Η Ολυμπιακή Φλόγα παραδόθηκε στο Πεκίνο για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Newsroom
Η Ολυμπιακή Φλόγα παραδόθηκε στο Πεκίνο για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

bet365

Η Ολυμπιακή Φλόγα από το Καλλιμάρμαρο θα ταξιδέψει για τη Κίνα εν όψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου το 2022.

Μετά από την τελετή Αφής της Φλόγας, σήμερα η Ελλάδα παρέδωσε την Φλόγα στους Κινέζους εν όψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

Σε μια λιτή τελετή που έγινε στο Καλλιμάρμαρο, η Φλόγα παραδόθηκε στους Κινέζους διοργανωτές από τον πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο, που την έδωσε στα χέρια του αντιπροέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής «Πεκίνο 2022», Γιου Ζαϊκίνγκ (νωρίτερα άναψε τον βωμό η πρωταθλήτρια της χιονοδρομίας Παρασκευή Λαδοπούλου).

Ο Γιου στη συνέχεια άναψε έναν κόκκινο φανό στα χρώματα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2022.

«Το Πεκίνο γράφει ιστορία καθώς γίνεται η πρώτη πόλη που θα έχει διοργανώσει Θερινούς και Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, καθώς δίνοντας σας τη Φλόγα, γινόμαστε και εμείς μέρος αυτής της ιστορίας. Σας παραδίδουμε εδώ, στο Παναθηναϊκό Στάδιο όπου αναβίωσαν το 1896 οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το ιερό Φως του Ολυμπισμού. Για να το μεταφέρετε στη μακρινή αλλά πανέμορφη χώρα σας και να συνεχίσει στο υπόλοιπο μέρος του ταξιδιού του, να εκπέμπει τα μηνύματα της ειρήνης, της φιλίας και της συναδέλφωσης.
Και μπορεί η πανδημία να μας εμπόδισε να γίνουν οι Τελετές της Ολυμπιακής Φλόγας, παρουσία κόσμου, αλλά είμαι σίγουρος ότι η επιτυχημένη και ασφαλής διοργάνωση των Αγώνων, θα αποτελέσουν μία ακόμα νίκη της ανθρωπότητας απέναντι στον κορωνοϊό.» ανέφερε ο κ. Καπράλος.

«Η Ολυμπιακή Φλόγα θα ταξιδέψει στο Σινικό Τείχος και σε άλλα μέρη της Κίνας, φέροντας μαζί της, το φως της ειρήνης και της φιλίας», δήλωσε ο Κινέζος παράγοντας και πρόσθεσε: «Η Κίνα στοχεύει στη διοργάνωση ασφαλών και υπέροχων Αγώνων».

Η κινεζική αντιπροσωπεία με την Ολυμπιακή Φλόγα, θα αναχωρήσει σήμερα και αναμένεται να φτάσει αύριο το πρωί (στις 10 τοπική ώρα, ξημερώματα για την Ελλάδα) όπου και θα ξεκινήσει το ταξίδι της στην χώρα, έως ότου ανάψει ο βωμός των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο (4-20 Φεβρουαρίου).

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα