Ολυμπιακοί Αγώνες: Οριστικά στην... Ταϊτή το σέρφινγκ

Κώστας Ευθυμιάδης
Ολυμπιακοί Αγώνες: Οριστικά στην... Ταϊτή το σέρφινγκ

bet365

Παρά τα πολλά τεχνικά ζητήματα, η απόφαση να πραγματοποιηθεί το σέρφινγκ στην Γαλλική Πολυνησία, στο μέσον του Ειρηνικού Ωκεανού, είναι οριστική.

Οριστικά και αμετάκλητα, ένα από τα αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, θα πραγματοποιηθεί στον… Ειρηνικό Ωκεανό!

Ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής, Τόνι Εστανγκέ, τόνισε πως υπήρξαν πολλές συζητήσεις και αλλαγές απόψεων, για το εάν το σέρφινγκ έπρεπε να διεξαχθεί εντός της χώρα ή να πάει στην μακρινή Ταϊτή της Γαλλικής Πολυνησίας.

Παρά τα τεχνικά προβλήματα που έδειχναν άλυτα, ο Ενσταγκέ ανέφερε πως ο Πύργος που είναι απαραίτητος για τον έλεγχο των αθλητών κατά τον αγώνα, θα χτιστεί κι έτσι η πόλη Τιχούπο’ο της Ταϊτής, θα φιλοξενήσει ένα τουρνουά, έστω κι ενός αθλήματος, των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το σέρφινγκ μπορεί να είναι… φρέσκο στο Ολυμπιακό πρόγραμμα, ωστόσο το ότι θα γίνει στην άλλη πλευρά της Γης (η διαφορά ώρας με την Γαλλία είναι 11 ώρες), όπου ο ήλιος δύει… τελευταίος, αφήνει τους αθλητές μακριά από την ατμόσφαιρα της διοργάνωσης.

Υπήρξαν αντιδράσεις από περιβαλλοντικές οργανώσεις, αφού για τον αγώνα ήταν απαραίτητες οι κάμερες κάτω από το νερό, με την κυβέρνηση της Ταϊτής να προτείνει τη λύση ενός πύργου, που θα φτιαχτεί με υλικά κατάλληλα για το περιβάλλον.

Η οργανωτική επιτροπή αποδέχτηκε το αίτημα της χώρας καθώς πιέζει και ο χρόνος.

«Εχουμε μπροστά μας 5 μήνες για το test event και 8 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά» σχολίασε ο CEO της οργανωτικής, Ετιέν Τιμπουά.

Ο πύργος πρέπει να κατασκευαστεί πριν τις 13 Μαϊου, όταν και θα πραγματοποιηθεί το test event.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα