Ολυμπιακοί Αγώνες: Το Παρίσι παρουσίασε τα εικονογράμματα των αθλημάτων

Newsroom
Ολυμπιακοί Αγώνες: Το Παρίσι παρουσίασε τα εικονογράμματα των αθλημάτων

bet365

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», παρουσίασαν σήμερα (8/2) τα εικονογράμματα των αθλημάτων, καθώς και τα κυρίαρχα χρώματα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σχεδόν 500 ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, το Παρίσι παρουσίασε τα εικονογράμματα των αθλημάτων που θα φιλοξενηθούν στην πόλη το 2024.

«Είναι ένα βήμα για να προβάλλουμε τους εαυτούς μας στους Αγώνες μας», εξήγησε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων (COJO), Τόνι Εστανγκέ, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα κεντρικά γραφεία της COJO στο Σεντ Ντενί.

Τα εικονογράμματα, είναι τα λογότυπα που χρησιμοποιούνται για να αντιπροσωπεύουν κάθε άθλημα, μια παράδοση που επινοήθηκε το 1964 κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ιαπωνία και ένα είδος «πινακίδας», που σχεδιάσθηκε για να γίνει κατανοητό από όλους.

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα φιλοξενηθούν το 2024 στο Παρίσι, αυτά τα οπτικά σύμβολα δεν είναι χαρακτήρες ή σιλουέτες που ασκούν ένα άθλημα, αλλά «μια γραφική κατασκευή». Αποτελούν μέρος του «σχεδιασμού των Ολυμπιακών Αγώνων» από το 1992, εξήγησε η επιτροπή που παρουσίασε τα 62 εικονογράμματα, οκτώ από τα οποία είναι κοινά σε Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα, όπως το τζούντο και το παρατζούντο, για παράδειγμα.

Με μωβ χρώμα η πίστα του στίβου

Με αυτήν την αφορμή, η COJO παρουσίασε και «την εμφάνιση των Αγώνων», δηλαδή τα χρώματα που θα κυριαρχήσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το ροζ, το μπλε, το μωβ και το χρυσό, θα είναι κυρίως τα χρώματα που θα κοσμούν ιστότοπους, πόλεις και συνεργάτες.

Η νέα πίστα στίβου στο «Stade de France», που θα εγκατασταθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα έχει μωβ χρώμα. Η απόφαση αυτή ελήφθη σε συνεργασία με το Stade de France, την διεθνή ομοσπονδία στίβου και τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα OBS.

«Τα χρώματα πρέπει να περάσουν αυτόν τον χαρούμενο τόνο, αυτόν τον εορταστικό τόνο», επισήμανε ο Εστανγκέ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το κόκκινο χρώμα, που χρησιμοποιήθηκε ευρέως σε προηγούμενες διοργανώσεις, δεν θα επιτρέπεται εντός των χώρων του «Παρίσι 2024».

«Σκεφτόμαστε την ηχητική ταυτότητα», τονίσθηκε στο πρόσφατο παρελθόν από την COJO, παρουσιάζοντας την «εικόνα» της, εμπνευσμένη από την «art deco». Υπενθυμίζεται, ότι το λογότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», που παρουσιάσθηκε τον Οκτώβριο του 2019, συνδύαζε ένα πρόσωπο που σχηματίζεται από ένα χρυσό μετάλλιο, την Ολυμπιακή και την Παραολυμπιακή Φλόγα, επίσης εμπνευσμένο από το art deco.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα