Κολοσσός Ρόδου - Παναθηναϊκός 73-82 (pics)

Γιώργος Κούβαρης
Κολοσσός Ρόδου - Παναθηναϊκός 73-82 (pics)

bet365

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε πολλά προβλήματα για ένα ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο μισό του αγώνα ανέβασε την απόδοσή του στην άμυνα και επικράτησε εύκολα του Κολοσσού με 82-73 στη Ρόδο.

Όλοι στον Παναθηναϊκό γνώριζαν ότι το έργο τους στη Ρόδο μόνο εύκολο δεν θα είναι. Άλλωστε και ο Ολυμπιακός είχε... δεινοπαθήσει μέχρι να φύγει με το «διπλό» της νίκης. Ο Κολοσσός απέδειξε και πάλι ότι αποτελεί σκληρό καρύδι για οποιαδήποτε ομάδα, βάζοντας δύσκολα στους «πράσινους» για ένα ημίχρονο.

Όταν η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ... σοβαρεύτηκε στην άμυνα και δεν άφησε τους παίκτες του Κολοσσού να φτάσουν με την ίδια ευκολία στο καλάθι, μπόρεσε να φτάσει στην τελική επικράτηση με 82-73. Εκείνος που έκανε τη (μεγαλύτερη) διαφορά όντας ο πιο σταθερός παίκτης της ομάδας του ήταν ο Μάικ Τζέιμς.

Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν η πιο αξιόπιστη λύση του «τριφυλλιού» ενώ μπόρεσε να βρει ανοικτό γήπεδο από τη στιγμή που συνολικά η ομάδα έδειξε την... δέουσα συγκέντρωση στην άμυνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παναθηναϊκός δέχτηκε 46 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και μόλις 27 στο δεύτερο! Από αυτό και μόνο το στατιστικό φαίνεται η... διαφορά στο ματς, με το «τριφύλλι» να δείχνει συμπτώματα... Ούνικς στην άμυνα. Ο Πασκουάλ καλείται να διορθώσει άμεσα τα κακώς κείμενα αφού ακολουθεί το κρίσιμο ματς με την Νταρουσάφακα στην Τουρκία.

Πάντως το πρώτο πεντάλεπτο δεν προμήνυε ότι ο Παναθηναϊκός θα αντιμετώπιζε τόσο σοβαρό πρόβλημα από τον Κολοσσό. Οι «πράσινοι» ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι του παιχνιδιού, είχαν πάρει διαφορά 10 πόντων (19-9) και όλα έδειχναν ότι θα «καθάριζαν» την υπόθεση της νίκης από το πρώτο δεκάλεπτο. Κάτι που δεν έγινε...

Παρά την πολύ καλή απόδοση των Σίνγκλετον και Γκέιμπριελ, οι οποίοι ήταν... συνεπείς στο σκοράρισμα, το αμυντικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να «ροκανίσουν» τη διαφορά και να μαζεύουν το ένα ριμπάουντ μετά το άλλο. Μάλιστα βρέθηκαν και μπροστά στο σκορ (32-29) ύστερα από ένα επιμέρους 23-10 με τον Ερλ Ουότσον να κάνει τη διαφορά και να βάζει τους ψηλούς των «πρασίνων» μέσα στα καλάθια!

Κάποια ξεσπάσματα του Μάικ Τζέιμς έφεραν τον Παναθηναϊκό και πάλι σε θέση ισχύος, αλλά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο Κολοσσός έφερε το ματς στα ίσια (46-46). Κύριο χαρακτηριστικό ύστερα από τα δύο πρώτα δεκάλεπτα ήταν η εκατέρωθεν ευστοχία (19/31 σουτ ο Κολοσσός και 17/29 σουτ ο Παναθηναϊκός) και οι κακές άμυνες.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Όταν θέλησε να «καθαρίσει» το ματς χωρίς να μπλέξει σε περιπέτειες, απλά το έκανε. Δυνάμωσε στην άμυνα, σταμάτησε τους εύκολους πόντους του Κολοσσού στο «ζωγραφιστό» και τα υπόλοιπα αποτέλεσαν... τυπική διαδικασία.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Μάικ Τζέιμς έκανε τη διαφορά και ήταν ο πιο σταθερός παίκτης του Παναθηναϊκού. Συγκεκριμένα, τελείωσε το ματς με 19 πόντους έχοντας 4/5 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 8/9 βολές. Ο Κρις Σίνγκλετον τον ακολούθησε απόδοση με 12 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα και 3 τάπες!

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Τσούκου δεν βοήθησε καθόλου τον Κολοσσό έχοντας 0/1 τρίποντο και 1 λάθος σε 10 λεπτά συμμετοχής/

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, όταν τα τρίποντα του Παναθηναϊκού συνδυάστηκαν και με την καλή άμυνα με αποτέλεσμα να φτάσει η διαφορά και στους 13 πόντους (71-58).

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Ο Τζέιμς Φελντέιν μπορεί να ήταν... άκεφος, αλλά τα δύο σερί τρίποντα στην 3η περίοδο στάθηκαν αρκετά για να «κόψουν» τα πόδια των παικτών του Κολοσσού.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η φοβερή τάπα στα... ίσια του Ρέντικ πάνω στον Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος προσπάθησε να καρφώσει αλλά ο Αμερικανός τον φιλοδώρησε με ένα μεγαλοπρεπέστατο μπλοκ!

ΤI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός το κάκιστο παιχνίδι του στην άμυνα στο α' ημίχρονο, ενώ ο Κολοσσός τα 5/17 τρίποντα και τα 16 λάθη.

Τα δεκάλεπτα: 22-25, 46-46, 55-64, 73-82

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα