου εκ των 3.

Το μέλλον του Τζορτζ «κρέμεται» στην κυριολεξία από μια κλωστή. Κανείς δεν μπορεί να μπει μέσα στο μυαλό του. Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει κοντά στο τέλος της σεζόν, όταν θα γνωρίζουμε την πορεία των Θάντερ, αλλά και αυτή των Λέικερς.

Η Οκλαχόμα ψάχνει τρόπους για να κάνει ένα rebuild, μετά την περσινή φυγή του Κέβιν Ντουράντ. Ο «Mr. Triple Double» έμεινε μόνος να κρατάει τις «Θερμοπύλες» και έτσι το να του κάνει παρέα ένας άλλος all star ήταν η καλύτερη επιλογή για αυτούς.

Το σχέδιο των Θάντερ και ο MVP Ουέστμπρουκ

Η πόλη θέλει να τον κρατήσει με κάθε τρόπο κοντά της. Από την υποδοχή και την αλλιώτικη συνέντευξη τύπου που οργανώθηκε για πάρτη του, φαίνεται πως οι φίλαθλοι των Θάντερ επιδιώκουν να του… πουλήσουν με τον καλύτερο τρόπο την μοναδικότητα της ομάδας τους. Ελπίζουν πως η κουλτούρα τους και η οργάνωση τους θα εντυπωσιάσει τον Τζορτζ. Κάτι τέτοιο του είχε πει και ο Κέβιν Ντουράντ, όταν έμαθε πως ο «PG13» θα γίνει κάτοικος Οκλαχόμα. Άλλο ένα δυνατό σημείο πειθούς είναι η ικανότητα που έχει ο κόουτς Ντόνοβαν να δημιουργεί δυνατές σχέσεις με τους παίκτες του, κάτι που θα επιδιώξει να κάνει και στο νέο του απόκτημα.

Όσον αφορά τον Τζορτζ, θα παίξει φέτος με τον καλύτερο συμπαίκτη που είχε στην καριέρα του, τον Ουέστμπρουκ. Η σχέση και η συνεργασία των δύο μέσα στο παρκέ θα είναι καθοριστικές για την ομάδα.

Από την πλευρά του ο «Westbeast» έχει να σκεφτεί την επέκταση του συμβολαίου (max) που του πρότειναν οι Θάντερ εδώ και δύο εβδομάδες, αλλά ακόμα δεν έχει απαντήσει. Η ομάδα του, του έφερε τον Τζορτζ με σκοπό να του δείξει πως κάτι καλό πάει να γίνει και να του δώσει τις απαραίτητες εγγυήσεις να υπογράψει την επέκταση. Αν ο Ουέστμπρουκ συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στην Οκλαχόμα, τότε θα γίνει ένας… μοχλός πίεσης και για τον Τζορτζ.

Το ρίσκο που έμοιαζε απαραίτητο

Οι νίκες και η επιτυχία της φετινής σεζόν για τους Θάντερ ίσως δώσει στον Τζορτζ τα πειστήρια που θέλει και πιθανό να τον κάνουν να απομακρύνει από το μυαλό του την προοπτική των Λέικερς. Θα αυξήσει τις πιθανότητες να τον διατηρήσουν στο ρόστερ και μετά την free agency του επόμενου καλοκαιριού.

Η Οκλαχόμα έδειξε την αγάπη της, την ζεστασιά της στον Τζορτζ και θα συνεχίσει να το κάνει. Τα πράγματα δεν μπορούν να πάνε χειρότερα μετά την φυγή του Ντουράντ. Οι Θάντερ δεν έχουν εγγυημένο το μέλλον τους και δεν έχουν κάτι να χάσουν. Στην θέση που βρέθηκαν πήραν μια επιλογή γεμάτη ρίσκο, όμως δεν υπήρχε η δυνατότητα να σωθούν αγωνιστικά αν δεν το έκαναν. Άλλο να έχεις έναν all star και άλλο δύο. Οι Θάντερ έπαιξαν το δυνατότερο τους χαρτί φέτος, όμως πλέον δεν έχουν άγχος, καθώς δεν μπορούν να κάνουν τα πράγματα χειρότερα απ’ότι ήταν. Μόνο να τα καλυτερεύσουν μπορούν και αυτό τους δίνει ελπίδα. Και όπως ξέρουμε η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία!

 

NBA Τελευταία Νέα