Ντουράντ - Ουέστμπρουκ: Once brothers (vids)

Ντουράντ - Ουέστμπρουκ: Once brothers (vids)

bet365

Ο Κέβιν Ντουράντ υποδέχεται τον Ράσελ Ουέστμπρουκ και το gazzetta.gr παρουσιάζει ό,τι ειπώθηκε μεταξύ των δυο ανδρών από την απόφαση του KD να μετακομίσει στο Σαν Φρανσίσκο.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Κέβιν Ντουράντ ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα ότι παίρνει το ταλέντο του και μετακομίζει στο Όουκλαντ, για να φορέσει τη φανέλα των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Ήταν 4 Ιουλίου και το ΝΒΑ είχε... παραλύσει! Οι τότε διαπραγματεύσεις των ομάδων με τους free agents διακόπηκαν αφού άπαντες περίμεναν την μεγάλη απόφαση του KD, για να ακολουθήσει πανδαιμόνιο στα social media! Ο Ντουράντ, λοιπόν, ανακοίνωσε μέσω του «Players Tribune» την απόφασή του να αποχαιρετήσει τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ για την ομάδα που έκανε το καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία του ΝΒΑ (73-9).

Λίγοι το περίμεναν, όμως η πίεση των «Πολεμιστών» στον Ντουράντ έφερε το αποτέλεσμα που ονειρεύονταν στο Σαν Φρανσίσκο, πλαισιώνοντας τους Στεφ Κάρι, Κλέι Τόμπσον, Ντρέιμοντ Γκριν με έναν κορυφαίο σκόρερ και δημιουργώντας ένα πανίσχυρο σύνολο! Ήταν μια απόφαση που συζητήθηκε όσο καμία άλλη τα τελευταία χρόνια, ξεπερνώντας τη «Desicion» του ΛεΜπρόν Τζέιμς, το 2010, όταν ο «King» άφησε τους Καβαλίερς για τους Χιτ.

Τα μηνύματα περί «προδοσίας» έδιναν και έπαιρναν στην Οκλαχόμα. Κάποιοι, δε, έφτασαν στο σημείο να κάψουν φανέλες του! Ο Ντουράντ πήγε στην ομάδα που απέκλεισε την Οκλαχόμα στους τελικούς της Δύσης ανατρέποντας το 1-3 σε 4-3 κι εν συνεχεία εξήγησε ότι η απώλεια του τίτλου έκανε πιο εύκολη την απόφασή του να υπογράψει στους Ουόριορς! Έτσι οι Θάντερ έριξαν όλο το βάρος στην παραμονή του Ράσελ Ουέστμπρουκ, ο οποίος συμφώνησε τελικά για τριετή επέκταση συμβολαίου έναντι 85 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι δυο τους θα τεθούν αντιμέτωποι τα ξημερώματα (4/11, 04:30) σε ένα παιχνίδι που δεν είναι, απλώς, ένα ακόμα ματς της regular season και τo gazzetta.gr παρουσιάζει τις εκατέρωθεν... φιλοφρονήσεις από τη στιγμή που οι δρόμοι τους χώρισαν.

«Δεν είπα ποτέ στον Ράσελ ότι θα μείνω!»

Αρχικώς, η είδηση που διαδόθηκε ότι ο Κέβιν Ντουράντ εκμυστηρεύτηκε στον Ράσελ Ούεστμπρουκ και στον Νικ Κόλισον ότι θα έμενε στους Θάντερ λίγο πριν τα ραντεβού που έκανε με τους Ουόριορς, διαψεύστηκε από τον ίδιο τον KD: «Είναι λάθος. Δεν το είπα. Λέξεις που να λένε πως θα μείνω με αποδέκτες τον Ράσελ και τον Νικ δεν βγήκαν ποτέ από το στόμα μου. Συναντηθήκαμε ως συμπαίκτες, αλλά καμία υπόσχεση δεν δόθηκε από μένα. Σε αυτήν την ηλικία δεν μπορώ να ελέγξω τι υποστηρίζει ο καθένας εκεί έξω. Οποιοσδήποτε μπορεί να βγει εκεί έξω και να πει ότι θέλει και ο κόσμος να τον πιστέψει. Δεν λειτουργώ έτσι. Άκουσα κόσμο να λέει την ιστορία, αλλά δεν είναι αληθινή».

«Έμαθα ότι πήγε στους Ουόριορς από τα social media »

Εν συνεχεία ο «Russ» υπογράμμισε ότι έμαθε για την αποχώρηση του Ντουράντ από τα social media: «Είχα μιλήσει με τον Κέβιν στη διάρκεια της περιόδου που ήταν ελεύθερος, αλλά όχι στη συνέχεια. Έμαθα πως πήγε στους Ουόριορς από τα ΜΜΕ και τα social media. Καταλαβαίνω πώς είναι να είσαι free agent και το να έχεις την ευκαιρία να πας κάπου που θες. Κάποιοι άνθρωποι διαχειρίζονται διαφορετικά κάποιες καταστάσεις κι εγώ δεν έχω πρόβλημα. Όταν αποφάσισε, είπα στον τζένεραλ μάνατζερ "τι θα κάνουμε τώρα;". Πάντα σκέφτομαι τι πρέπει να κάνουμε για να βελτιώσουμε την ομάδα κι αυτό είναι το μόνο που με ενδιαφέρει». Τέλος, τόνισε για το αν κρατάει κακία στον Ντουράντ: «Ήμασταν μαζί για οκτώ χρόνια κι αυτό δεν το πετάς έτσι. Τώρα είναι σε μια άλλη ομάδα, αλλά κάποια στιγμή θα μιλήσουμε».

«Ο Ντουράντ και ο Ουέστμπρουκ θα το μετανιώσουν!»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η τοποθέτηση του πρώην συμπαίκτη τους στην Οκλαχόμα, Κέντρικ Πέρκινς, ο οποίος εξήγησε ότι ο Κέβιν Ντουράντ και ο Ράσελ Ουέστμπρουκ δεν εκτίμησαν ποτέ ο ένας τον άλλον, χάνοντας έτσι μια τεράστια ευκαιρία στους Θάντερ! «Κατά τη γνώμη μου, ο "Russ" και ο "KD" δεν εκτίμησαν ποτέ ο ένας τον άλλον στον βαθμό που θα έπρεπε να το κάνουν! Για παράδειγμα, ο Ουέστμπρουκ δεν εκτίμησε ποτέ ότι είχε δίπλα του έναν παίκτη σαν τον Ντουράντ! Δεν είπε ποτέ "είμαι συμπαίκτης με τον Ντουράντ και πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα!". Το ίδιο συνέβη και με τον "KD". Μιλάμε για δυο εκ των κορυφαίων πέντε παικτών στο ΝΒΑ, οι οποίοι μάλιστα έτυχε να αγωνίζονται στην ίδια ομάδα! Ποτέ δεν εκτίμησαν ο ένας τον άλλον και, πίστεψέ με, θα το σκέφτονται έπειτα από 10 χρόνια και θα το μετανιώσουν! Θα μετανιώσουν για το γεγονός ότι δεν κατάλαβε ποτέ ο ένας την αξία του άλλου» ανέφερε χαρακτηριστικά στο The Vertical Podcast.

«Στους Ουόριος δεν έχουμε εγωιστές!»

Ο Κέβιν Ντουράντ, λοιπόν, συμφώνησε με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς για να διεκδικήσει το δαχτυλίδι του πρωταθλητή που τόσο πολύ ποθεί και μίλησε στην washingtonpost.com, δείχνοντας πλήρη επίγνωση για τις αντιδράσεις που προκάλεσε. Παράλληλα αναφέρθηκε στο γεγονός πως μαζεύονται στους Ουόριορς πολλοί σκόρερ αλλά υπάρχει μόνο μία μπάλα: «Δεν έχουμε παίκτες εγωιστές στην ομάδα, αυτό είναι σημαντικό. Νομίζω πως όλοι περιμένουν από εμάς να παίξουμε εγωιστικά, αλλά εμείς θέλουμε απλά να βγούμε εκεί έξω κι να κερδίσουμε, να παίξουμε με τον σωστό τρόπο. Αυτό κάνουν ήδη οι Ουόριορς και είναι σειρά μου να προσαρμοστώ σε αυτό που κάνουν».

«Με νοιάζουν οι "εγωιστές" που έχω εδώ»

Από ένα σημείο και μετά, ο Ράσελ Ουέστμπρουκ... βαρέθηκε να ασχολείται με την μετακίνηση του Ντουράντ στο Γκόλντεν Στέιτ. Ρωτήθηκε για πολλοστή φορά και διευκρίνισε πως τον ενδιαφέρουν τα του οίκου του. «Δεν με νοιάζει. Η δουλειά μου είναι τι συμβαίνει εδώ. Με νοιάζει τι γίνεται με όλους τους "εγωιστές" που προφανώς έχουμε εδώ. Δεν με νοιάζει κάτι άλλο, δεν με ενδιαφέρει. Η δουλειά μου είναι να με νοιάζει τι γίνεται εδώ. Ειλικρινά, κουράστηκα να μιλάω γι' αυτό το θέμα. Δεν πρόκειται να απαντήσω σε τέτοιες ερωτήσεις ξανά. Το λέω για να το ξέρετε. Δεν μιλάω άλλο γι' αυτό».

«Ο Ράσελ είναι αδελφός μου!»

Λίγες ημέρες πριν από το αποψινό παιχνίδι, ο Κέβιν Ντουράντ έσπευσε να αναφερθεί στη σχέση του με τον Ράσελ Ουέστμπρουκ, εξηγώντας ότι δεν έχει τίποτα μαζί του και πως όλα γίνονται για λόγους ίντριγκα. «Είμαστε αδέλφια! Όλοι μας έβλεπαν στο γήπεδο. Πως λοιπόν σχολιάζεις τη σχέση μας έξω από το μπάσκετ; Τα δεδομένα ήταν μόνο τα μπασκετικά. Αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι τύπος είμαι όταν βρίσκομαι με τον Ράσελ και το αντίθετο. Δεν έχετε ιδέα. Ό,τι ακούω είναι ψέματα. Όλα αυτά ότι επιτίθεμαι στους Θάντερ και τον Ουέστμπρουκ γίνονται για να μας χωρίσουν. Το έκαναν και όταν παίζαμε μαζί και τώρα θα γίνεται ακόμα περισσότερο. Δεν έχω τίποτα εναντίον του Ράσελ και δεν θα έπρεπε. Πιστεύω πως ούτε αυτός έχει κάτι εναντίον μου. Όλα γίνονται για να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον ο προσεχής μας αγώνας. Αυτό θέλουν, αλλά δεν θα τους αφήσω να μπούνε ανάμεσα μας. Αγαπώ τον Ρας. Δεν με ενδιαφέρει τι λέει ο καθένας. Δεν με νοιάζει τι λέει ή τι υποστηρίζουν οι φίλαθλοι. Απλά είναι μία δύσκολη στιγμή για τη σχέση μας. Αλλά αγαπώ τον Ρας και την οικογένεια του».

Περισσότερα, προσεχώς...

 

NBA Τελευταία Νέα