Βαγγέλης Μάντζαρης: Μόλις ο 3ος Έλληνας παίκτης που θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Πολωνίας!

Ευαγγελος Στελλάκης
Ο Βαγγέλης Μάντζαρης ετοιμάζεται να γίνει μόλις ο τρίτος Έλληνας παίκτης που θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Πολωνίας, μετά τους Χρήστο Χαρίση και Νίκο Παππά που είχαν προηγηθεί.

Η λίστα των Ελλήνων παικτών που έχουν περάσει από το πρωτάθλημα της Πολωνίας είναι αρκετά μικρή, αλλά όπως όλα δείχνουν θα προστεθεί σε αυτήν ακόμη ένα όνομα.

Ο πρώην παίκτης του Περιστερίου Βαγγέλης Μάντζαρης (31χρ, 1.94μ.), που συμφώνησε με την πρωταθλήτρια Σταλ Οστρόβ, αναμένεται να γίνει μόλις ο τρίτος παίκτης στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ που παίρνει μεταγραφή στη συγκεκριμένη ευρωπαϊκή λίγκα.

Ο πρώτος Έλληνας παίκτης που πήρε μεταγραφή σε ομάδα του πολωνικού πρωταθλήματος ήταν ο Χρήστος Χαρίσης. Ο παλαίμαχος γκαρντ (με 91 συμμετοχές στην EuroLeague στο βιογραφικό του, 78 εξ' αυτών με τον Ολυμπιακό) είχε περάσει από την τότε νταμπλούχο Πρόκομ Τρεφλ, η οποία πλέον έχει μετονομαστεί σε Άρκα Γκντίνια, πίσω στη σεζόν 2007-08.

Ο δεύτερος της ιστορίας είναι αρκετά πιο πρόσφατος. Ο λόγος για τον συνομήλικο και παλιό συμπαίκτη του Μάντζαρη στην Εθνική, Νίκο Παππά, ο οποίος τον περασμένο Φλεβάρη αγωνίστηκε σε 3 παιχνίδια με την Ζιελόνα Γκόρα. Ωστόσο ήταν άτυχος καθώς την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος, σε ματς κόντρα στην Άνβιλ, υπέστη ρήξη αχίλλειου.

Πλέον ο Μάντζαρης είναι έτοιμος να ενταχθεί σε αυτήν την ιδιαίτερα «κλειστή» λίστα παικτών, στην δεύτερη εκτός Ελλάδας περιπέτεια της καριέρας του μετά την Ούνιξ (2019).

Αξίζει να αναφέρουμε πως στην πολωνική λίγκα, γνωστή κι ως PLK, συμμετέχουν 16 ομάδες. Η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις είναι η Σλασκ Βρότσλαβ που αριθμεί 17 τίτλους (αν κι η τελευταία της επιτυχία συναντάται στο 2002), ενώ έχει την σχετική πρωτιά και στα κύπελλα με 14.