Nίκη για τον κόσμο αλλά και προσοχή από τον κόσμο!

Τάσος Νικολογιάννης
Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το ντέρμπι την ανάγκη της νίκης για τον Παναθηναϊκό, αλλά και την ανάγκη να προστατεύσει ο κόσμος την ομάδα και ενόψει ημιτελικού κυπέλλου!

Μία μεγάλη νίκη ψάχνει ο Παναθηναϊκός, για να πάρει ώθηση για τη συνέχεια στο κύπελλο και να πάρει την καλύτερη δυνατή θέση στο πρωτάθλημα εξασφαλίζοντας την συμμετοχή του στα προκριματικά του τσάμπιονς λιγκ. Αυτή η ευκαιρία, για να πετύχει την μεγάλη νίκη του παρουσιάζεται του Παναθηναϊκού αύριο στην Λεωφόρο κόντρα στον Ολυμπιακό. Μία τέτοια νίκη στο Καραϊσκάκη με 3-0 πριν τρία χρόνια έδωσε ώθηση στον Παναθηναϊκό που έφθασε μέχρι την κατάκτηση του κυπέλλου. Αυτό θέλουν την Κυριακή το βράδυ οι φίλοι του Παναθηναϊκού, από τους παίκτες. Μία νίκη επί του Ολυμπιακού και αυτή την φορά μία νίκη, που θα φέρει τρεις βαθμούς και δεν θα αφαιρεθούν από τυχόν επεισόδια πριν η μετά το ματς. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την ομάδα, παρά τα χαστούκια και τα αρνητικά αποτελέσματα . Ειδικά φέτος η χρονιά είναι απογοητευτική. Αύριο η Λεωφόρος θα είναι γεμάτη μετά από καιρό. Ας δώσει αυτή η ομάδα και μια χαρά στον κόσμο που θα πάει στο γήπεδο. Να φύγει χαρούμενος μετά το ματς και όχι βρίζοντας!

Τι χρειάζεται για να κερδίσει ο Παναθηναϊκός το ντέρμπι;Φυσικά ψυχή και πάθος αλλά κυρίως συγκέντρωση, συγκέντρωση, συγκέντρωση. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Κομίνη οι παίκτες του Παναθηναϊκού πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι και να κάνουν σωστές επιλογές. Αποτελεσματικοί στην επίθεση, αλλά και γρήγοροι στην άμυνα, όταν ο Ολυμπιακός θα φεύγει στον χώρο την στιγμή, που θα κερδίζει την μπάλα. Ευκαιρίες ο Παναθηναϊκός θα βρει. Το θέμα είναι να σκοράρει.

Με την πλάτη στον τοίχο κατεβαίνει σε αυτό το ντέρμπι ο Παναθηναϊκός. Αν δεν κερδίσει και ειδικά αν χάσει θα υπάρξει μεγάλη γκρίνια και αμφισβήτηση προς όλους. Οι παίκτες το ξέρουν αυτό. Ας σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να κερδίσουν τον Ολυμπιακό.

Αύριο, όμως, θα παίξει και ο κόσμος ….μπάλα. Πέρα από τις φωνές συμπαράστασης, που μπορούν να δημιουργήσουν μία καυτή ατμόσφαιρα ο κόσμος στο γήπεδο πρέπει να προστατεύσει την ομάδα. Δύο χρονιές ο Παναθηναϊκός έχει πληρώσει πανάκριβα τα όσα έχουν γίνει πριν , η μετά την λήξη του αγώνα. Το περσινό ντέρμπι δεν άρχισε καν. Μπορεί και τώρα οι παράγοντες του Ολυμπιακού να προκαλέσουν. Οποιος «τσιμπήσει» να ξέρει, ότι θα κάνει μεγάλη ζημιά στην ομάδα του και μεγάλη εξυπηρέτηση στον Ολυμπιακό. Οσοι πάνε στο γήπεδο σήμερα να κοιτάνε και τον διπλανό τους και αν δουν, ότι πάει να κάνει καμία ανοησία να τον αποτρέψουν. Ο ρυθμός στο παιχνίδι βολεύει τον Παναθηναϊκό, οι πολλές διακοπές βολεύουν τον Ολυμπιακό, που θα πάει και για την ισοπαλία.

Το παιχνίδι θα είναι δύσκολο και χρειάζεται μεγάλη υπομονή , για να φθάσει ο Παναθηναϊκός στη νίκη. Ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά και η ομάδα τον ημιτελικό κυπέλλου(μπορεί να κρίνει έναν τίτλο) τον Απρίλιο στην Λεωφόρο να το δώσει με κόσμο. Αυτό εξαρτάται από την στάση του κόσμου στο αυριανό ματς.

Από νωρίς, λοιπόν, αύριο στο γήπεδο και με θετική σκέψη!