Εμανουέλ Μακρόν: Υποσχέθηκε να κολυμπήσει στον Σηκουάνα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

 O Εμανουέλ Μακρόν με τον Τόμας Μπαχ

bet365

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν υποσχέθηκε να κολυμπήσει στον Σηκουάνα, πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, τονίζοντας την προσπάθεια καθαρισμού του.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν υποσχέθηκε ότι θα κολυμπήσει στον Σηκουάνα, στηρίζοντας τις προσπάθειες καθαρισμού του ποταμού για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

«Θα το κάνω, αλλά δεν θα σας πω την ημερομηνία» δήλωσε ο Μακρόν στην τελετή των εγκαινίων του Ολυμπιακού Χωριού.

Το Ολυμπιακό Χωριό βρίσκεται βόρεια του Παρισιού κατά μήκος του Σηκουάνα, θα φιλοξενήσει περίπου 14.500 αθλητές και το προσωπικό τους, πριν υποδεχθεί 9.000 αθλητές για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Οι γαλλικές αρχές βρίσκονται σε αγώνα αγώνα ενάντια στον χρόνο για να βελτιώσουν την ποιότητα του νερού του Σηκουάνα, ο οποίος πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας και το τρίαθλο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων (26 Ιουλίου - 11 Αυγούστου).

Ήδη έχουν δαπανηθεί 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων και όμβριων υδάτων στην περιοχή του Παρισιού και τη βελτίωση της ποιότητας του νερού του Σηκουάνα, καθώς και του μεγάλου παραπόταμου, του Μάρνη.

Τρία test event ακυρώθηκαν πέρυσι στον Σηκουάνα εξαιτίας των αυξημένων μετρήσεων του E.Coli, ενός βακτηρίου που βρίσκεται στα ανθρώπινα απόβλητα και οι έντονες βροχοπτώσεις πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ακύρωση των εκδηλώσεων, όπως παραδέχθηκαν οι διοργανωτές.

Στόχος να είναι κατάλληλος για κολύμβηση έπειτα από 101 χρόνια

Ο δήμαρχος του Παρισιού, Ανέ Ινταλγκό υποσχέθηκε επίσης να κάνει μια βουτιά στο ποτάμι εν όψει των Αγώνων. Ο ίδιος σχεδιάζει να δημιουργήσει τρεις δημόσιους χώρους κολύμβησης στον ποταμό μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθιστώντας κατάλληλο το κολύμπι στον Σηκουάνα για πρώτη φορά από τότε που απαγορεύτηκε, το 1923.

Ο Σηκουάνας θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, με την πολλά υποσχόμενη Τελετή Έναρξης στις 26 Ιουλίου.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα