Μπαχ: «Αθλητές από το Τόκιο θα μείνουν καραντίνα ως τον Μάρτιο»

Κώστας Ευθυμιάδης
Μπαχ: «Αθλητές από το Τόκιο θα μείνουν καραντίνα ως τον Μάρτιο»

bet365

Αθλητές από νησιά της Ωκεανίας που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, παραμένουν σε καραντίνα η οποία ενδέχεται να κρατήσει ως τον… Μάρτιο!

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Ο Τόμας Μπαχ στην ομιλία του που άνοιξε την Γενική Συνέλευση των Ολυμπιακών Επιτροπών στο Ηράκλειο της Κρήτης, αποκάλυψε πως έχει ενημερωθεί ότι υπάρχουν ακόμη αθλητές από χώρες της Ωκεανίας, που είναι σε καραντίνα μετά την συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Και όχι μόνο αυτό, αλλά ενδέχεται να παραμείνουν ορισμένοι σε καραντίνα ακόμη και μέχρι τον Μάρτιο! Μπορεί η διοργάνωση να ολοκληρώθηκε πριν 2,5 μήνες, ωστόσο αρκετοί αθλητές δεν έχουν καταφέρει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι αθλητές από τα Νησιά Κουκ κατάφεραν να γυρίσουν στις αρχές της εβδομάδας στα σπίτια τους, καθώς παρέμεναν κλεισμένοι στη Νέα Ζηλανδία.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν κι άλλοι αθλητές όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΟΕ στην Κρήτη, μετά από ενημέρωση που είχε από εκπροσώπους των Ολυμπιακών Επιτροπών.

«Υπήρχαν φωνές να ακυρωθούν οι Αγώνες. Υπήρχε περιστασιακή έλλειψη τοποθέτησης από την πλευρά μας, αλλά δεν θέλαμε να ρίξουμε κι άλλο λάδι στην φωτιά. Τώρα υπάρχουν αθλητές από την Ωκεανία για τους οποίους ενημερώθηκα ότι ακόμη δεν έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους και ορισμένοι μπορεί να χρειαστεί να περιμένουν ως τον Μάρτιο για να γίνει αυτό. Αυτό δείχνει πως μπροστά στην συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν έβαλαν τίποτα πιο πάνω» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπαχ, ο οποίος αστειευόμενος για την κρητική φιλοξενία, ανέφερε ότι «είναι νόμος αν δεν πάρουμε τρία κιλά όλοι μας, δεν θα μας αφήσουν να φύγουμε».

«Χαίρομαι που μετά από τόσο καιρό συναντιόμαστε όλοι ξανά και μάλιστα πίσω στις ρίζες του ολυμπισμού και στις αξίες που προέρχονται από την Ελλάδα και τους ανθρώπους της» είπε ακόμη ο Μπαχ στην ομιλία του.

@Photo credits: Inside the Games
 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα