Nέο Ford S-MAX, για δυναμικούς οικογενειάρχες! (pics)

Gazzetta team
Nέο Ford S-MAX, για δυναμικούς οικογενειάρχες! (pics)

bet365

Το Ford S-MAX δεύτερης γενιάς συνδυάζει το ιδιαίτερο στυλ με δυναμική αίσθηση οδήγησης, πλούσιους χώρους, σύγχρονους κινητήρες και καινοτόμες τεχνολογίες αιχμής.

Το πρώτο Ford S-MAX ανέτρεψε τα δεδομένα στην κατηγορία των μεγάλων πολυμορφικών μοντέλων με μία σπορ εμφάνιση , η οποία έλειπε εκείνη την εποχή από τα αυτοκίνητα της κατηγορίας. Το νέο Ford S-MAX διαθέτει ακόμη πιο έντονο και δυναμικό σχεδιασμό τόσο εξωτερικά, όσο και στο εσωτερικό του, ενώ διαθέτει ένα ευρύχωρο σαλόνι με πέντε ή επτά καθίσματα και πολυάριθμες δυνατότητες διαμόρφωσης.

Το σύστημα καθισμάτων EasyFold Flat System προσφέρει εκπληκτική ευελιξία στο Ford S-MAX δεύτερης γενιάς, που αποδεικνύεται ιδανικό για εξορμήσεις με την οικογένεια και με φίλους ή ακόμη και για τη μεταφορά ολόκληρων νοικοκυριών!

Ο εξωτερικός σχεδιασμός του αμαξώματος ακολουθεί τη φιλοσοφία Kinetic Design των υπόλοιπων μοντέλων της Ford. Στο νέο Ford S-MAX αποτυπώνεται καθαρά στη στυλιστικά άψογη μάσκα με τις μαύρες γρίλιες, στα φώτα ημέρας LED και στα δυναμικού σχήματος πίσω φωτιστικά, επίσης τεχνολογίας LED.

Η πολυβραβευμένη οικογένεια βενζινοκινητήρων EcoBoost συγκροτεί μαζί με τους αποδοτικούς πετρελαιοκινητήρες μία ενδιαφέρουσα πρόταση, η οποία καλύπτει όλες τις απαιτήσεις των υποψήφιων αγοραστών. Πρόκειται για μηχανικά σύνολα, τα οποία καλύπτουν τις αντιρρυπαντικές προδιαγραφές Euro 6 και συνδυάζουν τις υψηλές επιδόσεις με οικονομική κατανάλωση καυσίμου και χαμηλά επίπεδα εκπομπής ρύπων.

Στη διάθεση των πελατών βρίσκονται δύο βενζινοκινητήρες EcoBoost 1,5 λίτρων και 2,0 λίτρων με 160 και 240 ίππους μέγιστη απόδοση. Μάλιστα ο δεύτερος συνδυάζεται στάνταρ με αυτόματο κιβώτιο PowerShift τύπου διπλού συμπλέκτη με μοχλούς αλλαγής ταχυτήτων πάνω στο τιμόνι, που εγγυούνται εξαιρετική οδηγική διασκέδαση και συγκρατημένη κατανάλωση.

Η γκάμα των πετρελαιοκινητήρων περιλαμβάνει δίλιτρα μηχανικά σύνολα ισχύος 150 και 180 ίππων, οι οποίοι μεταδίδονται ανάλογα με την έκδοση στους μπροστινούς ή και στους τέσσερις τροχούς. Κορυφαίων προδιαγραφών είναι ο δίλιτρος Bi-turbo πετρελαιοκινητήρας με 210 ίππους μέγιστη απόδοση και αυτόματο κιβώτιο PowerShift.

Το νέο Ford S-MAX διατίθεται στις εκδόσεις Trend και Titanium με πλούσιο εξοπλισμό και εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Στην έκδοση Trend προβλέπονται μεταξύ άλλων 9 (εννέα) αερόσακοι, σύστημα υποβοήθησης στην ανηφόρα Hill Launch Assist, σύστημα προστασίας από ανατροπή (RSC), σύστημα παραμετροποίησης κλειδιών MyKey, σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών TPMS, διζωνικό κλιματισμό, ράδιο CD και σύστημα SYNC, οθόνη αφής 4,2’’, σύστημα Auto-Start-Stop, δερμάτινο τιμόνι και λεβιέ ταχυτήτων, ζάντες 17 ιντσών, κλπ.

Η έκδοση Titanium περιλαμβάνει επιπρόσθετα εμπρός προβολείς Ford Adaptive LED με ρυθμιζόμενη δέσμη και φώτα ημέρας LED, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, ηλεκτρικά ανοιγόμενη πόρτα αποσκευών με σύστημα Soft Close, σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί – Keyless Entry, εμπρός και πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, σύστημα πλοήγησης με Ράδιο CD και MP3 και σύστημα SYNC 2, πίνακα οργάνων 10,1’’, οθόνη αφής 8’’, Cruise Control με σύστημα αναγνώρισης Traffic Sign Recognation, σύστημα προειδοποίησης και υποβοήθησης διατήρησης της λωρίδας Lane Keeping Warning και Lane Keeping Aid, σύστημα επαγρύπνησης του οδηγού – Driver Alert System, αυτόματα φώτα και υαλοκαθαριστήρες, αυτόματη εναλλαγή μικρής και μεγάλης σκάλας φώτων, αναδιπλούμενα τραπεζάκια στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων, κλπ.

Το νέο Ford S-MAX ακολουθεί το παράδειγμα του Ford Mondeo τελευταίας γενιάς, καθώς έχει εφοδιαστεί επίσης με πολλές πρωτοποριακές τεχνολογίες.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις εξής:

Εμπρός προβολείς Ford Dynamic LED, οι οποίοι παράγουν έντονο φυσικό φως, καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα και διαρκούν για ολόκληρη τη ζωή του αυτοκινήτου. Οι προβολείς του νέου Ford S-MAX στρέφουν τη δέσμη φωτός ακολουθώντας τον δρόμο εμπρός και προσαρμόζουν αυτόματα το σχήμα της δέσμης φωτός ανάλογα με τις συνθήκες κίνησης. Επίσης διαθέτουν μία νέα τεχνολογία, χάρη στην οποία εξαλείφεται το θάμπωμα όσων οχημάτων έρχονται από την αντίθετη κατεύθυνση.

Πλευρικοί αερόσακοι για τη δεύτερη σειρά καθισμάτων για την περίπτωση πλευρομετωπικών συγκρούσεων.

Σύστημα περιορισμού ταχύτητας, που επεξεργάζεται τα δεδομένα μίας κάμερας τοποθετημένης στο εμπρός παρμπρίζ, η οποία αναγνωρίζει τα σήματα ορίου ταχύτητας στον δρόμο. Έτσι μπορεί να προσαρμοστεί αυτόματα η ανώτατη ταχύτητα κίνησης του αυτοκινήτου σύμφωνα με τα ισχύοντα όρια ταχύτητας.

Σύστημα τετρακίνησης AWD, που μπορεί να κατανέμει μέχρι και το 100% της κίνησης εμπρός ή πίσω και προβλέπεται μόνον σε συνδυασμούς με κινητήρες 2.0L TDCi.

Ενεργό τιμόνι, το οποίο γίνεται «γρηγορότερο» στις χαμηλές ταχύτητες, για να διευκολύνει την κίνηση στην πόλη και τους ελιγμούς στο παρκάρισμα, ενώ στις υψηλές ταχύτητες γίνεται πιο «αργό» για υψηλότερη ευστάθεια.

Αναβαθμισμένο σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος Active Park Assist με δυνατότητα και κάθετου παρκαρίσματος, ενώ το σύστημα Park out assist βοηθά τον οδηγό, να βγει από έναν χώρο στάθμευσης.

Σύστημα Cross Traffic Alert, το οποίο τοποθετείται με το σύστημα εξάλειψης της νεκρής γωνίας, BLIS και ενημερώνει τον οδηγό για κάθετα διερχόμενα οχήματα κατά την έξοδο από έναν κάθετο χώρο στάθμευσης.

Adaptive Cruise Control με σύστημα Pre Collision Alert, το οποίο ενημερώνει τον οδηγό για την απόστασή του από το προπορευόμενο όχημα, τον προειδοποιεί ηχητικά και οπτικά, αν το πλησιάσει επικίνδυνα και ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα, εφόσον αγνοήσει ο οδηγός τις προειδοποιήσεις.

Αναβαθμισμένο Active City Stop, που είναι πλέον ενεργό σε ταχύτητες έως 50 χλμ./ώρα.

Σύστημα My Key, που επιτρέπει τον περιορισμό ορισμένων λειτουργιών του οχήματος (π.χ. ανώτατη ταχύτητα ή μέγιστη ένταση ηχοσυστήματος) ανάλογα με το κλειδί, που χρησιμοποιείται κάθε φορά για την εκκίνηση του κινητήρα. Το σύστημα My Key είναι πολύ χρήσιμο για γονείς, διευθυντές στόλων και εταιρείες ενοικίασης, καθώς ενθαρρύνει και υποστηρίζει την υπεύθυνη και ασφαλή οδήγηση.

Το νέο Ford S-MAX διατίθεται σε μία μεγάλη γκάμα εκδόσεων με πλούσια επίπεδα εξοπλισμού και τιμές εκκίνησης από 28.350 ευρώ.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ford Motor Ελλάς: www.ford.gr

 

Τελευταία Νέα