Ολυμπιακοί Αγώνες: Στο 84% έτοιμες οι εγκαταστάσεις, αγώνας δρόμου για να ολοκληρωθούν εγκαίρως

Κώστας Ευθυμιάδης
Εργασίες στο Ολυμπιακό χωριό στο Παρίσι
Λιγότερο από 200 μέρες έχουν μείνει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι και οι διοργανωτές προσπαθούν να έχουν τις εγκαταστάσεις έτοιμες στην ώρα τους, εν μέσω προβλημάτων.

Στις 26 Ιουλίου είναι η επίσημη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι και οι διοργανωτές έχουν μείνει λίγο πίσω στον προγραμματισμό τους.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, με την έναρξη του 2024 είχαν θέσει στόχο να είναι έτοιμο το 89% των εγκαταστάσεων, αλλά όπως ανακοίνωσαν, το ποσοστό ετοιμότητας σήμερα, είναι στο 84%.

«Πρέπει να σπριντάρουμε. Το ότι έχουμε βγάλει μεγάλο όγκο εργασιών, δεν θα σημαίνει τίποτα αν δεν ολοκληρώσουμε την δουλειά» είπε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Τόνι Εστανγκέ.

Το πλεονέκτημα των Γάλλων είναι πως οι περισσότερες εγκαταστάσεις ήταν ήδη έτοιμες και απλά γίνονται ανακατασκευές.

Οι εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών Αγώνων που έχουν καθυστερήσει

Ο λόγος των μικρών καθυστερήσεων αφορά κυρίως ζητήματα ασφαλείας στις εργασίες. Σε 70 ανοιχτές εργασίες εγκαταστάσεων, έχουν γίνει 168 ατυχήματα και οι καθυστερήσεις αφορούν κυρίως τρεις εγκαταστάσεις: Το Grand Palais, τρία κεντρικά κτίρια στο Ολυμπιακό χωριό και την Ολυμπιακή πισίνα, μαζί με το προπονητήριο της συγχρονισμένης κολύμβησης, τα οποία είναι εκτός σχεδιαγράμματος για μερικές εβδομάδες.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των διοργανωτών, στις 11 Ιουλίου θα εγκαινιαστεί η εγκατάσταση «La Chapelle sports centre» που θα φιλοξενήσει το μπάντμιντον και την ρυθμική γυμναστική.

Την 1η Μαρτίου αναμένεται να ξεκινήσουν εργασίες στο Ολυμπιακό χωριό, σε μια μεγάλη έκταση όπου θα τοποθετηθούν τρεις προσωρινές εγκαταστάσεις που θα χρησιμοποιούνται για τους αθλητές και μετά τους Αγώνες.

Μέσα στον Μάρτιο ελπίζουν να έχουν ολοκληρωθεί και οι εργασίες στο Κέντρο Υγρού στίβου, το οποίο είναι απέναντι από το Σταντ Ντε Φρανς και θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για συγχρονισμένη κολύμβηση και καταδύσεις.

Η κολύμβηση θα γίνει σε γήπεδο… ράγκμπι το οποίο θα ανακαινιστεί και θα μπει η προσωρινή πισίνα μετά τις 12 Μαΐου, όταν και η Τέιλορ Σουίφτ έχει προγραμματίσει συναυλία στο εν λόγω γήπεδο.

Προς τα τέλη Απριλίου εκτιμούν πως θα είναι έτοιμο και το Grand Palais, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί στους Ολυμπιακούς του 1900 και φέτος θα χρησιμοποιηθεί για αγώνες ξιφασκίας και ταε κβον ντο. Σε αυτή την εγκατάσταση υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις, αλλά οι διοργανωτές λένε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.


@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα