Τα αθλήματα που πρέπει να δοκιμάσεις το 2021

Gazzetta team
Τα αθλήματα που πρέπει να δοκιμάσεις το 2021

bet365

Από τρέξιμο και κολύμπι μέχρι αναρρίχηση και ελεύθερη πτώση.

Μπήκε η νέα χρονιά και ήρθε η ώρα για νέες προκλήσεις, νέα ταξίδια (εφόσον μας το επιτρέψουν οι συνθήκες), νέους στόχους και νέες εμπειρίες. Τι νέο είσαι έτοιμος να δοκιμάσεις προκειμένου το 2021 -έστω σε προσωπικό επίπεδο- να είναι καλύτερο από το 2020;

Οι επιλογές σου σε κάθε πτυχή της ζωής είναι αμέτρητες. Εμείς, σε αυτό το κείμενο θα σταθούμε στον αθλητισμό προτείνοντάς σου πέντε σπορ που πρέπει να δοκιμάσεις αυτή τη χρονιά. Πέντε σπορ στα οποία θα μπορέσεις να βελτιώσεις τις επιδόσεις σου χάρη στο Fenix 6, το κορυφαίο smartwatch της Garmin, το οποίο διαθέτει στεφάνη, πλήκτρα και πλάτη από ανοξείδωτο ατσάλι ή τιτάνιο.

Πάμε να δούμε τη σχετική λίστα:

1. Τρέξιμο

Το τρέξιμο αποτελεί την ωραιότερη μόδα των τελευταίων ετών. Μια μόδα που ακόμα και αν εξαφανιστεί -αν και δεν έχει δείξει κάτι τέτοιο, αφού κάθε χρόνο οι δρομείς όλο και αυξάνονται- κάνει καλό στην υγεία και την ψυχολογία των συμμετεχόντων.

Αξίζει να το ξεκινήσεις τη νέα χρονιά, καθώς δεν απαιτεί να έχεις κάποιο υπόβαθρο στη γυμναστική, ενώ μπορείς να το προσαρμόσεις πάνω σου. Μπορείς να τρέξεις, όποια ώρα θες και σε όποιο μέρος θες (από διάδρομο στο σπίτι μέχρι κάποιο πάρκο ή γήπεδο).

Όσον αφορά τον εξοπλισμό, πέρα από καλά αθλητικά παπούτσια για να αποφύγεις ενδεχόμενους τραυματισμούς το μόνο που θα χρειαστείς είναι το Fenix 6, το smartwatch το οποίο διαθέτει άλλο προφίλ για τρέξιμο σε εξωτερικό χώρο και άλλο σε εσωτερικό. Επίσης, μπορεί να σου δώσει εξειδικευμένες μετρήσεις για κάθε προπόνηση όπως απόσταση, θερμίδες, ρυθμό, αερόβιο και αναερόβιο όφελος και χρόνο σε κάθε ζώνη καρδιακών παλμών.

2. Αναρρίχηση

Μπορεί η χώρα μας να διαφημίζεται παγκοσμίως για τα νησιά, τον ήλιο και τη θάλασσά της, ωστόσο δεν υστερεί καθόλου σε ορεινό όγκο. Το αντίθετο μάλιστα. Υπάρχουν βουνά τόσο εντός Αττικής όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, τα οποία ενδείκνυνται τόσο για πεζοπορία όσο και για αναρρίχηση.

Υμηττός, Πήλιο, Ταΰγετος, Όλυμπος περιμένουν να τους ανακαλύψεις. Αν δεν έχεις εμπειρία από αναρρίχηση υπάρχουν χιλιάδες μονοπάτια στα οποία μπορείς τόσο να γυμναστείς όσο και να έρθεις σε επαφή με την ελληνική φύση. Αν πάλι θέλεις να νιώσεις την αδρεναλίνη σου να ανεβαίνει και να κατακτήσεις κορυφές, η επιλογή είναι δική σου.

3. Κολύμβηση

Είτε ξεκινήσεις το κολύμπι σε πισίνα είτε στη θάλασσα πρόκειται για ένα από τα καλύτερη ήδη γυμναστικής. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως οι στους περισσότερους μυοσκελετικούς τραυματισμούς οι γιατροί παροτρύνουν τους ασθενείς τους να ξεκινήσουν την κολύμβηση προκειμένου να αποθεραπευτούν.

Σύμμαχό σου και σε αυτή τη νέα εμπειρία θα βρεις το smartwatch Fenix 6, το οποίο είναι αδιάβροχο μέχρι 100μ. βάθος και η μπαταρία του αντέχει από 10 ημέρες μέχρι 24 ημέρες ανάλογα με το μοντέλο και τη χρήση.

4. Γκολφ

Γκολφ; Στην Ελλάδα; Ναι, γιατί όχι; Μπορεί να μην υπάρχει ένα γήπεδο γκολφ κάθε πεντακόσια μέτρα, όπως συμβαίνει με το μπάσκετ, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι χώροι για να δοκιμάσεις τις ικανότητές σου στο συγκεκριμένο άθλημα.

Ένα άθλημα, στο οποίο εκτός από το σώμα γυμνάζεις και το μυαλό, αφού πριν από κάθε χτύπημα υπολογίζεις πολλές παραμέτρους (καιρό, ποιότητα γρασιδιού) προκειμένου να πετύχεις τον στόχο σου.

5. Ελεύθερη πτώση

Η ελεύθερη πτώση δεν είναι και δεν χρειάζεται να είναι για όλους. Παρ΄όλα αυτά, αν θέλεις κάτι με πολλή αδρεναλίνη, κάτι που θα σε κάνει να μπεις δυναμικά στο 2021 και να δεις την ζωή με άλλο μάτι, σίγουρα η ελεύθερη πτώση είναι το νέο σου χόμπι.

Η απόλαυση της μοναδικής αυτής εμπειρίας μεγαλώνει ακόμα περισσότερο όταν στον καρπό σου έχεις ένα Fenix 6, το οποίο είναι εξοπλισμένο με αισθητήριο παλμών από των καρπό, παλμικό οξύμετρο, αλτίμετρο, βαρόμετρο, ηλεκτρονική πυξίδα, δορυφορικό δέκτη GPS/GLONASS/Galileo, θερμόμετρο και αξελερόμετρο.

Λοιπόν, εσύ με ποιο νέο σπορ θα κάνεις ποδαρικό στο 2021;

 

Τελευταία Νέα