Οι… μετοχές του Ζέεφελντ!

Gazzetta team
Οι… μετοχές του Ζέεφελντ!

bet365

Η προετοιμασία του Ολυμπιακού στο Ζέεφελντ βρίσκεται πλέον στην τελική της ευθεία και το gazzetta.gr αναλύει τις «επιδόσεις» των 29 ερυθρόλευκων αυτές τις 10 μέρες. Ποιων οι «μετοχές» έκαναν limit up, ποιων limit down και ποιοι παρέμειναν… αμετάβλητοι.

Η σημερινή μέρα (Δευτέρα) είναι επί της ουσίας η τελευταία «γεμάτη» μέρα δουλειάς για τον Ολυμπιακό στο Ζέεφελντ για φέτος. Αύριο, η ομάδα έχει μια πρωινή προπόνηση (11:00) και το απόγευμα στις 19:00 έχει να δώσει το πρώτο της φιλικό παιχνίδι, κόντρα στην Πολόνια Βαρσοβίας στο Γένμπαχ. Έπειτα, επιστροφή στο Ζέεφελντ, «πακετάρισμα», μια τελευταία προπόνηση το πρωί της Τετάρτης και ακολούθως επιστροφή στην Αθήνα για τρεις μόλις ημέρες, πριν ξεκινήσει το επόμενο στάδιο της προετοιμασίας στην Ολλανδία.

Είναι μάλλον λοιπόν η καλύτερη περίσταση για μια πρώτη ανάλυση του τι είδαμε από καθέναν από τους 29 «ερυθρόλευκους» που ακολούθησαν την αποστολή του Ολυμπιακού στην Αυστρία. Αρκετοί από αυτούς «ανέβασαν» τις μετοχές τους στην ομάδα με την απόδοση και την προσπάθειά τους αυτές τις δέκα μέρες, άλλοι πάλι έδειξαν ότι είτε ακόμη δεν έχουν βρει τα πατήματά τους στην ομάδα είτε βρίσκονται αρκετά πίσω σε σχέση με τους υπόλοιπους και χρειάζονται πολλή δουλειά για να βελτιωθούν σε αρκετούς τομείς, ενώ υπάρχουν και αυτοί που παρουσιάστηκαν όπως ακριβώς τους ξέραμε…

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Φράνκο Κοστάντσο: Το ξεκάθαρα μεγάλο «ερωτηματικό» αυτής της προετοιμασίας. Ο Αργεντινός είναι ένας γκολκίπερ εγνωσμένης αξίας με εξαιρετικές σεζόν στο «ενεργητικό» του. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, αυτές τις δέκα πρώτες μέρες του στον Ολυμπιακό προβληματίζει με την απόδοσή του. Βεβαίως, μπορεί να του δώσει κανείς πολλά ελαφρυντικά. Ότι είναι αγχωμένος, ότι ακόμη δεν έχει εγκλιματιστεί στην ομάδα, δεν έχει μάθει τον τρόπο δουλειάς και γενικά τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας, ωστόσο το αποτέλεσμα αυτών που βλέπουμε εδώ στο Ζέεφελντ είναι ένα: ο Κοστάντσο κάνει αρκετά λάθη και το σώμα του (σ.σ. δεν είναι και ο πιο ψηλός τερματοφύλακας του κόσμου) δεν τον βοηθάει να τα υπερκαλύψει. Επίσης, σαν συνολική εικόνα, προς ώρας δεν δείχνει να είναι καλύτερος π.χ από τον Δασκαλάκη και αυτό προφανώς δεν είναι καλό για τερματοφύλακας που αποκτήθηκε εξ αρχής με σκοπό να γίνει βασικός.

Ερυθρόλευκη μετοχή: Limit down

Σήφης Δασκαλάκης: Όπως προαναφέρθηκε στο κομμάτι που αφορά στον Φράνκο Κοστάντσο, ο Κρητικός γκολκίπερ δεν δείχνει να βρίσκεται «πίσω» σε σχέση με τον Αργεντινό σε κάποιον «χτυπητό» τομέα και αν αυτό δεν είναι καλό για τον «βασικό», τότε σίγουρα είναι πολύ καλό για τη «ρεζέρβα» της υπόθεσης. Το «κοπέλι» είναι ένας μετρημένος τερματοφύλακας, ψηλό παιδί, με καλό έλεγχο του σώματός του, ο οποίος αποφεύγει τα λάθη και κατευθύνει συνεχώς στην άμυνά του. Σίγουρα καλύτερος από ότι περιμέναμε.

Ερυθρόλευκη μετοχή: Limit up

Νίκος Παπαδόπουλος: Ακολούθησε την αποστολή προκειμένου να «συμπληρώσει» τα «διπλά», αφού ο Ολυμπιακός έχει ήδη τρεις τερματοφύλακες που θεωρητικά τουλάχιστον βρίσκονται πιο «ψηλά» από αυτόν στις προτιμήσεις του προπονητή. Ο ίδιος βεβαίως δεν το είδε έτσι. Είδε το ταξίδι αυτό σαν μια ευκαιρία να πείσει τον Βαλβέρδε ότι δεν έχει να υστερήσει σε κάτι, τουλάχιστον σε σχέση με τον Μέγερι και η αλήθεια είναι ότι τα έχει πάει εξαιρετικά. Όλοι γνώριζαν στου Ρέντη ότι πρόκειται για ένα ταλαντούχο παιδί με εξαιρετικά προσόντα που όμως του λείπει η εμπειρία και η «τριβή» των αγώνων. Δούλεψε πάρα πολύ, πήρε πολλά «μπράβο» από Ράντο και Βαλβέρδε στις προπονήσεις, ενώ δεν έλειψαν και ορισμένες εντυπωσιακές επεμβάσεις. Φαίνεται πως πέτυχε τον προσωπικό του στόχο αυτές τις δέκα μέρες, δηλαδή να αποδείξει ότι δεν είναι χειρότερος τερματοφύλακας από τον Ούγγρο. Το αν τελικά θα παραμείνει στο ρόστερ, πιθανότατα ακόμη δεν το έχει αποφασίσει ούτε ο ίδιος ο Βαλβερδε.

Ερυθρόλευκη μετοχή: Limit up

Μπάλαζ Μέγερι: Το πρόβλημα του τραυματισμού του, τον άφησε αρκετά πίσω. Όλες αυτές τις μέρες στην Αυστρία δεν ακούμπησε φυσικά μπάλα και κατά συνέπεια δεν συμμετείχε σε ασκήσεις και «διτέρματα». Δούλεψε μόνο στον τομέα της φυσικής κατάστασης και για τον λόγο αυτό δεν μπορεί να κριθεί.

Ερυθρόλευκη μετοχή: Αμετάβλητη

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Αβραάμ Παπαδόπουλος: Ο γνωστός καλός Αβραάμ. Ο διεθνής στόπερ είναι απροσπέλαστος και στις προπονήσεις, ενώ δουλεύει πολύ και στους τομείς του παιχνιδιού που εμπλέκεται η μπάλα όπως το κοντρόλ και πάσα. Ο Βαλβέρδε έχει μείνει πλήρως ικανοποιημένος από αυτόν και το έχει δείξει σε ουκ ολίγες περιπτώσεις επιβραβεύοντάς τον. Περιττό να αναφέρουμε ότι είναι ο μόνος που δεν «κουνιέται» από τους πέντε της άμυνας.

Ερυθρόλευκη μετοχή: Αμετάβλητη

Όλοφ Μέλμπεργκ: Ο Σουηδός πάτησε τελευταίος το αυστριακό έδαφος σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους, όμως αμέσως έδειξε ότι είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις τριών διοργανώσεων και συγκεκριμένα του Τσάμπιονς Λιγκ. Μέχρι στιγμής, δουλεύει μόνο στην φυσική κατάσταση, παραμένει ευδιάθετος και ήρεμος και αν δεν προκύψει κάποια εξαιρετική πρόταση από εξωτερικό, τότε θα αποτελέσει το «έτερο ήμισυ» του Αβραάμ στο κέντρο της «ερυθρόλευκης άμυνας».

Ερυθρόλευκη μετοχή: Αμετάβλητη

Ιβάν Μαρκάνο: Ήρθε ως ένας ποιοτικός Ισπανός παίκτης από την PrimeraDivision και αυτό φάνηκε αμέσως. Ο υψηλόσωμος μπακ, αποδεικνύει με την εικόνα τους στις προπονήσεις ότι όντως μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις δύο θέσεων, τόσο του κεντρικού όσο και του αριστερού αμυντικού. Τα πρώτα «στοιχεία» του, είναι ευδιάκριτα: τρομερή φυσική κατάσταση, αρκετά γρήγορος για το ύψος του, κλασική… ισπανική τεχνική και εξαιρετική σέντρα με το αριστερό πόδι. Από αυτά φαίνεται άλλωστε γιατί φαγώθηκε ο Βαλβέρδε. Ο Ολυμπιακός δεν είχε κάποιον αμυντικό που να μπορεί να προωθήσει καλά το παιχνίδι από τη θέση του κεντρικού αμυντικού και όταν ο Μαρκάνο θα χρησιμοποιείται σε αυτή, θα μπορεί να το κάνει. Λογικά θα βοηθήσει πάρα πολύ τον Ολυμπιακό και άμεσα.

Ερυθρόλευκη μετοχή: Αμετάβλητη

Τάσος Παπάζογλου: Ένας από τους 3-4 αισθητά πιο βελτιωμένους παίκτες της φετινής προετοιμασίας. Μέσα σε όλες τις φάσεις, δεν «κωλώνει» πουθενά, διεκδικεί κάθε μπάλα με πραγματική… μανία και δείχνει να διεκδικεί επάξια μια θέση στο ρόστερ της περιόδου που ξεκινά. Στις 10 αυτές μέρες, έκανε ακριβώς ότι του ζητούσε ο προπονητής του, έπαιξε απλά και ψύχραιμα, απέφυγε τα λάθη και γενικά έδειξε μια εικόνα «σταθερού» στόπερ. Τη «μάχη» του θα τη δώσει πιθανώς με τον Γιάννη Ποτουρίδη, εκτός και αν υπάρξει κάποια αποχώρηση και… τρυπώσει. Εάν πάντως υπήρχε κάποια σκέψη στο μυαλό του Βαλβέρδε για έναν ακόμη στόπερ, ο Παπάζογλου με την απόδοσή του σε αυτή την προετοιμασία τις έδιωξε εν τη γενέσει τους.

Ερυθρόλευκη μετοχή: Limit up

Βασίλης Τοροσίδης: Δείχνει να έχει… διάφορα στο μυαλό του. Η ποιότητα του «Τόρο» είναι δεδομένη, όπως και το ότι άπαντες θα τον ήθελαν να παραμείνει στην ομάδα και να φορά το περιβραχιόνιο τα επόμενα χρόνια. Ωστόσο, η αίσθηση που αποκομίζει κανείς από τις κινήσεις του στο γήπεδο είναι ότι δείχνει κάπως απόμακρος. Το αν θέλει να φύγει από τον Ολυμπιακό το γνωρίζει πραγματικά μόνο ο ίδιος και το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει φορτσάρει στις προπονήσεις ίσως έχει κάποια σχέση με αυτό. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του πάντως δεν έχει την πολυτέλεια να διαθέτει πολλούς Έλληνες παίκτες στην ηλικία και με την ποιότητά του.

Ερυθρόλευκη μετοχή: Αμετάβλητη

Γιάννης Μανιάτης: Πολύ καλή και μεστή προετοιμασία. Δείχνει έτοιμος για μια «γεμάτη» χρονιά με τον Ολυμπιακό. Βοηθάει σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού, είναι σταθερός και σε πολύ καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Ο Ολυμπιακός έκανε καλά που τον απέκτησε αφού φαίνεται πως βελτιώνεται συνεχώς.

Ερυθρόλευκη μετοχή: Αμετάβλητη

Γιώργος Γκαλίτσιος: Αγχωμένος και πιθανώς προβληματισμένος από το γεγονός ότι γνωρίζει πως δύσκολα θα βρει θέση στο ρόστερ. Ο Βαλβέρδε τον πήρε μαζί, όμως η απόφαση αυτή έχει προφανώς να κάνει με μια ενδεχόμενη πώληση του Τοροσίδη. Ο Λαρισαίος μπακ δεν έχει πείσει μέχρι στιγμής τον προπονητή του ότι αξίζει περισσότερες ευκαιρίες. Αρκετά λάθη και αρκετές περιττές ενέργειες που απορρέουν από το ότι βρίσκεται σε μια διαδικασία να αποδείξει πράγματα. Αν δεν πωληθεί ο Τοροσίδης δεν έχει τύχη, ενώ το πρόβλημα για τον ίδιο είναι ότι αντίστοιχα δεν είναι και σίγουρο ότι θα παραμείνει στην ομάδα ακόμη και αν ο «Τόρο» φύγει.

Ερυθρόλευκη μετοχή: Limit down

Χοσέ Χολέμπας: Από τους 3-4 που ξεχωρίζουν για τη βελτίωσή τους, ο Γερμανός βρίσκεται ξεκάθαρα στην πρώτη θέση του πιθανότατα κορυφαίου «ερυθρόλευκου» της φετινής προετοιμασίας. Όπως έχουμε ξαναγράψει πολλάκις από το Ζέεφελντ, ο Χοσέ είναι πρώτος στο… μέτρημα των «μπράβο» του Βαλβέρδε, είναι απελευθερωμένος από το όποιο άγχος, έχει ξεπεράσει το στάδιο της αμφισβήτησης και μάλλον του χρόνου θα πάρει τη φανέλα του βασικού αριστερού μπακ σπίτι του. Παρουσιάζει τρομερή βελτίωση στον επιθετικό τομέα, δοκιμάζοντας καθημερινώς νέα πράγματα, ενώ το κομμάτι του παιχνιδιού για το οποίο τον… λατρεύει ο Βαλβέρδε, πέρα από τα… κλασικά (ταχύτητα, αντοχή, δύναμη κτλ) είναι ότι δύσκολα κάνει λάθος πάσα.

Ερυθρόλευκη μετοχή: Limit up

Γιώργος Βαλεριάνος: Είναι ο τρίτος της παρέας των αριστερών μπακ μετά τους Χολέμπας, Μαρκάνο και η απόδοσή του στο Ζέεφελντ απλά επιβεβαιώνει γιατί διοίκηση και Βαλβέρδε έχουν… φαγωθεί να τον κάνουν τον «νέο Φετφατζίδη». Δηλαδή τον νέο Έλληνα παίκτη που θα πάρει τις ευκαιρίες του και θα γίνει σταδιακά βασικό στέλεχος της πρώτης ομάδας. Ένα παιδί γρήγορο, με καλή τεχνική και πραγματικά τρομερή μακρινή μπαλιά που δείχνει να έχει μπροστά του ακόμη πάρα πολλά περιθώρια βελτίωσης. Παράλληλα, δείχνει ότι δεν… καταλαβαίνει από άγχος, αφού διαθέτει το καλώς εννοούμενο ποδοσφαιρικό θράσος. Μια ντρίμπλα του πάνω στον Γκρίμπιτς μια από τις προηγούμενες μέρες ήταν απλά «όλα τα λεφτά». Τα έχει πάει εξαιρετικά και κερδίζει με το σπαθί του θέση στην ομάδα.

Ερυθρόλευκη μετοχή: Limit up

ΜΕΣΟΙ

Λιούμπομιρ Φέισα: Μέχρι να υποστεί την θλάση στον αριστερό προσαγωγό πριν από λίγες μέρες, έδειχνε να είναι ο «νέος» -πλην του Μαρκάνο που ήταν ήδη γνωστός παίκτης- που διαθέτει τα καλύτερα στοιχεία από όλους τους υπόλοιπους. Η «ποιότητα» του Σέρβου φαίνεται από το πώς… μεταχειρίζεται την μπάλα, ενώ παρόλο που προερχόταν από πολύμηνη απουσία λόγω του σοβαρού τραυματισμού του στο δεξί γόνατο, ήταν σε αρκετά καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Ο –όχι σοβαρός- τραυματισμός του θα τον αφήσει λίγο πίσω, όμως είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για παίκτη ταλαντούχο, που ξέρει πολλή μπάλα, παρότι ανασταλτικός μέσος, και που γενικά ταιριάζει στο στυλ ποδοσφαίρου που θέλει να παίζει ο Βαλβέρδε. Άλλωστε, το γεγονός ότι δεν κάνει σχεδόν ποτέ λάθος μεταβίβαση είναι ένα καλό εφόδιο για να «κερδίσει» τον προπονητή του.

Ερυθρόλευκη μετοχή: Αμετάβλητη

Μοϊσές Ουρτάδο: Μετά τους Χολέμπας και Παπάζογλου, ο Καταλανός χαφ είναι ο τρίτος της παρέας των πιο βελτιωμένων «ερυθρόλευκων» σε αυτή την προετοιμασία. Φαίνεται πως έχει αφήσει πίσω του την δύσκολη και γεμάτη τραυματισμούς πρώτη χρονιά του και είναι διατεθειμένος να επιβεβαιώσει την άποψη τον προπονητή του ότι φέτος θα δούμε «άλλον Ουρτάδο». Σε πρώτη φάση, το σίγουρο είναι ότι δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα φυσικής κατάστασης ενώ προσπαθεί πάρα πολύ σε κάθε άσκηση που «παραγγέλνει» το τεχνικό τιμ της ομάδας.

Ερυθρόλευκη μετοχή: Limit up

Φρανσουά Μοντεστό: Ο Κορσικανός είναι ένα πολύτιμο «γρανάζι» της ομάδας και φυσικά κανείς δεν περίμενε τις δέκα μέρες στο Ζέεφελντ για να το διαπιστώσει. Είναι άψογος επαγγελματίας, δουλεύει σαν «σκύλος» και ανταποκρίνεται με μεγάλη επιτυχία όπου και όπως να τον χρησιμοποιήσει ο προπονητής του.

Ερυθρόλευκη μετοχή: Αμετάβλητη

Σουμπίνιο: Αυτός και ο Τάσος Παπάζογλου είναι τα δύο «φαβορί» στην παρούσα φάση για να παραμείνουν στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ από αυτούς που δεν είναι σίγουροι. Αυτό σε γενικές γραμμές δεν είναι μια απλή εκτίμηση αλλά αποτελεί την άποψη του ίδιου του Βαλβέρδε που πάντως θα κληθεί σύντομα να πάρει τις τελικές του αποφάσεις. Και ο Βραζιλιάνος έχει στα συν του ότι διαθέτει στοιχεία που αρέσουν στον «Τσινγκούρι», ο οποίος πρόσφατα δήλωσε ότι «δεν έχουμε πρόβλημα στη θέση του αμυντικού χαφ, γιατί δουλεύουμε καλά και με τον Σουμπίνιο σε αυτή». Ο βραχύσωμος χαφ από τη «χώρα του καφέ» διαθέτει φυσικά εξαιρετική τεχνική, δεν κάνει περιττές ενέργειες σε αντίθεση με άλλους συμπατριώτες του, παίζει τη μπάλα απλά και γρήγορα, ενώ αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι ότι διαθέτει και εξαιρετικά τελειώματα φάσεων.

Ερυθρόλευκη μετοχή: Limit up

Πέταρ Γκρίμπιτς: Από τους τρεις «πλάβι» που αποκτήθηκαν είναι ξεκάθαρα πιο πίσω από όλους. Οι συστάσεις που τον ακολουθούν είναι εξαιρετικές (σ.σ. κορυφαίος παίκτης της χρονιάς στο Μαυροβούνιο και γενικά ότι καλύτερο διαθέτει το ποδόσφαιρο της πατρίδας του σε αυτές τις ηλικίες) όμως έως τώρα αυτές τις δέκα μέρες, δεν μπορεί να ξεχωρίσει και να πείσει τον Βαλβέρδε ότι μπορεί να σταθεί άμεσα στον Ολυμπιακό. Ίσως για αυτό βέβαια «ευθύνεται» ότι υπολείπεται σημαντικά σε επίπεδο φυσικής κατάστασης. Περιμέναμε να δούμε αρκετά πράγματα και είδαμε πολύ λίγα. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι ένας από αυτούς που θα παραχωρηθούν δανεικοί, αφού συν τοις άλλοις υπάρχει και το θέμα των… υπεράριθμων του ρόστερ.

Ερυθρόλευκη μετοχή: Limit down

Αλεξάνταρ Κάταϊ: Πάνω κάτω και για αυτόν ισχύουν τα ίδια με τον Γκρίμπιτς. Φαίνεται πως είναι ένα παιδί που ξέρει τα μυστικά της μπάλας αφού προέρχεται από μια παραδοσιακή ευρωπαϊκή «σχολή». Ωστόσο, όπως και για τον Μαυροβούνιο, το ερώτημα δεν είναι αν πρόκειται για έναν ταλαντούχο παίκτη με καλά στοιχεία, αλλά αν μπορεί να σταθεί άμεσα στο παρών ρόστερ του Ολυμπιακού. Μέχρι στιγμής, παρόλο που και για αυτόν είναι πολύ νωρίς αφού μόλις πάτησε το πόδι του στην ομάδα, δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει ξεχωρίσει σε κάποιον ιδιαίτερο τομέα, με εξαίρεση ίσως τις καλές εκτελέσεις στα «στημένα».

