Ελένη Λιάλη: Να με κρίνουν ως μοντέλο, όχι από την ταυτότητα φύλου μου

Τζίνα Κυριαζοπούλου
Ελένη Λιάλη: Να με κρίνουν ως μοντέλο, όχι από την ταυτότητα φύλου μου

bet365

Το μοντέλο και make up artist Ελένη Λιάλη μιλά στο Gazzetta και την Τζίνα Κυριαζοπούλου για το trans βίωμά της, τους ανθρώπους που στάθηκαν στο πλευρό της και την αντιμετώπιση της ελληνικής κοινωνίας ως προς τα LGBTQIA άτομα.

Ο περισσότερος κόσμος γνώρισε την Ελένη Λιάλη μέσα από τη συμμετοχή της σε reality show μόδας στην ελληνική τηλεόραση.

Η Ελένη είναι, όμως, κάτι παραπάνω από μοντέλο. Είναι ένας φωτεινός κι αισιόδοξος άνθρωπος, με άποψη και δυναμισμό. «Ποτέ δεν άφησα χώρο σε κάποιον να μιλήσει άσχημα μπροστά μου, είμαι αρκετά αφοπλιστική».

Λιάλη

Φωτογραφίες: Χρήστος Λώλος

Η Ελένη στάθηκε τυχερή και μεγάλωσε σε ένα υποστηρικτικό οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον. Τα σχόλια, ωστόσο, από τρίτους δεν έλειψαν. Και πώς, άλλωστε, να λείψουν σε μια κοινωνία όπως η ελληνική, όπου ο συντηρητισμός ακόμα καλά κρατεί;

Ως ένα άτομο που ανήκει στην LGBTQIA κοινότητα, μοιράζεται τις εμπειρίες και τις απόψεις της γύρω από θέματα όπως το misgendering, το Pride, την αντιμετώπισή της από τα media και, στο τέλος, περνάει το πιο σημαντικό μήνυμα προς όλους όσοι ακούσουν αυτό το podcast:


Περισσότερα για το #thema_isotitas

Οι απόψεις που εκφράζονται στο παρόν αποτελούν προσωπικές απόψεις του συντάκτη / της συντάκτριας και δεν απηχούν απαραίτητα τις απόψεις του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ ή του Διαχειριστή Επιχορήγησης του Προγράμματος Active citizens fund στην Ελλάδα (Ίδρυμα Μποδοσάκη σε συνεργασία με το SolidarityNow).

Το Έργο «Η Ισότητα των Φύλων στην Πρώτη Σελίδα» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και εταίρο τη Liquid Media.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους €13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

Banners

 

Τελευταία Νέα