Δημάκος στο Gazzetta: «Η... τρέλα του κόουτς δίνει ώθηση, να "χτυπήσουμε" παρέα την άνοδο»

Νίκος Καρφής
Δημάκος στο Gazzetta: «Η... τρέλα του κόουτς δίνει ώθηση, να "χτυπήσουμε" παρέα την άνοδο»

bet365

Ο Γιάννης Δημάκος μίλησε στο Gazzetta για τη μάχη του Τρίτωνα για άνοδο στην Basket League και τον... τελικό που έρχεται στην έδρα του Ψυχικού, ενώ στάθηκε στην... φλόγα του προπονητή του, Μιχάλη Μιχελάκου.

O Tρίτων έμεινε... ζωντανός στη διεκδίκηση του δεύτερου εισιτηρίου που οδηγεί στην Α1. Η ομάδα του Μιχελάκου κατάφερε να διαφυλάξει την έδρα της, αφού εντυπωσίασε κόντρα στο Ψυχικό και επικράτησε με 94-58, ισοφαρίζοντας τη σειρά των μπαράζ ανόδου και δίνοντας παράταση στην αγωνία για το φινάλε της Α2. Το καθοριστικό ματς που θα κρίνει την άνοδο θα γίνει την Τετάρτη 1 Ιουνίου στις στο Ψυχικό.

Σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο ματς για τον Τρίτωνα, ο Γιάννης Δημάκος βγήκε μπροστά και έδειξε την ποιότητα του, τελειώνοντας με 22 πόντους και 5/7 τρίποντα. Ο έμπειρος περιφερειακός ήταν εκεί όταν η ομάδα του τον χρειάστηκε και πρωταγωνίστησε σε μια εντυπωσιακή νίκη πριν τον... τελικό που έρχεται στο Ψυχικό.

Ο 31χρονος σούτινγκ γκαρντ που εκτός των 22 πόντων του, είχε 5 ασίστ, 4 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 26 στην αξιολόγηση, μίλησε στο Gazzetta για τη μεγάλη νίκη που κράτησε... ζωντανό τον σύλλογο από τα Σεπόλια στη μάχη της ανόδου, ενώ στάθηκε στον... τελικό που θα κρίνει ποιος θα ακολουθήσει την Καρδίτσα και θα ανέβει στη μεγάλη κατηγορία. Αναφέρθηκε στην απουσία του Απόλλωνα Τσόχλα, ενώ ξεχώρισε την δουλειά του κόουτς Μιχελάκου και την... τρέλα του που δίνει έξτρα ώθηση στην ομάδα.

ξ

Για την απόδοση της ομάδας του στο ματς «ζωής και θανάτου» και τον... τελικό που έρχεται την Τετάρτη 1 Ιουνίου στο Ψυχικό, είπε: «Πολύ σημαντική η αντίδραση μας. Παλέψαμε στην έδρα μας και καταφέραμε να φτάσουμε στο καθοριστικό Game 3 που θα κρίνει την άνοδο. Είμαστε σε καλή κατάσταση σωματικά. Είναι ένας τελικός και όποιος δείξει περισσότερη διάθεση μέσα στο παρκέ, θα κερδίσει και θα πανηγυρίσει στο τέλος την άνοδο»

Για τη σεζόν του Τρίτωνα, η οποία θα κριθεί σε ένα ματς-τελικό, ανέφερε: «Είμαι χαρούμενος που φτάσαμε ως εδώ και μπορούμε να διεκδικήσουμε την άνοδο στη Basket League. Όλο αυτό τον καιρό προπονούμαστε για αυτά τα μεγάλα ματς και είμαστε έτοιμοι».

Για το ατού που έχει ο σύλλογος, αφού διαθέτει έναν προπονητή σαν τον Μιχελάκο που βρίσκεται πολλά χρόνια στην τεχνική ηγεσία του: «Ο κόουτς είναι πολλά χρόνια στην ομάδα. Το θέλει πάρα πολύ και μας δίνει έξτρα ώθηση αυτή η τρέλα που έχει».

Για το αν αισθάνεται δικαιωμένος με την επιλογή που έκανε το καλοκαίρι να πάει σε ομάδα της Α2 με υψηλές βλέψεις, ενώ στο παρελθόν είχε παραστάσεις στην Α1 σε ομάδες όπως ο Προμηθέας, ο Κολοσσός και ο Ιωνικός: «Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος για την απόφαση που πήρα και ελπίζω να τα καταφέρουμε και να πανηγυρίσουμε την άνοδο».

νν

Για την απόδοση του στη μεγάλη νίκη του Τρίτωνα με 94-58, παραδέχθηκε: «Αυτή τη φορά ήμουν εγώ, στη σειρά με το Μεσολόγγι, ήταν κυρίως ο Νεμάνια (Μανοίλοβιτς)».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ομαδική δουλειά που είναι σημαντική στο ματς κόντρα στο Ψυχικό: «Θα πρέπει να... χτυπήσουμε όλοι παρέα. Αυτός είναι ο στόχος μας για το παιχνίδι που έρχεται».

Τέλος μίλησε για τον Απόλλωνα Τσόχλα που στάθηκε άτυχος με τον τραυματισμό του: «Μας λείπει πολύ ο Απόλλωνας. Παίζουμε γι' αυτόν από τη στιγμή που ήρθε ο τραυματισμός του».

@Photo credits: INTIME
 

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ - ELITE LEAGUE Τελευταία Νέα