Ερυθρόλευκη μετοχή: Limit down

Φρανσίσκο Χαβίτο: Η απόκτηση του Ισπανού αμφισβητήθηκε έντονα, όμως παρακολουθώντας από κοντά τις προπονήσεις, αντιλαμβάνεται κανείς αρκετά εύκολα το σκεπτικό του προπονητή. Ο Βαλβέρδε προφανώς γνωρίζει ότι ο Χαβίτο δεν είναι ο καλύτερος δεξιός χαφ που μπορεί να βρει ο Ολυμπιακός. Όμως, μπορεί να κάνει αυτά που του ζητά ο προπονητής του, χωρίς ταυτόχρονα να έχει πρόβλημα με το να μείνει στον πάγκο. Είναι ένας παίκτης που θα βοηθήσει πολύ στο «ανοιχτό» παιχνίδι, αφού ο Ισπανός είναι πιο «αποδοτικός» για την ομάδα του στην κόντρα. Και αυτός τα έχει πάει πολύ καλά στο Ζέεφελντ αν και ακόμη προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του παιχνιδιού του Ολυμπιακού.

Ερυθρόλευκη μετοχή: Αμετάβλητη

Γιάννης Φετφατζίδης: Ήρθε στο μέσο της προετοιμασίας όμως ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού τον κράτησε μακριά από το ομαδικό πρόγραμμα μέχρι στιγμής. Παρόλο που δεν μπορεί να κριθεί η παρουσία του στο Ζέεφελντ, τα πράγματα για τον «Φέτφα» είναι απλά: πρόκειται για ένα μεγάλο κεφάλαιο της ομάδας.

Ερυθρόλευκη μετοχή: Αμετάβλητη

Γιώργος Νικλητσιώτης: Ο «Νίκλη» ήρθε στο Ζέεφελντ ανήκοντας σε ένα «γκρουπ» παικτών που δεν γνωρίζουν το μέλλον τους. Το παιδί ξέρει μπάλα, δείχνει αισθητά βελτιωμένος σε αρκετούς τομείς του παιχνιδιού, αρκετά… ξεψαρωμένος πλέον και όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα να αποδίδει πολύ καλά στις προπονήσεις. Από αυτό όμως, μέχρι την παραμονή του στην ομάδα μεσολαβούν πάρα πολλά στάδια. Ο Βαλβέρδε πάντως τον χρησιμοποιεί συχνά πυκνά σε ρόλο «μπαλαντέρ» (σ.σ. ο παίκτης που στις ασκήσεις τακτικής παίζει με όποια ομάδα έχει στην κατοχή της τη μπάλα) κάτι που δείχνει και το πόσο πολυσύνθετος παίκτης είναι. Κατά τα ψέματα πάντως, το ρόστερ στις θέσεις που αγωνίζεται είναι γεμάτο από εξαιρετικούς παίκτες.

Ερυθρόλευκη μετοχή: Αμετάβλητη

Ντένις Ρόμενταλ: Και για τον Δανό, ισχύει ότι ακριβώς και για τον έτερο Σκανδιναβό της ομάδας, τον Μέλμπεργκ. Ενσωματώθηκε αργά στην αποστολή λόγω της έξτρα άδειας που είχε και δεν μπορεί να κριθεί για την παρουσία του εδώ αφού μέχρι τώρα ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα.

Ερυθρόλευκη μετοχή: Αμετάβλητη

Νταβίδ Φουστέρ: Συνεχίζει τη χρονιά όπως ακριβώς σταμάτησε την προηγούμενη. Αποτελεί έναν βασικότατο παίκτη στον «κορμό» του Βαλβέρδε, είναι μακράν ο πιο πολυσύνθετος παίκτης της ομάδας, σκοράρει με άνεση, δημιουργεί και τρέχει ασταμάτητα. Εξαιρετικά πολύτιμος για αυτό τον Ολυμπιακό.

Ερυθρόλευκη μετοχή: Αμετάβλητη

Αριέλ Ιμπαγάσα: Το παρών κομμάτι θα μπορούσε να μείνει «κενό», γιατί πολύ απλά είναι γνωστό τοις πάσι ποιος είναι ο «Κάνιο», τι μπορεί να προσφέρει και τι επίδραση έχει στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Τα πάντα στην ομάδα ξεκινούν και τελειώνουν στα πόδια του, χρησιμοποιείται μονίμως ως «μπαλαντέρ», ενώ το «Κάνιο, Κάνιο…» είναι το μόνο πράγμα που ακούς στις προπονήσεις αφού όλοι αναζητούν μια πάσα του. Είναι ο «στρατηγός» της ομάδας μέσα στο γήπεδο, ενώ σπουδαίος είναι και ο ρόλος του έξω από αυτό, καθώς μιλάει συνεχώς στους πιο μικρούς συμπαίκτες του με σκοπό να βοηθήσει στην βελτίωσή τους.

Ερυθρόλευκη μετοχή: Αμετάβλητη

Αλμπέρτ Ριέρα: Ο Ισπανός δείχνει πιο «ελαφρύς» από ποτέ, από την ώρα που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα και εκεί πιθανότατα βρίσκεται το «κλειδί» για μια εξαιρετική σεζόν. Το πόση μπάλα ξέρει και γενικά τι μπορεί να προσφέρει δεν είναι… θέματα προς συζήτηση, αντιθέτως η φυσική του κατάσταση και γενικά η αγωνιστική ετοιμότητά του είναι. Πέρσι, έδειχνε να είναι ένα κλικ πίσω σε σχέση με τον Ριέρα της Εσπανιόλ και της Λίβερπουλ, όμως φέτος, τουλάχιστον εδώ στο Ζέεφελντ, είναι πραγματικά πολύ καλός. Έχει δουλέψει πολύ στον συγκεκριμένο τομέα και εμφανίζεται έτοιμος να ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλων.

Ερυθρόλευκη μετοχή: Limit up

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Κέβιν Μιραλάς: Δέκα μέρες στο Ζέεφελντ ο Βέλγος δεν έχει σταματήσει να βάζει γκολ και να εντυπωσιάζει με τις ενέργειές του στις προπονήσεις. Το «ταβάνι» αυτού του ποδοσφαιριστή είναι μάλλον ο… ουρανός και φέτος έχει μπροστά του την μεγάλη ευκαιρία να το αποδείξει αφού υπάρχει στη μέση και το Τσάμπιονς Λιγκ. Όπως όλοι οι υπόλοιποι, έχει δουλέψει σκληρά εδώ στο Ζέεφελντ και παραμένει στην ίδια… δαιμονιώδη κατάσταση με την οποία ολοκλήρωσε την περασμένη σεζόν.

Ερυθρόλευκη μετοχή: Αμετάβλητη

Ράφικ Τζιμπούρ: Ο «τρομοκράτης» είναι απελευθερωμένος από το θέμα της παραμονής του και όσο οι μέρες περνούν φορτσάρει όλο και περισσότερο. Η ποιότητά του παραμένει δεδομένη, όπως και το τι μπορεί να προσφέρει στον Ολυμπιακό. Βεβαίως, πέρα από τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του, ο Αλγερινός προσφέρει και στον τομέα της… διασκέδασης της αποστολής. Είναι μεγάλος «χαβαλές» και από τους αγαπημένους των συμπαικτών του.

Ερυθρόλευκη μετοχή: Αμετάβλητη

Μάρκο Πάντελιτς: Ο Σέρβος επιβεβαιώνει την εκτελεστική του δεινότητα και ετοιμότητα και στο Ζέεφελντ. Σκοράρει με κάθε τρόπο και αποτελεί σημείο αναφοράς στην επίθεση. Από σωματικής πλευράς βρίσκεται σε εξαιρετικά επίπεδα και γενικά δείχνει ότι και φέτος θα αποτελέσει μια πολύτιμη μονάδα στην επίθεση, άσχετα με το ότι δεν θα ξεκινά βασικός τα περισσότερα παιχνίδια. Ταυτόχρονα βοηθάει πολύ στα «αποδυτήρια» αφού δεν σταματάει να μιλάει στους νεαρότερους και να δίνει συμβουλές. Ίσως κάποιες φορές γκρινιάζει λίγο παραπάνω αλλά κανείς δεν τον παρεξηγεί. Ο Μάρκο είναι ένα «χρυσό» παιδί και αυτό το ξέρουν όλοι στον Ολυμπιακό.

Ερυθρόλευκη μετοχή: Limit up

 

Τελευταία Νέα