Τσινέκε στο Gazzetta: «Προσβολή η 16η θέση στα rankings του EuroBasket»

Τσινέκε στο Gazzetta: «Προσβολή η 16η θέση στα rankings του EuroBasket»

Η Έλενα Τσινέκε με τη φανέλα της Εθνικής.

bet365

Η Έλενα Τσινέκε δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το όνειρο του WNBA. Και αυτή η προσπάθεια ξεκινάει από το καλοκαίρι και τη συμμετοχή της με την Εθνική ομάδα στο EuroBasket Γυναικών.

Η Έλενα Τσινέκε έβγαλε τη φανέλα των Γουάσινγκτον Μίστικς, φόρεσε αυτή της Εθνικής ομάδας για το EuroBasket 2023. Και περιμένει. Η επόμενη της ομάδα θα γίνει γνωστή τις επόμενες ημέρες, με την απόφοιτο του Σάουθ Φλόριντα να επιμένει για την επιστροφή της στο WNBA.

Το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν έχει αρκετές πιθανότητες, αλλά η Τσινέκε θα συνεχίσει να ψάχνει τον τρόπο για να βρει έναν άλλον σύλλογο στο WNBA.

Μέχρι να συμβεί αυτό, θα φοράει τη φανέλα της Εθνικής. Με την πρόκληση του EuroBasket να βρίσκεται μπροστά στην ίδια και στις συμπαίκτριες της.

«Να πάμε στην επόμενη φάση»

«Όσο περνάει ο καιρός, τα βρίσκουμε καλύτερα η μία με την άλλη, έχουμε περισσότερο χημεία. Εγώ δεν ήμουν από την αρχή της προετοιμασίας, αλλά είμαστε σε κατάσταση που χρειαζόμαστε αρκετή βελτίωση, αλλά πιστεύουμε ότι μπορούμε. Με πίστη όλα γίνονται, οι περισσότεροι μας θεωρούν μία ομάδα με χαμηλό ταβάνι, αλλά αν βάλουμε υψηλά στάνταρντς θα μπορέσουμε να πάμε ψηλότερα και να πάμε στην επόμενη φάση», είπε η Τσινέκε στο Gazzetta μετά το τέλος του νικηφόρου φιλικού τεστ της Ελλάδας με την Κροατία για το 2ο τουρνουά «Βάσω Μπεσκάκη».

Η Τσινέκε ρωτήθηκε για την 16η θέση που έχει τοποθετήσει τη FIBA την ελληνική ομάδα, ενόψει του EuroBasket και η απάντησή της ήταν ξεκάθαρη: «Είναι προσβολή και είναι κίνητρο. Αλλά το θέμα είναι να αφοσιωθούμε στο στόχο μας και να αφήσουμε όλα αυτά εκτός της δουλειάς που κάνουμε. Οι Αμερικάνοι λένε ότι αυτά πρέπει να γίνονται... mute και αυτό θέλουμε να κάνουμε».

@Photo credits: INTIME
 

Τελευταία Νέα