Λιόλιος: «Η FIBA έκανε το πρώτο βήμα ενότητας στο ευρωπαϊκό μπάσκετ»

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Ο Βαγγέλης Λιόλιος μίλησε για την κίνηση της FIBA να αλλάξει τις ημερομηνίες των «παραθύρων» για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, προκειμένου να μπορέσουν να αγωνιστούν οι παίκτες της EuroLeague.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος ξεστόμισε αρκετές φορές τη λέξη «ενότητα». Ο πρόεδρος της ΕΟΚ βρέθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΟΔΚΕ στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών και στην οποία έδωσαν το «παρών» και τιμήθηκαν οι Βασίλης Σπανούλης, Γιάννης Μπουρούσης και Κώστας Τσαρτσαρής.

Και μίλησε για την απόφαση της FIBA να τελέσει τα δύο τελευταία «παράθυρα» των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο σε δύο ημέρες, αντί για τέσσερις, προκειμένου οι ομάδες που αγωνίζονται στη EuroLeague να επιτρέψουν στους παίκτες τους να αγωνιστούν με το εθνόσημο.

Σε αυτό το σημείο ο Βαγγέλης Λιόλιος ανέφερε ξανά τη λέξη ενότητα. «Μόλις χθες ανακοινώθηκε και κάτι από τη FIBA, την ”ομπρέλα” μας. Ήταν το πρώτο βήμα ενότητας στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ. Όλοι γνωρίζετε ότι ζήτησε να μεταφερθούν όλοι οι αγώνες των Εθνικών Ομάδων, που έπεφταν πάνω στην EuroLeague κατά μια ημέρα. Εκανε ένα βήμα πίσω. Εγώ θα έλεγα ένα βήμα μπροστά. Περιμένουμε, λοιπόν, αντίστοιχα και από την EuroLeague να κάνει κι εκείνη ένα βήμα μπροστά, έτσι ώστε στο τέλος της σύντομης διαδρομής, μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, να είναι ενωμένο ολόκληρο το Ευρωπαϊκό μπάσκετ», είπε ο πρόεδρος της ΕΟΚ.

Και συνέχισε: «Αν, λοιπόν, οραματίζομαι κάτι στο επόμενο χρονικό διάστημα, στην επόμενη χρονιά, θα είναι ένα ενωμένο Ευρωπαϊκό μπάσκετ και ενωμένες δυνάμεις στην Ελλάδα για να πάμε μπροστά. Γιατί;

Για να ξαναβγούμε στους δρόμους; Για να μπορέσει το μπάσκετ να ξαναμπεί στην κοινωνία. Μόνον με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να είμαστε υπερήφανοι, να ξέρουμε ότι αφήνουμε όλοι κάτι πίσω μας και να λέμε ότι κάτι κάναμε κι εμείς σε αυτό το άθλημα, κάπως βοηθήσαμε κι εμείς την κοινωνία, κάπως δείξαμε τον δρόμο για την επόμενη ημέρα στα παιδιά μας. Ευχαριστώ πολύ γιατί η ΟΔΚΕ ήταν ο λόγος που βρεθήκαμε όλοι εμείς εδώ ενωμένοι σε αυτήν την αίθουσα».

@Photo credits: INTIME