Τηλεοπτικά, αποκλειστικά, τηλεθεάσεις και ρεκόρ, όλα… εδώ!

Νίκος Μποζιονέλος
Τηλεοπτικά, αποκλειστικά, τηλεθεάσεις και ρεκόρ, όλα… εδώ!

bet365

Η αγαπημένη σας στήλη για όλα τα νέα των ελληνικών –και όχι μόνο- μίντια, το Media Café του gazzetta.gr, σας… σέρβιρε μέσα σε δώδεκα μήνες ό,τι μα ό,τι απασχόλησε την εν λόγω επικαιρότητα. Ας τα θυμηθούμε, στην (πρώτη) μεγάλη ανασκόπηση της στήλης ενώ, κάνοντας «κλικ» σε κάθε ημερομηνία κάτωθι, παραπέμπεστε στο σχετικό άρθρο κάθε είδησης.
Από το Media Café ενημερωθήκατε για… τα πάντα όλα, που λέει και μια ψυχή. Κυρίως όμως, εδώ διαβάσατε πρώτοι ότι ο OTE TV έκλεισε το Champions και το Europa League για το 2015-18 και, λίγο αργότερα, ότι η ΝΕΡΙΤ ανανέωσε την πρώτη επιλογή κάθε Τετάρτης επίσης ως το 2018, εδώ πληροφορηθήκατε για το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου και του Μουντομπάσκετ πολύ πριν τη διεξαγωγή τους, για το τέλος των μεταδόσεων της Εθνικής στο MEGA αλλά και για τη συμφωνία με ΟΤΕ – ΝΕΡΙΤ για τα προκριματικά EURO 2016 και Μουντιάλ 2018, για το νέο status quo στα τηλεοπτικά της τελικής φάσης του EURO 2016 όπου μπαίνουν στο… κόλπο οι συνδρομητικές, για τις νέες αθλητικές εκπομπές σε OTE, Nova, NΕΡΙΤ και Action 24 (δείτε και θυμηθείτε και το special θέμα της 18ης Νοεμβρίου), για τηλεοπτικά δικαιώματα που εκκρεμούσαν και έκλεισαν (μπάσκετ Ολυμπιακού και ΑΕΚ, φιλικά καλοκαιριού, Bundesliga, Championnat), για τις τηλεθεάσεις αθλητικών μεταδόσεων και το απόλυτο ρεκόρ με το Ελλάδα – Κόστα Ρίκα, για το κανάλι που θα βγάλει η ΔΟΕ, για τις εξελίξεις σχετικά με την πώληση της Nova , αλλά και για κάθε άλλη, σημαντική ή λιγότερο σημαντική, μιντιακή αθλητική είδηση.
Καλή χρονιά, υγεία και ευτυχία. Και καλή μιντιακή χρονιά διότι, εδώ και πέντε χρόνια, ο χώρος κατά πλειονότητα πάει «κάθε πέρυσι και καλύτερα»…
Ιανουάριος
Τρίτη, 7: το πετυχημένο «Goal χωρίς Σύνορα» του ΣΚΑΪ με τον Πάνο Βόγλη ξεκινά να μεταδίδεται (από 12/1) και τις Κυριακές.
Τετάρτη, 8: η Nova κάνει συμφωνία επέκτασης για ακόμη τρία χρόνια των τηλεοπτικών δικαιωμάτων μετάδοσης του πιο ιστορικού και εμπορικού τουρνουά τένις, του Wimbledon (επιβεβαιώθηκε στις 9/1).
Τρίτη, 14: πλήρης επιβεβαίωση της στήλης για ρεπορτάζ από τον Δεκέμβριο του 2013 περί συμφωνίας ΟΤΕ και ΑΝΤ1 για τη μετάδοση του Mundobasket.
