Χριάπα για Ολυμπιακό: «Τύχη, Σπανούλης και οπαδοί»

Gazzetta team
Ο Βίκτορ Χριάπα μίλησε για το Final 4 της Κωνσταντινούπολης, τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό και την... άσχημη παράδοση της ΤΣΣΚΑ απέναντι στους «ερυθρόλευκους».

Παίξε νόμιμα στην Sportingbet με επιστροφή στοιχήματος Ατλέτικο Μ. – Ρεάλ Μ. αν ο Ρονάλντο ανοίξει το σκορ (21+).

Ο αρχηγός της ρωσικής ομάδας χαρακτήρισε ηγέτες τους Σπανούλη και Πρίντεζη, ενώ στάθηκε και στην δυναμική της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Για το Final 4: «Είναι πάντα μια μεγάλη πρόκληση. Φυσικά, ο κόσμος εκεί θα φωνάζει για κάθε ομάδα, όχι μόνο για την ΤΣΣΚΑ. Πέρυσι νικήσαμε την Φενέρμπαχτσε. Οι οπαδοί μας θα μας στηρίξουν, παρά το γεγονός πως θα είναι μειονότητα. Το σύστημα είναι έτσι που μοιράζει τις πιθανότητες. Περισσότερη τύχη θα έχει η ομάδα που παίρνει το προβάδισμα λόγω της δύναμής της ή του βάθους στον πάγκο της. Οι σειρές έχουν να κάνουν με την φυσική κατάσταση. Μια ομάδα είναι ικανή να νικήσει μια άλλη σε ένα ματς».

Για τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό: «Οι παράγοντες που ανέφεραν παίζουν το 70%. Το άλλο 30% είναι ότι θα παίξουμε στην Κωνσταντινούπολη και οι τουρκικές ομάδες θα έχουν πιο ηχηρή στήριξη. Είναι σημαντικό να έχουμε στο μυαλό μας πως η Εφές, για παράδειγμα, βασίζεται στις προσωπικές πρωτοβουλίες που "χτίζουν" την επίθεσή της, ενώ ο Ολυμπιακός είναι μια πιο ισορροπημένη ομάδα. Έχει ηγέτης όπως ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης και βοηθητικούς ρολίστες όπως ο Παπανικολάου και άλλους ισχυροί παίκτες».

Για το αν παρακολούθησε τα ματς του Ολυμπιακού στα playoffs: «Από τη στιγμή που τελειώσαμε με τη δική μας σειρά, φυσικά και παρακολούθησα τα υπόλοιπα. Ήταν δύο ισάξιοι αντίπαλοι με διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Το πλεονέκτημα έδρας βοήθησε τον Ολυμπιακό. Το 5o ματς έγινε στην Ελλάδα και ο Ολυμπιακός είχε τέσσερις μέρες για να προετοιμαστεί, οπότε έκανε τα πάντα για να νικήσει».

Για το πώς θα περιέγραφε τους «ερυθρόλευκους» με τρεις λέξεις: «Δύσκολη ερώτηση. Τύχη, Σπανούλης και οπαδοί».

Για τις ήττες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας από τους πρωταθλητές Ελλάδας στα Final 4: «Είναι απαραίτητο να τα θυμόμαστε αυτά, αλλά όχι να μας επηρεάσουν. Είναι μια νέα σεζόν, ένα νέο Final 4. Ο αντίπαλος είναι γνωστός, αλλά πρέπει να αφήσουμε τα συναισθήματα και να παίξουμε. Όσα γίνουν στο παρκέ εξαρτώνται από εμάς και δεν έχουν σχέση με το παρελθόν. Τα προηγούμενα ματς μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κίνητρο και για εμάς και για τον Ολυμπιακό, αλλά δεν αξίζει να βασιστούμε σε αυτά».

Για το Final 4 του 2012 στην Πόλη: «Είναι ήδη στο παρελθόν. Πήραμε το μάθημά μας και πέρυσι το χρησιμοποιήσαμε σωστά. Το μάθημα ήταν ότι πρέπει να παίζεις μέχρι το τέλος, να μην τα παρατάς, όποια και αν είναι η διαφορά στο σκορ. Στο Final 4 δεν υπάρχει περιθώριο λάθους. Τότε ήμασταν η καλύτερη ομάδα της σεζόν και ένα κακό δεκάλεπτο μας στέρησε το τρόπαιο. Θα ήθελα να θυμίσω στην ηγεσία της Euroleague πως πρέπει στο τέλος να υπάρχουν playoffs. Ιδίως μετά τη φετινή αλλαγή του format. Οπότε, γιατί είναι το Final 4; Ξεκάθαρα δεν θέλουν να νικήσει ο πιο δυνατός, αλλά μια μέρα θα φτάσουμε σε αυτό. Παλαιότερα η Euroleague είχε playoffs».