«'Ετσι και στο ΕURO!»

«'Ετσι και στο ΕURO!»

Gazzetta team
«'Ετσι και στο ΕURO!»

bet365

Πανέτοιμος και ανυπόμονος να αγωνιστεί στο EURO 2012 με την Εθνική μας δήλωσε ο Γιώργος Φωτάκης, ο οποίος στάθηκε στη νίκη - πρόκριση που πέτυχε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κόντρα στην Γεωργία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Φωτάκης στον «Κόσμο του Επενδυτή»:

Έχεις συνειδητοποιήσει καταρχήν ότι το δικό σου γκολ μας έστειλε στην τελική φάση του Euro 2012;

«Ήταν ένα κρίσιμο γκολ, χωρίς αμφιβολία. Αλλά δεν ήταν το μοναδικό σε όλη αυτή την πορεία της ομάδας στην προκριματική φάση. Υπήρχαν και άλλα που ήταν εξίσου σημαντικά. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν σε αυτή την πορεία».

Όταν είδες την μπάλα να περνάει και τον τερματοφύλακα και να καταλήγει στα δίχτυα, ποια ήταν η πρώτη σου σκέψη;

«Ότι είμαστε με το… ενάμιση πόδι στο Euro! Ότι πλέον πολύ δύσκολα θα χάσουμε την πρόκριση. Και αυτή η σκέψη μού έδωσε απίστευτη χαρά».

Είναι, πάντως, σήμα κατατεθέν του Γιώργου Φωτάκη τα μακρινά σουτ. Φημίζεσαι για τα δυνατά σου πόδια…

«Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει και όποτε δίνεται η ευκαιρία προσπαθώ να επιχειρώ τέτοια σουτ. Τη στιγμή, μάλιστα, που η αντίπαλη ομάδα ήταν όλη κλεισμένη πίσω και είχα ελεύθερο πεδίο μπροστά μου, νομίζω ότι ήταν η πιο σωστή επιλογή».

Ο Γιώργος Καραγκούνης παραδέχθηκε εκ των υστέρων ότι κόντρα στη Γεωργία είχατε το περισσότερο άγχος από ποτέ. Περισσότερο και από ό,τι με την Κροατία. Ήταν όντως έτσι;

«Ναι. Επιπλέον, δεχθήκαμε ένα γκολ νωρίς σε μια ανύποπτη φάση. Μετά, όλοι οι Γεωργιανοί κάθισαν πίσω και ήταν δύσκολο να βρούμε διαδρόμους. Ήταν λογικό, λοιπόν, να αυξάνεται η δική μας νευρικότητα. Τέλος καλό, όλα καλά όμως. Έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να παλεύουμε κάθε παιχνίδι μέχρι το 90ο λεπτό».

Εσύ μπήκες αλλαγή και στα δύο ματς, με Κροατία και Γεωργία, και κατά γενική ομολογία, ανεξάρτητα από το γκολ, άλλαξες τον ρυθμό της ομάδας. Ποιο είναι το μυστικό για αυτό και τι οδηγίες σου έδωσε ο προπονητής;

«Δεν υπάρχει μυστικό. Εγώ θέλω να βοηθάω όσο περισσότερο μπορώ την ομάδα και να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό, είτε παίζω ένα λεπτό είτε ενενήντα. Τα αγωνιστικά μου χαρακτηριστικά είναι και να απειλώ επιθετικά, αλλά και να βοηθάω ανασταλτικά και νομίζω ότι και στα δύο ματς το πέτυχα. Λίγο πριν μπω, ο κύριος Σάντος μου εξήγησε ότι αυτά ακριβώς θέλει από εμένα, αλλά τίποτα περισσότερο».

Ανυπομονείς να έρθει το καλοκαίρι και να βρεθείς με την Εθνική ομάδα στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας;

«Σκέφτομαι ότι θα είναι η πρώτη μου συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση. Θέλω να είμαι καλά, υγιής και σίγουρα το περιμένω πώς και πώς».

Δεν ξέρουμε βέβαια ακόμα τους αντιπάλους μας, αλλά πιστεύεις ότι θα πάει καλά η Εθνική; Τι διαίσθηση έχεις;

«Νομίζω ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να δείξουμε είναι ότι άξια βρισκόμαστε εκεί. Θα αντιμετωπίσουμε πολύ δυνατές ομάδες, αλλά αν παίξουμε καλά και βγάλουμε την αγωνιστική μας ταυτότητα στο γήπεδο, έχουμε τύχη».

Προτίμηση σε αντιπάλους υπάρχει;

«Όχι. Σίγουρα έχεις μεγαλύτερο κίνητρο και βλέπεις διαφορετικά ένας ματς κόντρα σε μεγαθήρια όπως η Ισπανία ή η Γερμανία, που διαθέτουν παίκτες με παγκόσμια εμβέλεια, αλλά εμείς - προπονητής και παίκτες - δεν θα αλλάξουμε τη φιλοσοφία μας».

Η Εθνική είναι μια οικογένεια και αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Εσύ πώς βιώνεις αυτό το άριστο κλίμα στις τάξεις της;

«Από την πρώτη στιγμή ο κύριος Σάντος και οι παλιότεροι παίκτες με δέχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Αλλά και κάθε παίκτης που μπαίνει στην ομάδα έχει αυτή την αντιμετώπιση και νιώθει σαν να παίζει χρόνια. Φαίνεται και στον αγωνιστικό χώρο αυτό».

Υπάρχει στίχος και για σένα στο περιβόητο τραγούδι που έχουν συνθέσει ο Κατσουράνης με τον Λυμπερόπουλο…

«Ναι, λένε για μια θλάση που έπαθα στο παιχνίδι με τον Ισραήλ… (γέλια)».

 

Τελευταία Νέα