Τρίτη, 14: από 1 Φεβρουαρίου ξεκινούν στο ACTION 24 live εκπομπή επικοινωνίας οι Σταύρος Βρανάς και Γιώργος Κασναφέρης (δεν συνεχίστηκε τη νέα σεζόν).
Πέμπτη, 16: ξεκινά από 17/1 η «24 seconds», η μπασκετική εκπομπή που προβάλλεται Πέμπτη και Παρασκευή στο ΑΡΤ με παρουσιαστή τον Μάκη Δρόσο.
Τρίτη, 28: ο ΟΤΕ TV εξασφάλισε τη μετάδοση των 22ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι της Ρωσίας (επιβεβαιώθηκε επίσημα στις 30/1)
Φεβρουάριος
Κυριακή, 2: ο Αχιλλέας Μπέος καλεσμένος στη «Δίκη του ΣΚΑΪ», όλα τα άλλα περιττεύουν…
Δευτέρα, 3: Άλλη μια live streaming μετάδοση από το Gazzetta TV, το μεγάλο ντέρμπι της Α1 βόλεϊ Γυναικών ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό.
Τετάρτη, 5: εκτός από Εθνική, ο OTE TV εξασφαλίσει και τους αγώνες της Dream Team ενόψει Mundobasket.
Παρασκευή, 7: Nova και ΝΕΡΙΤ συμφωνούν να δείξουν από κοινού και τα δύο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός στο Top 16 της Euroleague.
Σάββατο, 8: η μπασκετική ΑΕΚ βρίσκει τηλεοπτική στέγη στην Α2, στη ΝΕΡΙΤ.
Δευτέρα, 10: από 17/2 ξεκινά η «Greenvoice PAO FM» στον ΑΡΤ 90.6, ερτζιανή εκπομπή αποκλειστικά για Παναθηναϊκούς.
Παρασκευή, 14: Τέλος εποχής για την Εθνική στο MEGA καθώς αποφάσισε να μην προχωρήσει σε πρόταση για νέο συμβόλαιο.
Τρίτη, 18: στην προσεχή «Δίκη» καλεσμένος ο Αλέξης Κούγιας.
Παρασκευή, 21: προς ακύρωση ο διαγωνισμός για τα τηλεοπτικά της Εθνικής, που εντέλει κατέληξε, αργότερα, σε OTE TV και ΝΕΡΙΤ.
Κυριακή, 23: επιβεβαίωση και… νέος διαγωνισμός για τα τηλεοπτικά της Εθνικής
Δευτέρα, 24: η υπερπαραγωγή της Nova για το Ολυμπιακός - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Μάρτιος
Τετάρτη, 5: παράνομη η απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ για την ανάθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλου Ελλάδος για τις σεζόν 2013-16, σύμφωνα με το Πρωτοδικείο. Η απόφαση αναμένεται τον Φεβρουάριο του 2015.
Παρασκευή, 7: σε ΟΤΕ TV και Alpha η Formula 1 για το 2014.
Κυριακή, 9: το ACTION 24 συμφώνησε με τα επίσημα κανάλια των Τσέλσι, Μπάγερν και Μπαρτσελόνα για μαγνητοσκοπημένες μεταδόσεις αγώνων τους.
Τρίτη, 11: γράφει… ιστορία το παιχνίδι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ολυμπιακός (19/3) καθώς έγινε το πρώτο στην ιστορία ελληνικού συλλόγου που θα έχει διπλή, παράλληλη μετάδοση.
Τρίτη, 11: ξεκινά μοναδική τηλεοπτική εκπομπή στην Ελλάδα, αφιερωμένη στον ξεχωριστό κόσμο του τένις, η «Top Spin» από το OTE Sport 4.
Κυριακή, 16: οριστικό τέλος μπαίνει στα πλάνα της επανέκδοσης της εφημερίδας «Φίλαθλος».
Τρίτη, 18: τo κανάλι Novasports Highlights εμπλουτίζεται με ακόμα περισσότερο πρόγραμμα, αναβαθμίζεται σε High Definition και μετονομάζεται σε Novasports 24 HD.
Πέμπτη, 20: όλοι οι αγώνες, όλα τα ελεύθερα και όλα τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά του Moto GP και οι αγώνες των Moto 2, Moto 3 κλείνουν στον OTE TV.
Κυριακή, 23: η Mediapro πραγματοποίησε την πρώτη μετάδοση ποδοσφαίρου σε ανάλυση 4Κ παγκοσμίως, με το clasico Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 3-4.
Παρασκευή, 28: κανάλι με αθλητικά highlights βάζει στο πλάνο ο OTE TV (και το οποίο επιβεβαιώθηκε στις 23 Δεκεμβρίου!)
Δευτέρα, 31: κυκλοφορεί από την Τρίτη 1 Απριλίου και κάθε Τρίτη και Παρασκευή το «Super Στοίχημα», ένα νέο πολυτελές στοιχηματικό περιοδικό.
Απρίλιος
Πέμπτη, 3: επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ, από τον Νοέμβριο του 2013, της στήλης για κάλυψη όλων των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας από τη ΝΕΡΙΤ και πως όλα θα μεταδοθούν live. Όπως και έγινε (με την προσθήκη του δεύτερου καναλιού).
Παρασκευή, 4: οι «Καμένοι στο Ζέσταμα» Πολυχρονίδης και Σπανόπουλος ξεκινούν τη Δευτέρα στον NOVAΣΠΟΡ FM 94,6.
Σάββατο, 5: το F4 του LEN Trophy στο πόλο γυναικών δεν είχε τηλεοπτικό... ενδιαφέρον, όμως η πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό άλλαξε τα δεδομένα.
Δευτέρα, 7: η Nova εξασφάλισε τη μετάδοση του Guinness International Champions Cup 2014, με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού και των Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Μίλαν, Ίντερ και Ρόμα.
Πέμπτη, 10: ιστορική η αναμέτρηση Μπαρτσελόνα – Λαμποράλ Κούτσα καθώς είναι η πρώτη φορά στην οποία καταγράφεται υλικό μέσω των γυαλιών-υπολογιστή Google Glass.
Σάββατο, 12: ενημερώνεστε πρώτοι για το τηλεοπτικό πρόγραμμα των «αιωνίων» στα play offs της Euroleague.
Πέμπτη, 17: δημιουργείται αποκλειστικά για την κάλυψη του ΤΣΣΚΑ – Παναθηναϊκός το κανάλι ΔΤ2 (ελέω… Επιταφίου).
Παρασκευή, 18: ο τελικός του Κυπέλλου (26 Απριλίου) μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ θα μεταδοθεί live από τον ΟΤΕ TV και σε μαγνητοσκόπηση από τον ΣΚΑΪ.
Κυριακή, 20: η σχέση του «Ιησού» Ρόμπερτ Πάουελ με τη… Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Παρασκευή, 25: ο εκδότης Γιάννης Κουρτάκης επιβεβαιώνει προ μηνών ρεπορτάζ της στήλης ότι υπάρχει πλέον για τη δημιουργία του ΘΡΥΛΟΣ FM. Κάτι που ακόμη δεν έχει κλείσει, αρνητικά ή θετικά.
Κυριακή, 27: το επίσημο… τέλος της ΕΡΑ Σπορ με την ενσωμάτωση, στο Πρώτο Πρόγραμμα, πολύωρου αθλητικού προγράμματος.
Δευτέρα, 28: ο Γιάννης Δάρας θα συνεχίσει να εκπροσωπεί την Ελλάδα από τη θέση του προέδρου της AIPS EUROPE, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αθλητικών Συντακτών, μέχρι το 2017.
Μάιος
Παρασκευή, 2: επισημοποιείται ότι την Κυριακή ξεκινά η ΝΕΡΙΤ, διαδεχόμενη τη Δημόσια Τηλεόραση που αποτέλεσμα το μεταβατικό στάδιο μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Τρίτη, 6: με το παιχνίδι της Bundesliga μεταξύ Μπάγερν Μονάχου και Βέρντερ Βρέμης, η γερμανική συνδρομητική τηλεόραση Sky Deutschland διένειμε ζωντανό αγώνα ποδοσφαίρου μέσω δορυφόρου σε Ultra HD (4K) για πρώτη φορά σε όλο τον κόσμο. Και
Τετάρτη, 7: με μετάδοση η τελική φάση του πρωταθλήματος Super League K17, με την συμμετοχή Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, Ξάνθης και Πανιωνίου, από τα κανάλια Novasports.
Πέμπτη, 8: ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης φιλοξενείται από τον Αντώνη Σρόιτερ στην «Αυτοψία» του ALPHA ενόψει δημοτικών εκλογών.
Τετάρτη, 14: το πλήρες τηλεοπτικό πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, πρώτα φυσικά στο gazzetta.gr.
Πέμπτη, 15: οι αθλητικοί συντάκτες που κατεβαίνουν στις προσεχείς εκλογές.
Παρασκευή, 16: η ιστορία της Εθνικής μας στη ΝΕΡΙΤ, λίγο πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, σε τετράωρο ντοκιμαντέρ με τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο.
Δευτέρα, 19: τα τηλεοπτικά δικαιώματα των προκριματικών του Euro 2016 και του Μουντιάλ 2018 έκλεισε ο ΟΤΕ TV, μεταδίδοντας φυσικά και τα προκριματικά της Εθνικής!
Τετάρτη, 21: Πορτογαλία – Ελλάδα (στις 31/5) και άλλα έντεκα φιλικά ενόψει Μουντιάλ έκλεισαν στον OTE TV.
Παρασκευή, 23: και το «Φως των Σπορ» πάει, από το 1 ευρώ, σε τιμή 1.30
Δευτέρα, 26: σάρωσε σε τηλεθέαση ο τελικός του Champions League, Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο με περίπου 1.600.000 τηλεθεατές συντονισμένους με τη ΝΕΡΙΤ, και μάλιστα για αγώνα που μεταδιδόταν παράλληλα και από τη Nova.
Τετάρτη, 28: το περιεχόμενο καθεμιάς από τις 20 πρωινές εκπομπές της ΝΕΡΙΤ που καταγράφουν (από 2/6) την ιστορία του Μουντιάλ.
Παρασκευή, 30: το πλήρες τηλεοπτικό πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την προσθήκη της NERITsports.
Ιούνιος
Τετάρτη, 4: πού και πώς εκπέμπει η ΝΕΡΙΤsports!
Τρίτη, 10: το μπαράζ Ολυμπιακού Βόλου – Ξάνθη θα μεταδοθεί από κοινού και από Nova κι από ΟΤΕ ΤV.
Τετάρτη, 11: οι περιγραφές των πρώτων αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τη μετάδοση ανά ημέρα και ανά κανάλι.
Δευτέρα, 16: σαρώνουν σε τηλεθέαση οι μεταδόσεις της ΝΕΡΙΤ από το Μουντιάλ.
Τετάρτη, 25: το ματς με την Ακτή Ελεφαντοστού… έσπασε το ρεκόρ τηλεθέασης που κρατούσε από τον τελικό του EURO 2004!
Σάββατο, 28: κυκλοφορεί νέα αθλητική εφημερίδα στη Βόρεια Ελλάδα, η «Arena Press».
Δευτέρα, 30: 3.575.999 τηλεθεατές είδαν το Κόστα Ρίκα – Ελλάδα στη ΝΕΡΙΤ σε νέο απόλυτο ρεκόρ τηλεθέασης!
Ιούλιος
Τρίτη, 1: o OTE κατέθεσε πρόταση για εξαγορά της Νοva.
Τετάρτη, 2: οι αγώνες της ΑΕΚ στην Football League από τον ΟΤΕ TV και τυπικά…
Πέμπτη, 3: το πρόγραμμα των μεταδόσεων του Μουντομπάσκετ στον ΑΝΤ1.
Ιούλιος, 5: τα φιλικά του Ατρόμητου κλείνουν στη Nova.
Τρίτη, 8: ποια φιλικά του ΠΑΟΚ θα δείξει ο OTE TV.
Τετάρτη, 9: Ενας σπουδαίος αθλητικός συντάκτης, ο Νικήτας Γαβαλάς, «έφυγε» από τη ζωή...
Πέμπτη, 10: τα ματς της Εθνικής στο Mundobasket Νέων κλείνει το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV.
Δευτέρα, 14: 3.096.416 τηλεθεατές στη ΝΕΡΙΤ για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Παρασκευή, 18: ο OTE TV κλείνει τη μετάδοση του Παναθηναϊκός – Σταντάρ Λιέγης.
Σάββατο, 19: το ACTION 24 εξασφάλισε τη μετάδοση των αγώνων από την πορτογαλική Primeira Liga.
Πέμπτη, 24: ο ΑΝΤ1 εξασφάλισε τη μετάδοση των αγώνων προετοιμασίας της Εθνικής ενόψει Μουντομπάσκετ.
Αύγουστος
Πέμπτη, 14: ο Δημήτρης Τσακίρης συμπληρώνει 18 χρόνια περιγραφών αγώνων της Premier League.
Δευτέρα, 18: το πλήρες τηλεοπτικό πρόγραμμα του Μουντομπάσκετ.
Τρίτη, 19: ο OTE TV εξασφαλίζει τη μετάδοση του Ζίμπρου – ΠΑΟΚ.
Τρίτη, 26: αποκάλυψη για τα πλάνα της ΔΟΕ περί δημιουργίας καναλιού, είδηση που επιβεβαιώθηκε και επίσημα στα μέσα Δεκέμβρη!
Σεπτέμβριος
Δευτέρα, 1: Με 18 live αγώνες ξεκινά το… EURO 2016 και διπλή μετάδοση του Ελλάδα – Ρουμανία από ΝΕΡΙΤ και ΟΤΕ
Τετάρτη, 3: συντάσσεται η λίστα με τις αθλητικές εκδηλώσεις που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τις οποίες θα εξασφαλίζεται η μετάδοση από τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας ζωντανά.
Κυριακή, 7: το στόρι μιας επίσημης (από πλευράς ΝΕΡΙΤ) ανακοίνωσης που ήταν παντελώς εκτός… πραγματικότητας: περί συμφωνίας με τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο.
Δευτέρα, 8: νέες αθλητικές εκπομπές προγραμματίζεται να εμφανιστούν στο νέο πρόγραμμα του ACTION 24 (από 6/10).
Πέμπτη, 18: αποκάλυψη για το τι ισχύει στα τηλεοπτικά του EURO 2016 και το… μπάσιμο από τα συνδρομητικά κανάλια
Τρίτη, 23: το τηλεοπτικό πρόγραμμα των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στην Euroleague από ΝΕΡΙΤ και Nova.
Πέμπτη, 25: η Nova ξεπερνά τους 500.000 συνδρομητές, γεγονός που αποτελεί νέο ιστορικό υψηλό!
Τρίτη, 30: ο ΑΝΤ1 πήρε τα δικαιώματα του προημιτελικού αγώνα στο ΟΑΚΑ μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, για το Κύπελλο μπάσκετ.
Οκτώβριος
Πέμπτη, 2: αποκάλυψη ότι ο Ολυμπιακός ήρθε σε συμφωνία με τον OTE TV για τα εντός έδρας ματς του ελληνικού πρωταθλήματος, κοντά και η ΑΕΚ. Όπως και έγινε…
Παρασκευή, 3: τα πλάνα του ACTION 24 για το καθημερινό ωριαίο αθλητικό δελτίο ειδήσεων με τον Αντώνη Κατσαρό.
Σάββατο, 4: στον OTE TV καταλήγουν τα δικαιώματα του Champions League και του Europa League για την τριετία 2015-18, και το gazzetta.gr το αποκαλύπτει.
Πέμπτη, 9: το Eurosport εξασφαλίσει τη μετάδοση των αγώνων της Super League Ινδίας.
Παρασκευή, 10: κατ’ αρχήν συμφωνία Αρη και Nova για τη μετάδοση των εντός έδρας αγώνων του στη Γ’ Εθνική, συμφωνία που έκλεισε λίγο καιρό μετά.
Σάββατο, 11: κάνει πρεμιέρα το «5 στις 5» των αθλητικών καναλιών της Nova, κάθε Σάββατο στις 17:00, με μετάδοση πέντε από τους επτά αγώνες κάθε αγωνιστικής της Basket League.
Τετάρτη, 15: απόλυτη επιβεβαίωση για τη συμφωνία OTE TV για τρία χρόνια, για τα δικαιώματα του Champions League και του Europa League.
Πέμπτη, 16: το γαλλικό Championnat κλείνει για τα επόμενα δύο χρόνια στα κανάλια Novasports.
Δευτέρα, 20: η σύμπραξη Vodafone-Wind επιθυμεί και δημόσια την αγορά Forthnet/Nova.
Τετάρτη, 22: αποκάλυψη ότι η ΝΕΡΙΤ έχει κλείσει το «ελεύθερο» ματς κάθε Τετάρτης στο Champions League την περίοδο 2015-18.
Δευτέρα, 27: αποκάλυψη ότι άλλα δύο κανάλια εντάσσονται στα OTE Sport του OTE TV: το OTE Sport 6 το OTE Sport Highligths.
Νοέμβριος
Σάββατο, 1: το παρασκήνιο της συνέντευξης του Κλαούντιο Ρανιέρι στη ΝΕΡΙΤ και στον Αρη Γάτα, η οποία αποτέλεσε τη θρυαλλίδα των εξελίξεων στην Εθνική.
Τρίτη, 4: και επίσημα η ΝΕΡΙΤ ανανεώνει το Champions League για την περίοδο 2015-18.
Πέμπτη, 13: και επίσημα ο Αρης συμφωνεί με τη Nova.
Τρίτη, 18: θέμα-οδηγός σεζόν, οι 37 + 12 αθλητικές εκπομπές της εβδομάδας στην τηλεόραση!
Παρασκευή, 28: μένει OTE TV η Bundesliga για άλλα δύο χρόνια, ήτοι ως το 2017.
Δεκέμβριος
Κυριακή, 7: με νέο, ανανεωμένο περιεχόμενο, το Πρώτο Πρόγραμμα και με πολύ αθλητική ενημέρωση.
Πέμπτη, 11: και επίσημα βγάζει ολυμπιακό κανάλι η ΔΟΕ, επιβεβαιώνοντας ρεπορτάζ της στήλης από τις 26 Αυγούστου.
Τετάρτη, 17: από τα κανάλια Novasports θα μεταδοθεί η τελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ.
Πέμπτη, 18: για τις 19 Φεβρουάριου 2015 ορίστηκε για να δικαστεί η αίτηση της ΕΠΟ για τα δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας μετά την αγωγή της Forthnet/Nova.
Τετάρτη, 24: η Forthnet χωρίς Nova δεν ενδιαφέρει τη Vodafone.
Παρασκευή, 26: μετά τις γιορτές αναμένεται η δεσμευτική προσφορά του ΟΤΕ για τη Nova.

Nίκος Μποζιονέλος (e-mail: [email protected])
 

Τελευταία Νέα