Γερμανία...UBER ALLES

Gazzetta team

bet365

Στάση... πάντσερ! Η Γερμανία δεν ήταν ούτε Τσεχία, ούτε Κροατία. Ήταν όπως πάντα... Γερμανία. Σοβαρή και μαχητική ως το 90΄ όταν πήρε και το εισιτήριο της πρόκρισης με το γκολ του Λάμ. Κέρδισε 3-2 την Τουρκία και έτσι θα βρεθεί για άλλη μια φορά στην ιστορία της στον τελικό μιας μεγάλης διοργάνωσης. Την Κυριακή θα διεκδικήσει την κούπα κόντρα σε Ισπανία ή Ρωσία.


Πολλοί πίστευαν ότι η Γερμανία θα είχε εύκολο έργο απέναντι στην αποδεκατισμένη Τουρκία, αλλά η ομάδα του Φατίχ Τερίμ είχε άλλη άποψη. Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, οι γείτονες με τέλεια τακτική μπλόκαραν τη Γερμανία και ήταν αυτοί που έφτασαν μία ανάσα από το γκολ. Στο 13ο λεπτό, ο Καζίμ με μία φωτοβολίδα μέσα από την περιοχή σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Λέμαν. Η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ τα είχαν χαμένα. Με τον Μπάλακ εξαφανισμένο από το ασφυκτικό μαρκάρισμα του Αουρέλιο, δεν μπορούσαν όχι μόνο να απειλήσουν την εστία του Ρουστού, αλλά δεν ήταν λίγες οι φορές που βρίσκονταν σε θέση άμυνας.

Η επιμονή της Τουρκίας έφερε αποτέλεσμα στο 22' όταν μετά από σέντρα του Αϊχάν, ο Καζίμ σημάδεψε για δεύτερη φορά το δοκάρι του Λέμαν, αλλά στην επαναφορά ο Μποράλ δεν αστόχησε και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Η Γερμανία όμως, είναι μεγάλη ομάδα και ξέρει πολύ καλά πως να αντιδράσει. Τέσσερα λεπτά αργότερα και στην πρώτη οργανωμένη επίθεση της στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να ισοφαρίσει. Ο Ποντόλσι από τα αριστερά έκανε τη σέντρα για τον Σβαϊνστάιγκερ με τον παίκτη της Μπάγερν να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με ωραίο μυτάκι.

Παρά την ισοφάριση, η Τουρκία συνέχιζε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 32' ο Λέμαν έδιωξε δύσκολα φάουλ του Άλτιντοπ. Η απάντηση της "νασιοναλμανσαφτ" ήρθε με τον Ποντίλσι δύο λεπτά αργότερα, αλλά το σουτ που έκανε κατέληξε μόλις άουτ. Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Η Τουρκία έριξε όλο το βάρος στην αμυντική της λειτουργία, ενώ η Γερμανία προσπάθησε να γίνει πιο επιθετική, χωρίς όμως και πάλι να βρει τους διαδρόμους και να γίνει απειλητική για την εστία του Ρουστού.

Η κατοχή της μπάλας ήταν υπέρ της ομάδας του Λεβ, αλλά το μόνο που μπορούσαν να κάνουν ήταν μακρινά σουτ του Χίτσλζπέγκερ, τα οποία όμως δεν έβρισκαν στόχο. Η Τουρκία από την πλευρά της δεν είχε καμία διάθεση για επίθεση και αυτό που προσπαθούσε να κάνει ήταν να παγώσει το ρυθμό. Κι ενώ τα είχε καταφέρει μία χαρά, μία άστοχη έξοδος του Ρουστού έδωσε την ευκαιρία στον Κλόζε στο 79' να δώσει το προβάδισμα στη Γερμανία. Οι Τούρκοι, όμως, όπως και με την Τσεχία, αλλά και με την Κροατία, δεν το έβαλε κάτω και βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να απαντήσει.

Στο 86' ο Σαμπρί έκανε γιο-γιο τον Λαμ και έβγαλε τη συρτή σέντρα για τον Σεμίχ ο οποίος από κοντά έκανε το 2-2. Όμως, οι Γερμανοί μιλάνοι πάντοτε τελευταίοι και το έκανα άλλη μία φορά. Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, ο Χίτσλζπέγκερ βρήκε υπέροχα τον Λαμ μέσα στην τουρκική περιοχή με τον παίκτη της Μπάγερν να μην αστοχεί και να στέλνει την χώρα του στο μεγάλο τελικό της Κυριακής.

Οι συνθέσεις:

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Λέμαν, Φρίντριχ, Ρόλφες (46' Φρινγκς), Σβαϊνστάιγκερ, Κλόζε (90' Γιάνσεν), Μπάλακ, Χίτσλζπέγκερ, Λαμ, Μερτεζάκερ, Ποντόλσκι, Μέτσελντερ.

Φατίχ Τερίμ (Τουρκία): Ρουστού, Μπαλτά, Ζαν, Τοπάλ, Αουρέλιο, Σεντούρκ, Μποράλ (86' Καραντενίζ), Καζίμ-Καζίμ (90' Μετίν), Αϊχάν (Ερντίνγκ), Σαμπρί Άλτιντοπ.

Διαιτητής: Μάσιμο Μπουζάκα (Ελβετία)
 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

Τελευταία Νέα