Ο Φράνκο της γκέλας (videos)

Ο Φράνκο της γκέλας (videos)

Μάκης Σταθάτος
Ο Φράνκο της γκέλας (videos)

bet365

Πληθαίνουν τα σενάρια για αντικατάσταση του Φράνκο Κοστάντσο, μετά τα συνεχή λάθη στα ματς του Ολυμπιακού. Το gazzetta.gr σας θυμίζει τις γκέλες του Αργεντινού τερματοφύλακα.

«Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και τον τσακώσανε», λέει ο λαός και η φράση ταιριάζει γάντι στον Ολυμπιακό. Διότι μέχρι τώρα οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν πληρώσει στο πρωτάθλημα τα συνεχόμενα λάθη του Κοστάντσο, κάτι το οποίο συνέβη απέναντι στον ΟΦΗ για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο πρώην τερματοφύλακας της Βασιλείας δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη και δεν δείχνει να αντεπεξέρχεται στον ρόλο του αντι-Νικοπολίδη που έψαχναν απεγνωσμένα να βρουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού το καλοκαίρι. Ήδη οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν πληρώσει ακριβά τις γκέλες του Κοστάντσο στην Ευρώπη με εντός έδρας ήττα από τη Μαρσέιγ, αλλά και σε αυτή στο Λονδίνο με την Άρσεναλ όπου ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να έχει πάρει κάτι καλύτερο από το ματς.

Τα πρώτα σημάδια πάντως είχαν φανεί από τα καλοκαιρινά φιλικά με αποκορύφωμα το ματς με τη Χέρενφεν, το οποίο ήταν εφιαλτικό για τον Κοστάντσο. Ο Αργεντινός πορτιέρο είναι ξεκάθαρο ότι εμφανίζει πρόβλημα προσαρμογής, ενώ ο παράγοντας ψυχολογία δεν είναι με το μέρος του. Παρ’ όλα αυτά, μέχρι τώρα είχε τη στήριξη του Ερνέστο Βαλβέρδε αλλά και των ανθρώπων του Ολυμπιακού. Ας θυμηθούμε όμως τις γκέλες του Κοστάντσο σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ολυμπιακός-Μαρσέιγ 0-1
Ο Μορέλ κάνει την προσπάθεια από τα αριστερά, βγάζει συρτή σέντρα, όμως ο Κοστάντσο ενώ φαίνεται να ελέγχει τη φάση δεν βγαίνει να μαζέψει την μπάλα. Έτσι δίνει την ευκαιρία στον Λούτσο Γκονζάλες να τον προλάβει και να τον εκτελέσει στην κλειστή του γωνία.

Ολυμπιακός-Ξάνθη 2-1
Ο Μαρσελίνιο μπαίνει από τα αριστερά στην περιοχή του Ολυμπιακού και εκτελεί τον Κοστάντσο στην κλειστή του γωνία. Ο «ερυθρόλευκος» τερματοφύλακας μένει «άγαλμα» και αντιδρά σηκώνοντας το δεξί του χέρι την ώρα που η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα του.

Εργοτέλης-Ολυμπιακός 2-3
Στο δεύτερο γκολ του Εργοτέλη, το οποίο προέρχεται από κόρνερ, ο Κοστάντσο δεν «καθαρίζει» τη φάση όταν ο Γιοβάνοβιτς σουτάρει από κοντά. Στη συνέχεια της φάσης ο Ρομάνο πετυχαίνει το γκολ ενώ ο Αργεντινός είναι εξουδετερωμένος.

Άρσεναλ-Ολυμπιακός 2-1
Ο Σάντος κάνει εξαιρετική προσπάθεια από τα αριστερά. Αφού αποφεύγει τον Μαρκάνο εκτελεί τον Κοστάντσο από την κλειστή του γωνία, ένα σουτ το οποίο ο τερματοφύλακας των πρωταθλητών Ελλάδας θα μπορούσε να είχε αποτρέψει.

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1
Και σε αυτή την αναμέτρηση το μερίδιο ευθύνης που φέρει ο Κοστάντσο στο γκολ που δέχεται ο Ολυμπιακός είναι μεγάλο. Ο Γκαρσία εκτελεί το κόρνερ, αλλά ο Αργεντινός αδυνατεί να μπλοκάρει την μπάλα και να τελειώσει τη φάση, με αποτέλεσμα ο Μπαλάφας να εκμεταλλευτεί την αναμπουμπούλα και να κάνει το 0-1.

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1
Στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ ο Κοστάντσο δεν έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το γκολ, αφού η «φωτοβολίδα» του Λεονάρντο είναι σχεδόν άπιαστη. Όμως η αντίδρασή του προβληματίζει, καθώς ο Αργεντινός ούτε καν πέφτει, κοιτώντας την μπάλα να καταλήγει στην εστία του.

Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-2
Αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός πληρώνει την γκέλα του Κοστάντσο σε ματς πρωταθλήματος. Ο Λόπεθ εκτελεί το φάουλ, αλλά ο τερματοφύλακας των «ερυθρολεύκων» στην έξοδό του, αντί για την μπάλα βρίσκει τον Μαρκάνο. Ο Μάντζιος επωφελείται και σημειώνει με κεφαλιά το γκολ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα